ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Тиждень на передовій: 69 порушень «тиші», троє захисників України загинули, 17 дістали поранення, 1 – бойове травмування

Лонгрід Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 13 Вересня 2021, 8:10

Згідно з щоденними зведеннями пресслужби штабу Об’єднаних сил, з 6 по 12 вересня російсько-окупаційні війська 69 разів порушили домовленості, досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи. Для порівняння, як повідомляла АрміяInform, минулого тижня було зафіксовано 43 ворожих обстріли.

З боку російських збройних формувань спостерігається зростання обстрілів із забороненого Мінськими домовленостями озброєння, зокрема БМП, гранатометів різних систем, мінометів калібру 82 мм та 120 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. 

У напрямку Катеринівки 7 вересня противник здійснив дистанційне мінування позицій Збройних Сил України за допомогою РПГ із застосуванням ПОМ-2 (10 мін). Активізувались польоти безпілотних апаратів біля лінії розмежування. Так, за тиждень на Луганщині та Донеччині зафіксовані прольоти п’яти ворожих безпілотників типу «Орлан-10» з перетином лінії розмежування та БПЛА невизначеного типу, який здійснив скидання двох саморобних вибухових пристроїв на Донеччині. Про порушення режиму припинення вогню українська сторона СЦКК проінформувала СММ ОБСЄ.

За повідомленням Командування Об’єднаних сил, за тиждень троє українських захисників дістали поранення, несумісні з життям (11 вересня загинули двоє військовослужбовців, 12 вересня – 1 військовий ЗСУ). Командування операції Об’єднаних сил висловлює щирі та глибокі співчуття рідним і близьким загиблих.

17 захисників зазнали поранення, один – бойового травмування. Воїнам оперативно надали необхідну медичну допомогу та доправили до лікувальних закладів. 

За тиждень незаконні російські формування здійснили обстріл чотирьох населених пунктів

  • 8 вересня противник обстріляв із міномета калібру 82 мм околиці Мар’їнки
  • 8 вересня з тимчасово окупованого Красного Лиману збройні формування зі ствольної артилерії 122 мм обстріляли село Кряківка, що на Луганщині. 
  • 9 вересня з артилерії 122 мм та мінометів 120 мм здійснено обстріл Верхньоторецького
  • 11 вересня з боку позицій збройних формувань РФ у Докучаєвську зафіксований обстріл села Новогнатівка із застосуванням ствольної артилерії 122-го калібру

У результаті обстрілів в усіх випадках зафіксовані пошкодження цивільної інфраструктури. Постраждалих осіб серед цивільного населення, на щастя, немає. 

Усі порушення зафіксовані та задокументовані українською стороною СЦКК, відповідні ноти направлено до СММ ОБСЄ та органів досудового розслідування України й стануть черговими свідченнями злочинів російських незаконних збройних формувань на українській землі.

Піротехнічні розрахунки ДСНС України зі складу Об’єднаних сил з 6 по 12 вересня обстежили 17 га території та знешкодили понад 800 вибухонебезпечних предметів.  

Підготувала Наталія Ткачук

Читайте нас у Facebook
Викрили військового з Прикарпаття, який за $4000 обіцяв «працевлаштування» у тилу  

Викрили військового з Прикарпаття, який за $4000 обіцяв «працевлаштування» у тилу  

За даними слідства, 47-річний командир роти військової частини за $4 тисячі обіцяв «вирішити питання» щодо працевлаштування військовозобов’язаного на посаду водія до тилової військової частини, де сам служить.

На півдні ворог застосував проти мирного населення 204 FPV-дрона

На півдні ворог застосував проти мирного населення 204 FPV-дрона

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської областей, ворог застосував 15 ударних БПЛА типу «Ланцет», скинув з БПЛА різних модифікацій 225 осколкових боєприпасів.

Рустем Умєров розповів про досягнення формату «Рамштайн»

Рустем Умєров розповів про досягнення формату «Рамштайн»

Міністр оборони України Рустем Умєров 26 квітня 2024 року під час чергового онлайн засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» подякував колегам за підтримку протягом двох років.

Президент: Славутич не підкорився окупантам. Проявив свій характер. Боровся. Захищався

Президент: Славутич не підкорився окупантам. Проявив свій характер. Боровся. Захищався

У виступі з нагоди річниці трагедії на ЧАЕС Володимир Зеленський згадав і події 2022 року.

На Харківщині ворог обстріляв машину волонтерів

На Харківщині ворог обстріляв машину волонтерів

Ворожий дрон влучив у цивільний автомобіль — двоє людей зазнали поранень.

Атаки на Харківщині, Авдіївський напрямок, спалений вертоліт в москві: стрім з прифронтового міста

Атаки на Харківщині, Авдіївський напрямок, спалений вертоліт в москві: стрім з прифронтового міста

На Харківщині прикордонники-артилеристи бригади «Сталевий Кордон» зупинили ворожий штурм. За допомогою 100-мм гармати вони влучили у танк, на відео з дрона видно як після підриву два окупанта перейшли у ранг мертвих російських «космонавтів».

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій, контрактна служба

від 22000 до 55000 грн

Черкаси, Черкаська область

Майстер БПЛА, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Азов, 12-та бригада спеціального призначення НГУ

Стрілець-санітар

від 20000 до 21000 грн

Ужгород

Військова частина 3115 НГУ

Водій до військової частини А2800

від 20000 до 40000 грн

Радісне, Одеська область

Інспектор прикордонної служби, водій

від 20100 до 20100 грн

Житомир

Державна прикордонна служба України

Водій (кат. D, DE), військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Азов, 12-та бригада спеціального призначення НГУ