ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Танковий взвод бригади імені кошового отамана Івана Сірка став найкращим у Збройних Силах України

Вишкіл Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 11 Вересня 2021, 15:43

Напередодні Дня танкістів відбулося урочисте нагородження найкращого танкового взводу Збройних Сил України.

Протягом тижня за першість змагалися танкісти з механізованих бригад, морської піхоти та навчального танкового полку.

Конкурс налічував три номінації. Номінація «Комплексне тактичне завдання» передбачала відпрацювання бойової стрільби під час виконання вправ «Ведення оборони танковим взводом, відбиття наступу противника, участь танкового взводу в контратаці, переслідування противника, який відходить».

«Зустрічний бій танкових взводів» увібрав у себе двосторонні тактичні навчання з використанням системи LASERTAG. Під час цього випробування танкові взводи діяли один проти одного із завданням набрати максимальну кількість балів, «знищивши» якомога більше танків «противника».

У номінації «Стрільба з озброєння танків на великі відстані» умови виконання вправи передбачали отримання завдання щодо знищення противника в одному з районів, висування взводу з вихідного району для зайняття вказаної позиції і ведення вогню на ураження цілі по розрахованих координатах.

Боротьба була запеклою, всі взводи показали високий рівень навченості та підготовки.

За підсумками змагань найкращими стали танкісти окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка.

За словами командира взводу-переможця лейтенанта Ігоря Дворкіна, майже всі його підлеглі мають бойовий досвід.

Ігор Дворкін

— Наприклад, моя перша ротація в районі бойових дій проходила поблизу Трьохізбенки, — говорить Ігор Дворкін. — Під час занять з особовим складом особливу увагу звертаю на знання техніки, управління вогнем, ну і, звісно, тактику. Насамперед — тренуємось швидко виявляти цілі. Танк — зброя колективна, тому відмінними навичками повинні володіти всі члени екіпажу. Це і відіграло вирішальну роль у здобутті перемоги.

Друге місце виборов зведений танковий взвод навчального центру «Десна» імені князя Ярослава Мудрого. Третє — за танковим взводом окремої мотопіхотної Маріупольської бригади.

Крім цінних подарунків та відзнак, підрозділи-переможці отримали грошові премії – 120, 60 та 36 тисяч гривень відповідно. 

Нагороджували переможців Головнокомандувач ЗС України генерал-лейтенант Валерій Залужний, командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-полковник Олександр Сирський та командувач Командування підготовки Командування Сухопутних військ ЗС України генерал-майор Ігор Палагнюк.

Генерал-лейтенант Валерій Залужний у своєму виступі зауважив, що вже не перший рік вражений тим, що роблять наші танкісти і як вони  намагаються вдосконалювати свій бойовий досвід.

— Я задоволений, що вперше у фінал вийшли ті, хто навчає наших танкістів і передає їм свій досвід. На таких змаганнях ми відпрацьовуємо питання, які дались нам кров’ю, — сказав  Головнокомандувач ЗС України генерал-лейтенант Валерій Залужний.

Зі свого боку генерал-полковник Олександр Сирський підкреслив, що танки становлять основу наших резервів і призначені для дій у разі загострення обстановки. Українські танкісти демонструють високі результати і можуть гарантовано дати відсіч будь-якому ворогу.

Генерал-майор Ігор Палагнюк зазначив, що на відміну від аналогічних конкурсів, які відбуваються за кордоном, у ЗСУ акцент робиться саме на бойовому досвіді наших танкістів.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Українських зброярів відзначили нагородами, одного — посмертно

Українських зброярів відзначили нагородами, одного — посмертно

17 працівників підприємств, які входять до Акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість», нагороджено за сумлінну працю задля зміцнення обороноздатності держави.

Ракетна атака на Дніпропетровщину: кількість загиблих зросла до 9, серед них — троє дітей

Ракетна атака на Дніпропетровщину: кількість загиблих зросла до 9, серед них — троє дітей

Наразі число загиблих зросло до 9 через російську атаку по Дніпропетровщині — у лікарні померла поранена дитина.

Речник ГУР розповів про втечу другого літака після знищення Ту-22МЗ

Речник ГУР розповів про втечу другого літака після знищення Ту-22МЗ

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов розповів, що після знищення російського бомбардувальника Ту-22М3 другий російський літак був змушений розвернутися.

Олаф Шольц закликав країни ЄС передати системи Patriot Україні якнайшвидше

Олаф Шольц закликав країни ЄС передати системи Patriot Україні якнайшвидше

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав країни ЄС посилити допомогу Україні, зокрема відправити більше систем ППО Patriot.

У МОУ розповіли про грошове забезпечення військових саперів

У МОУ розповіли про грошове забезпечення військових саперів

Начальник Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки Міністерства оборони України полковник Руслан Берегуля повідомив, що військові сапери матимуть страхування та додаткову щомісячну виплату в розмірі 30 тис. грн.

У ГУР розкрили подробиці знищення російського Ту-22МЗ

У ГУР розкрили подробиці знищення російського Ту-22МЗ

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що російський бомбардувальник Ту-22М3 було знищено тими ж засобами, якими раніше було уражено російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Радіотелефоніст, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Херсон

126 ОБр Сил ТрО

Психолог

від 13000 до 13000 грн

Київ

Державна прикордонна служба України

Військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Чернігів

4 відділ Чортківського РТЦК ТА СП ( м.Заліщики )

Командиp міномета, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Технік із системного адміністрування

від 21000 до 51000 грн

Чернігів

Чернігівський зональний відділ ВСП

Оператор-дешифрувальник (БпЛА)

від 20000 до 120000 грн

Покровськ

107 ОБТРО м. Маріуполь