ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Cина загиблого військового побратими провели до школи

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 1 Вересня 2021, 12:02

У Дніпрі офіцери Оперативного командування «Схід» завітали на шкільні урочистості до сина свого бойового побратима – зв’язківця майора Якова Губи, який загинув 29 серпня 2014 році під час виходу з оточення поблизу м. Іловайськ.

Максим Губа навчається у восьмому класі, по завершенні дев’ятого – планує вступати до ліцею інформаційних технологій. Хлопець говорить, що планує пов’язати свою майбутню професію з ІТ-сферою.

«Сьогодні ми відвідали одну зі шкіл міста Дніпро, де навчається Максим, батько якого загинув у 2014 році захищаючи незалежність та територіальну цілісність України. Провели акцію «Приведи до школи дитину загиблого Героя», подарували хлопцю канцелярське приладдя та привітали його з початком навчального року.

Також поспілкувалися з учнями класу, в якому навчається Максим. Розповіли дітям про події з новітньої історії України – початок війни у 2014 році. Передусім наголосили на тому, що війна на сході нашої країни досі триває і наш ворог – Російська Федерація. Хотіли донести дітям, що необхідно добре вчитися, адже знання це теж наша сила.

Кожен бореться на своєму фронті – військові на передовій зі зброєю, учні та студенти – здобувають освіту у навчальних закладах. Адже добра освіта теж зброя, яка може потім протистояти ворогу», – зазначив начальник відділу морально-психологічного забезпечення Оперативного командування Схід підполковник Сергій Самчук.

За даними Книги пам’яті загиблих за Україну, Яків Губа був разом із полковником Борисом Кифоренко. Вiн їхав на БТРі зв’язку пiд номером 004 перед УАЗом полковника Кифоренка. Загинули вони разом 29 серпня 2014 р. під час виходу з оточення поблизу м. Іловайськ (с. Новокатеринівка, Старобешівський район, Донецька область). БТР підбили і весь екіпаж загинув: солдат Солодовнік Евген Олегович (механік-водій), молодший сержант Юрковець Ігор Володимирович та майор Губа Яків Миколайович. 30 серпня 2014 року його тіло разом із тілами 87 інших загиблих було привезено до Запорізького моргу. Тимчасово похований на Кушугумському кладовищі м. Запоріжжя як невпізнаний герой під номером 3253. Був упізнаний за тестами ДНК. Перепохований 17 січня 2015 року.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Інженерам-конструкторам зірвали спробу продати росії секретні українські розробки

Інженерам-конструкторам зірвали спробу продати росії секретні українські розробки

Служба безпеки України у взаємодії з Урядом та керівництвом одного зі стратегічних заводів Харкова зірвала спробу рашистів отримати новітні технологічні розробки України в галузі паливно-енергетичного комплексу.

На Донеччині Володимир Зеленський відвідав поранених захисників однієї з бригад

На Донеччині Володимир Зеленський відвідав поранених захисників однієї з бригад

Президент України Володимир Зеленський під час поїздки на Донеччину відвідав поранених воїнів 95-ї бригади.

Війська рф вдарили по Донеччині понад 2000 разів та вбили чотирьох жителів

Війська рф вдарили по Донеччині понад 2000 разів та вбили чотирьох жителів

За минулу добу російські війська завдали по Донецькій області 2160 ударів. Армія рф застосувала авіацію, зенітні ракетні комплекси, артилерію.

Очільник Дніпропетровщини повідомив про врятоване життя дитини після російського удару

Очільник Дніпропетровщини повідомив про врятоване життя дитини після російського удару

Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак уточнив інформацію щодо кількості загиблих внаслідок російського ракетного удару.

За катування жителів Іванівки на Чернігівщині засуджено військових рф

За катування жителів Іванівки на Чернігівщині засуджено військових рф

До 12 років позбавлення волі засуджено військовослужбовців армії російської федерації за жорстоке поводження з цивільними в селі Іванівка Чернігівської області.

У МОУ розповіли про гарантії, які надають рекрутингові центри

У МОУ розповіли про гарантії, які надають рекрутингові центри

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець розповів, які є гарантії, що людина потрапить служити саме в ту частину, яку для себе обрала в рекрутинговому центрі.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Розвідник в 126 ОБр ТРО

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область

Стрілець, помічник гранатометника

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328

Автоелектрик, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Дніпро

Військова частина А7408

Кухар-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Суми

Косівський РТЦК та СП

Начальник відділу (пожежної обслуги)

від 20000 до 20000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ

Кухар

від 10000 до 15000 грн

Васильків

Військова частина А1789