ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Андрій Таран став першим українцем, внесеним до Зали слави міжнародних стипендіатів Національного університету оборони США

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 1 Вересня 2021, 19:52

1 вересня Андрій Таран відвідав Національний університет оборони США у Вашингтоні. Міністр оборони України став першим українцем з-поміж 72-х міжнародних стипендіатів, внесених до Зали слави міжнародних стипендіатів Національного університету оборони Сполучених Штатів Америки. Про це повідомляє Міністерство оборони України.

«У 1995-1996 роках разом з багатьма іншими іноземними офіцерами я мав честь навчатись у цьому видатному, провідному та всесвітньо відомому навчальному закладі для керівників національної безпеки. Проведений тут час – це не лише час навчання, а й пам’ятні зустрічі та глибокі дискусії з викладачами, студентами та звичайними американцями. Все це значно збагатило мене. Тут я отримав необхідні знання та отримав великий досвід у сфері міжкультурних відносин. Для мене велика честь потрапити до Зали слави міжнародних стипендіатів Національного університету оборони США», – звернувся до присутніх Міністр оборони України.

Він підкреслив, що багато видатних американських та міжнародних випускників Національного університету оборони США надають рішучу підтримку Україні у боротьбі проти російського агресора, який розглядає незалежну, економічно та військово розвинену Україну як загрозу існуванню російського режиму та демонструє готовність до повномасштабної збройної агресії проти України, щоб повернути українську націю до сфери свого впливу.

Але, за словами Андрія Тарана, навіть за цих умов Україна продовжує розвиватися, трансформуватися та інтегруватися до євроатлантичного співтовариства. А заохочення прагнення України до НАТО може раз і назавжди позбавити Росію терористичних інструментів дій проти України та інших країн.

Міністр оборони України висловив переконання, що стратегічне оборонне партнерство між США та Україною матиме позитивний вплив на стабілізацію регіональної та глобальної безпеки та допоможе Україні стати членом євроатлантичної спільноти.

«Тільки вчора в Пентагоні було підписано українсько-американську Рамкову угоду щодо стратегічних основ оборонного партнерства. Це значно посилює стратегічне оборонне партнерство між Міністерством оборони США та Міністерством оборони України», – зазначив Андрій Таран.

Користуючись нагодою, він запросив студентів та викладачів Національного університету оборони США відвідати Україну та провести спільний навчальний захід з Національним університетом оборони України.

Довідково. Зала слави Міжнародних стипендіатів заснована у 1999 році з метою забезпечення престижного, високого визнання і вшанування випускників Національного університету оборони США, які досягли високих професійних результатів на найвищих посадах у збройних силах своєї країни чи уряду, або які займали еквівалентну посаду в багатонаціональній організації. Членів Зали слави міжнародних стипендіатів вшановують на офіційній церемонії в кампусі Університету. Їхні фотографії виставлені в залі Маршалла в Залі слави.

Читайте нас у Facebook
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Начальник радіостанції, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Бойовий медик

від 23000 до 120000 грн

Львів

216 окремий батальйон 125 ОБр Сил ТрО

Військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Олександрія

Старобільський РТЦК та СП

Лікар-невропатолог (військова служба)

до 25000 грн

Харків

Державна прикордонна служба України

Бухгалтер (матеріальний стіл), військовослужбовець

від 23000 до 23000 грн

Дніпро

25 Окрема повітрянодесантна Січеславська Бригада

Корюківський РТЦК та СП запрошує на контрактну службу в

від 21100 до 121100 грн

Мена, Чернігівська область