ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Польщі військовослужбовці ССО вшанували пам’ять вояків армії УНР

Новини Новини світу та України
Прочитаєте за: 2 хв. 25 Серпня 2021, 15:00

Днями військовослужбовці Сил спеціальних операцій Збройних Сил України взяли участь у вшануванні пам’яті вояків армії УНР, які захищали незалежність України й Польщі від більшовицьких окупантів. Про це інформує пресслужба ССО ЗС України.

Урочистості відбулися на Українському військовому цвинтарі у Пікуличах і православному цвинтарі у Варшаві. Захід було організовано за сприяння Посольства України в Польщі, Об’єднання українців у Польщі й Українського інституту національної пам’яті.

Вклонитися й ушанувати пам’ять борців за вільну Україну на Вольський православний цвинтар у Варшаві прибули українська громада в Польщі, представники влади міста Варшава, духовенство, працівники Посольства, делегація Збройних Сил України й Українського інституту національної пам’яті.

Керівник української делегації — підполковник Олексій Никифоров у своїй промові зазначив:

«Сьогодні, як і сто років тому, українці й поляки згадують, як разом боролися зі своїм споконвічним ворогом — російською імперією. Ця боротьба велась під гаслом «За Вашу і Нашу Свободу!».

101 рік тому воїни армії УНР й Війська польського крокували в параді українським Києвом, який разом звільняли від більшовиків. Минуло століття, окупант змінив назву, але зберіг свою справжню суть, так і залишившись окупантом.

 

Наші предки щосили боролися з російським агресором, розуміючи його хижацькі амбіції, заради яких він не гребував убивствами тисяч безвинних людей.

Ми вдячні своїм польським побратимам за допомогу й підтримку, яку вони надають українському війську від початку російської агресії. Ця агресія триває на військовому фронті в Донеччині й Луганщині, в інформаційному полі, проявляється у провокаціях, покликаних посварити український і польський народи.

І нині наша мета спільна — свобода та процвітання для своїх народів, постраждалих від радянської окупації. Тому нам спільно болить згадка про Катинь і Биківню. Нащадки катів, які скоювали ті страшні злочини, не гребують терором і в сучасному світі. Тож саме ми не маємо допустити повторення трагедій минулого».

Також під час урочистостей підполковник Олексій Никифоров вручив подяки Міністерства оборони України видатним діячам Варшави, які допомагали зберегти й відбудувати місця поховання українських воїнів.

Підготував Назар Волошин

Читайте нас у Facebook
На кордоні знищили спостережний комплекс росіян

На кордоні знищили спостережний комплекс росіян

На Харківському напрямку бійці повітряної розвідки Держприкордонслужби знайшли та знищили відеокамеру спостережного комплексу «Муром - М».

Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Суми внесли до переліку територій можливих бойових дій

Великописарівська та Середино-Будська громади Сумщини тепер відносять до територій активних бойових дій.

Сьогодні дефіцит електроенергії в Україні не прогнозується

Сьогодні дефіцит електроенергії в Україні не прогнозується

На поточну добу залучення аварійної допомоги з-за кордону не планується, обмежень для побутових та промислових споживачів (крім Харківщини та Кривого Рогу) не буде.

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Верховний Суд підтвердив безпідставність та необґрунтованість позовних вимог комерційного товариства до Міноборони України про внесення змін до державного контракту в частині продовження строку поставки малого броньованого артилерійського катеру вартістю 209 млн грн.  

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

Всього внаслідок збройної агресії рф в Україні загинули 545 дітей.

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Ракетний удар, який нанесено вчора по Одещині зруйнував місткості з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Майстер, номер обслуги, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Начальник лазні

від 22000 до 22000 грн

Одеса

ВМС ЗС України

Військовослужбовець Військової служби правопорядку

від 22000 до 60000 грн

Одеса

Південне територіальне управління Військової служби правопорядку

Комірник

від 20000 до 20000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ

Гранатометник

від 20100 до 120000 грн

Київ

Розвідувальний батальйон 5 Окремої Штурмової Київської бригади

Оператор БПЛА, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область