ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Одночасно на п’яти загальновійськових полігонах відбулися масштабні командно-штабні тренування

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 21 Серпня 2021, 16:18

В Україні одразу на п’яти загальновійськових полігонах відбулися масштабні командно-штабні тренування з Командуванням Об’єднаних сил ЗСУ.

Найбільші – розгортались на Миколаївщині у 235-му Міжвидовому центрі підготовки підрозділів «Широкий лан». У тренуванні взяли участь 14 органів військового управління всіх видів та родів військ Збройних сил України. До їх проведення були залучені органи управління Національної гвардії, Служби безпеки України, Державної служби з надзвичайних ситуацій та Державної спеціальної служби транспорту.

За легендою навчань ворог намагався захопити військовий аеродром. Для цього десятьох диверсантів закинули з повітря. У маневрах взяли участь винищувальна, штурмова, транспортна та безпілотна авіація Повітряних Сил ЗС України. Вони здійснили підтримку наземних сил та забезпечили висадку десанту. Їхнім завданням було знищити ворожі літаки. Далі в бій вступили підрозділи ракетних військ і артилерії та завдали точного удару по військах умовного противника.

-Використовувалось сьогодні озброєння починаючи з реактивних систем залпового вогню «Ураган», «Град», протитанкові ракетні комплекти «Корсар», «Стугна», різного роду все, що є, що знаходиться на озброєнні окремої механізованої бригади, – зазначив генерал-майор Олександр Нестеренко.

Підтримка повітряних сил здійснювалась броньованими штурмовиками СУ-25 та фронтовими бомбардувальниками СУ-24. Також для боротьби з аеродинамічними цілями в умовах радіопротидії було залучено зенітно-ракетні комплекси С-300 та БУК-М1.

Головною особливістю маневрів стало відпрацювання практичних дій в умовах активного застосування противником високоточних засобів ураження та засобів радіоелектронної боротьби. Зведені підрозділи успішно відпрацювали оборонні та контрнаступальні дії, відбили атаки умовного противника та диверсійно-розвідувальних груп.

Військові продемонстрували, як механізована бригада Сухопутних військ звільняє населений пункт від диверсантів. В урбанізованій місцевості військові відпрацювали висадку десанту безпарашутним способом, провели вуличні бої, зачистку місцевості та надання медичної допомоги постраждалим.

У ході тренувань були застосовані сотні одиниць бойової техніки та залучено понад дві тисячі особового складу. Мета бойового злагодження – підвищення спроможностей війська, а також забезпечення ефективного планування та управління військовими силами в різних видах бойових дій.

Це оборонні дії, проведення і управління контратаками, контрударами, боротьба з повітряними десантами, диверсійно-розвідувальними групами, ведення територіальної оборони, підтримка авіаційними групами сухопутних, морських угруповань, – заявив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Водночас морські піхотинці та групи спеціального призначення за підтримки авіації та надводних сил відпрацювали питання посилення оборони острова Зміїний. Протитанкові підрозділи здійснили практичні стрільби прямим наводженням та ракетними комплексами по броньованих об’єктах противника. Під час проведення таких навчань особовий склад не лише покращує власні показники навченості, а й вчиться діяти спільно з підрозділами інших видів та родів військ.

Підготувала Катерина Козлова

Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Начальник їдальні

від 21400 до 23000 грн

Дніпро

31 Бр НГУ ім. генерал-майора Олександра Радієвського

Старший стрілець-оператор

від 26000 до 126000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Стрілець-зенітник

від 22000 до 122000 грн

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

Спеціаліст холодильного обладнання, апаратник

від 20000 до 20000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ

Інженер виробничого відділення

від 25000 до 26000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Старший навідник гармати

від 20400 до 120400 грн

Луцьк, Волинська область