ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Хто вони — першокурсники Харківського національного університету Повітряних Сил

Публікації
Прочитаєте за: 4 хв. 28 Серпня 2021, 18:16

«Ми зробили це й тепер на сьомому небі від щастя!» Приблизно такої думки дотримуються понад 450 першокурсників Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба у день складання Військової присяги на вірність Українському народові.

Позаду в них залишилися складні етапи вступної кампанії та виснажливі заняття в рамках первинної військово-професійної підготовки. Не всі витримали фізичні й моральні навантаження. Проте ті, хто пройшов перші армійські випробування і перед товаришами по службі промовив священні слова вірності рідній державі, може поправу називатися найкращим представником свого покоління українців.

Хто ж вони, ці першокурсники і про що думають? Кореспонденту АрміяInform вдалося поспілкуватися з деякими з них.

У сім’ї уродженця Запоріжжя Нікіти Горохова були військові льотчики, офіцери-моряки та інші військові. А ось він одразу ж після першого дня відкритих дверей в ХНУПС обрав факультет радіотехнічних військ протиповітряної оборони.

— Усі військові спеціальності цікаві й по-своєму героїчні. Проте викладачі нашого факультету ще взимку під час дня відкритих дверей переконали мене, що в них вчитися дуже перспективно. Тож після бесіди з батьками вирішив вступати саме сюди. До навчання у військовому виші я ретельно готувався. Тому на полігонних заняттях було не так вже й важко переносити фізичні навантаження. Безмежно радий, що склав присягу та став повноправним військовим, — розповів курсант Нікіта Горохов.

До речі, серед усіх першокурсників 113 дівчат. Одна з них юна харків’янка Соф’я Клімова.

— У мене досить високі бали за результатами ЗНО. Тому під час вступної кампанії боролася за право навчатися на військового метролога. Конкурс на цю спеціальність був одним з найвищих, але я впоралася. Працювати на складній апаратурі мені подобається і колектив кафедри метрології та стандартизації мене гостинно прийняв. Приблизно з 9 класу хотіла бути військовою, але довго вагалася зі вибором спеціальності. У старших класах обрала Харківський національний університет Повітряних Сил. Я пишаюся, що пішла до Збройних Сил України і планую дослужитися до генеральських звань, — зауважила курсант Соф’я Клімова.

А інша харків’янка Ярослава Чопенко заради вступу до Харківського національного університету Повітряних Сил спеціально полишила навчання в медичному коледжі та навесні отримала високі результати із ЗНО. У результаті вона домоглася свого і тепер гордо відрекомендовується як курсант факультету автоматизованих систем  управління та наземного забезпечення польотів авіації.

— У моїй сім’ї чимало військовослужбовців Збройних Сил України і я завжди з увагою слухала їхні цікаві розповіді про службу. Проте так сталося, що після 9 класу таки пішла вчитися на медпрацівника. Цього ж року на великому сімейному зібранні я відстояла право стати курсанткою і зібрала необхідні документи для навчання в ХНУПС. Бути військовою є давньою дитячою мрією і я ретельно готувалася до всіх заліків та інших випробувань. Приміром, ЗНО з української мови я склала на 179 балів. Після проходження курсу первинної військово-професійної підготовки та складання присяги я довела собі, що все зможу, якщо цього сильно захотіти. Знаю, що попереду будуть нові перепони, але, впевнена, що їх також здолаю, адже дуже прагну бути офіцером, — розказала курсант Ярослава Чопенко.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець

від 20000 до 130000 грн

Київ

67 ОМБр ДУК

Вогнеметник у ЗСУ

від 20000 до 120000 грн

Самбір, Львівська область

Снайпер

від 20500 до 120000 грн

Кривий Ріг

Арей, окремий штурмовий батальйон

Механік-водій, військовослужбовець

від 30000 до 120000 грн

Київ

20 окремий батальйон спеціального призначення

Рульовий-мотоpист, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Навідник кулеметного відділення

від 21000 до 120000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО