ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Для ЗСУ виготовили компактний генератор, здатний працювати безперервно впродовж 500 годин

Важливо Новини Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 2 хв. 19 Серпня 2021, 12:36

Найчастіше генератори – єдине джерело енергопостачання під час виконання бойового завдання чи на бойовому чергуванні. Від них живляться станції зв’язку, радіолокатори, машини РЕБ і багато іншої техніки. Уже тривалий час вітчизняна компанія «МАДЕК» (входить до складу ГС «Ліга оборонних підприємств України») забезпечує ЗС України надійними й безвідмовними генераторами.

Зокрема, дизель-генератори, які нині виготовляє компанія, успішно експлуатують на РЛС «Малахіт», контрбатарейному радарі 1Л220УК, машинах радіоелектронної боротьби Р-330УМ «Мандат», машині «Положення-2», РКП «Нептун», СА-10У, комплексах відомчого супутникового зв’язку і багатьох інших.

Як розповів Інформагентству АрміяInform Олександр Карий – директор Департаменту спеціальних проєктів цієї компанії ‒ для потреб українського війська розроблений черговий дизельний генератор для використання на пересувній техніці. Він має потужність 4,6 кВт і виготовлений у компактному капотному виконанні. За словами співрозмовника, специфіка цього генератора в тім, що він виробляє постійний струм напругою 28,5 V, а автоматичний регулятор напруги дає змогу коригувати цей параметр.

Окрім того, на відміну від аналогів, у цьому генераторі відсутній перетворювач, який потребує додаткового місця для розміщення та періодичного обслуговування чи заміни. До речі, перетворювачі встановлюють у однофазних генераторах, які видають напругу 220 V, а вже потім, аби перетворити цей струм на постійний, застосовуються згадані вироби.

Ємності паливного баку вистачає для забезпечення близько 5 годин безперервної роботи. Також є технічна можливість забезпечити режим роботи від додаткового паливного бака, розташованого на військовій техніці. При цьому система керування дозволяє автоматично дозаправляти дизель-генератор безпосередньо під час його роботи.

Щоб технічно обслуговувати цей генератор, його не треба знімати з шасі автомобіля. Для отримання доступу до основних елементів достатньо лише потягнути за петельний замок передньої та підняти верхню захисні кришки. Примітно, що всередині відсутні будь-які поздовжні чи поперечні балки для підтримання міцності конструкції, аби не ускладнювати доступ до агрегатів. До того ж автоматика, у разі виявлення відхилень в роботі дизель-генератора, не дозволить розпочати його експлуатацію. При цьому інформація про те, що саме вийшло з ладу, виводиться на екран і супроводжується світловою індикацією на панелі керування.

У цьому генераторі використовується двигун повітряного охолодження відомого європейського бренду, який забезпечує безперервну роботу впродовж 500 мотогодин.

За словами Олександра Карого, це є одна з основних відмінностей, що вирізняє їхні генератори від більшості подібних виробів, які нині експлуатують у ЗСУ, в яких двигуни не в змозі працювати в такому режимі. Тож їх доводиться періодично зупиняти для охолодження і частіше проводити техобслуговування вузлів та агрегатів. А в поєднанні з сучасною елементною базою відомих виробників, застосовану на дизель-генераторі компанії, забезпечується його надійність роботи та тривала експлуатація.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

Речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш висловив сподівання, що Україна таки отримає від партнерів крилаті ракети Taurus.

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Українська та португальська сторони розпочали роботу над проєктом двосторонньої безпекової угоди й узгодили графік подальших переговорів.

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морські піхотинці Олексій Руденко з Військової академії в Одесі та Георгій Рошка з 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського виступили на Лондонському марафоні.

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабінет Міністрів України запровадив видачу паспортів громадянина України або паспортів для виїзду за кордон для чоловіків віком від 18 до 60 років лише на території України.

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український військовослужбовець зумів збити з переносного зенітного ракетного комплексу дві російські крилаті ракети.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Бойовий медик у Дрогобич

від 21000 до 130000 грн

Дрогобич

Військова частина А7079

Водій

від 20000 до 50000 грн

Полтава

Військова частина A7310

Інженер-радіотехнік

від 16000 до 19000 грн

Львів

4762 військове представництво МОУ

Молодший інспектор прикордонної служби

від 21000 до 21000 грн

Полтава

Східне регіональне управління Державної прикордонної служби України

Бухгалтер Полтавського ЗВ ВСП

від 20000 до 21000 грн

Полтава, Полтавська область

Санітарний інструктор, військовослужбовець

від 21000 до 121000 грн

Запоріжжя

113 окремий батальйон 110 ОБр Сил ТрО