ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Проєкт «Норвегія-Україна» у Вінниці набирає слухачів

Вишкіл Міжнародне співробітництво
Прочитаєте за: 2 хв. 31 Серпня 2021, 10:11

У Вінниці розпочався набір слухачів на безоплатні курси з перепідготовки та соціальної адаптації «Підприємництво та інформаційні технології в бізнесі» від проєкту «Норвегія-Україна» (NUPASS). Навчання розпочнеться 21 вересня і триватиме три місяці на базі Вінницького національного технічного університету. Стати слухачами можуть учасники бойових дій, військовослужбовці силових структур, звільнені в запас, або такі, які плануються до звільнення, а також члени їхніх родин та члени сімей загиблих учасників бойових дій.

– Упродовж 500 годин слухачі вивчатимуть організацію підприємницької діяльності, бізнес-планування, менеджмент та маркетинг, інтернет-технології в бізнесі, ораторське мистецтво й психологію успіху і, звісно, англійську мову, – розповів кореспонденту АрміяInform Юрій Бурєнніков, директор Міжнародного центру «Норвегія-Україна ВНТУ». – Лекції та практичні заняття проводять не лише викладачі нашого університету, а й самі ветерани, які вже мають досвід підприємницької діяльності та досягли певних успіхів. Також на заняття запрошуємо фахівців і керівників компаній, які мають можливість запропонувати роботу або розповідають про реалії підприємницької діяльності. До речі, цього семестру ми посилили вивчення англійської мови та заручились підтримкою проєкту «Соціальне підприємництво: Вінниця» від Вінницької міської ради, Управління у справах ветеранів Вінницької ОДА та Veteran Hub Вінниця.

Варто зауважити, що цього року був підписаний Меморандум між ВМР та Міжнародним центром «Норвегія-Україна» щодо співпраці у напрямку реалізації низки проєктів чинної Програми розвитку соціального підприємництва. Важливо, що саме модель соціального підприємництва дозволяє створити належні умови для ефективної соціалізації військовослужбовців, ветеранів війти, АТО/ООС шляхом надання якісних освітніх послуг з розвитку підприємницьких компетенцій і, як результат, – написати якісний бізнес-проєкт і відкрити власну справу.

– Кожен наш випуск доводить, що ветерани спроможні започаткувати власний бізнес, і міська влада готова їх підтримати. Тож наразі Вінниця є єдиним містом України, яке виділяє з бюджету ТГ кошти на оплату вартості навчання певної кількості слухачів курсу «Норвегія-Україна», – додав Юрій Бурєнніков.

Довідка: Проєкт професійної та соціальної адаптації було започатковано за ініціативи Міжнародного фонду соціальної адаптації, Міністерства закордонних справ Норвегії та Університету НОРД за участю українських партнерів у 2003 році й передбачав професійну перепідготовку звільнених військовослужбовців та членів їхніх родин. З 2015 року розпочався новий етап розвитку, пріоритетом якого стала психологічна та соціальна адаптація учасників бойових дій. За 6 років було випущено 9 груп, усього понад 300 осіб.

Після завершення навчання випускники отримують свідоцтво про професійну перепідготовку та спільний сертифікат Університету NORD й українського вишу.

Зареєструватися на курси можна за тел.: 0 (97) 531-43-68.

Додаткова інформація про проєкт: https://ifsa.kiev.ua/

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Антикорупційна рада при МОУ підбила підсумки роботи

Антикорупційна рада при МОУ підбила підсумки роботи

Наступні вибори до Громадської антикорупційної ради при Міністерстві оборони України будуть оголошені найближчим часом, строк її роботи буде збільшений до двох років.

Медичні сили ЗСУ отримали ще два медичних евакуаційних вагони

Медичні сили ЗСУ отримали ще два медичних евакуаційних вагони

Загалом таких вагонів вже 66, до кінця року планується зробити ще 4 такі вагони.

Сили оборони на півдні знищили 16 гармат і 3 міномети

Сили оборони на півдні знищили 16 гармат і 3 міномети

Протягом доби на південному напрямку було знищено 113 окупантів й 51 одиниця озброєння та військової техніки.

Пентагон оголосив, коли в Україну почнуть прибувати F-16

Пентагон оголосив, коли в Україну почнуть прибувати F-16

Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив, коли в Україну почне прибувати ескадрилья літаків F-16.

В Україні затвердили нові клінічні протоколи за темою «Бойова травма»

В Україні затвердили нові клінічні протоколи за темою «Бойова травма»

Заступниця Міністра оборони України Наталія Калмикова повідомила про ухвалення Міністерством охорони здоров’я наказу №714 від 25 квітня 2024 року, яким затверджені нові клінічні протоколи за темою «Бойова травма».

Викрили військового з Прикарпаття, який за $4000 обіцяв «працевлаштування» у тилу

Викрили військового з Прикарпаття, який за $4000 обіцяв «працевлаштування» у тилу

За даними слідства, 47-річний командир роти військової частини за $4 тисячі обіцяв «вирішити питання» щодо працевлаштування військовозобов’язаного на посаду водія до тилової військової частини, де сам служить.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій категорії B, C, військовослужбовець у Стрий

від 20500 до 50500 грн

Стрий

Військова частина А2847

Офіцер, начальник служби, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Харків

229 окремий батальйон 127 ОБр Сил ТрО

Водій-стрілець

від 21000 до 50000 грн

Запоріжжя

Військова частина А2176

Командир відділення управління засобами РЕБ, ВОС 539. Війська РЕБ.

від 19000 до 120000 грн

Коломия, Івано-Франківська область

Снайпер

від 22000 до 22000 грн

Ужгород

Військова частина 3115 НГУ

Старший механік автомобільної роти

від 21000 до 23000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130