ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У столиці відбувся щорічний забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 28 Серпня 2021, 16:19

Сьогодні на Майдані Незалежності у Києві вчетверте відбувся Всеукраїнський забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України». Кожен учасник мав на собі номер з ім’ям героя, який віддав своє життя, захищаючи Україну.

Акцію започаткував у 2018 році батько загиблого героя російсько-української війни, «кіборга» Олексія Дурмасенка. Вона традиційно відбувається напередодні Дня пам’яті захисників України.

Захід почався з виконання Гімну України та вшанування пам’яті загиблих хвилиною мовчання. Для участі в столиці зареєструвалось понад тисяча учасників.

— Хочу, щоб це було традиційно й більше не було загиблих. Сьогодні всі побіжать і команда міністерства також буде бігти — з думками про кожну конкретну людину, яка віддала своє життя в ім’я того, щоб ми нині з вами могли тут мирно ходити й жити, розвиватися, народжувати дітей, — на початку дійства зазначила міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна.

Герой України генерал-майор Ігор Гордійчук

— Для мене надзвичайно велика честь брати участь у цьому патріотичному заході. Щоб наше громадянське суспільство міцніло думкою і щоб ворог чітко усвідомлював, що ми не забудемо, не пробачимо ніколи. Пам’ятаємо кожного, — наголосив Герой України генерал-майор Ігор Гордійчук. — Велика шана хлопцям і дівчатам на нашій передовій, низький їм уклін. Пам’ятаємо, шануємо, підтримуємо батьків героїв полеглих у російсько-українській війні. Робимо все, щоб перемога настала якомога швидше. Зокрема завдяки таким заходам.

Звертаючись до учасників забігу, батько загиблого «кіборга» Олега Дурмасенка пан Олексій Дурмасенко зазначив: «Небеса почують наш стук, коли ми побіжимо всі разом».

Акція «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» — це можливість для будь-кого пробігти дистанцію за захисників, які віддали життя в російсько-українській війні, подякувати та підтримати родини Героїв, об’єднати ветеранів та чинних військовослужбовців, волонтерів, молодь та всіх небайдужих українців навколо цінностей державності, незалежності, вшанування пам’яті Героїв.

Одночасно зі столицею забіг відбувся й в інших регіонах України.

Курсанти факультету телекомунікаційних систем Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут взяли участь у забігу. Кожен обрав дистанцію та футболку із закріпленим іменем знайомої або незнайомої людини, яка віддала життя в боротьбі за територіальну цілісність України.

Більше ніж 400 військовослужбовців ОТУ «Північ» і мешканці Сєвєродонецька взяли участь у щорічній акції з ушанування полеглих Захисників України.

Кожен прийшов з портретом свого друга, бойового побратима, колишнього однокласника або брата, батька. Принесені світлини можна було прикріпити на футболку або взяти в організаторів світлину-наклейку одного зі 182 полеглих героїв Луганщини.

Військовослужбовці-десантники окремої аеромобільної бригади взяли участь у забігу, який пройшов у сквері Пам’яті Героїв Краматорська.

Близько 320 учасників Шепетівського зенітного ракетного полку долучилися  до Всеукраїнського патріотичного забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України». Вони пробігли вулицями обласного центру, аби засвідчити свою повагу до наших Героїв, що віддали життя за Україну та вшанувати їхню пам’ять.

Понад 50 чоловіків і жінок Оперативного командування «Північ» долучилися до Всеукраїнського забігу пам’яті. Для спортсменів був встановлений дрес-код — біла футболка, на якій учасники вписували ім’я Героя.

Військовослужбовці морського центру спеціальних операцій у місті Очаків долучилися до забігу на різних дистанціях.

Близько 200 вінничан відгукнулися на заклик Міністерства у справах ветеранів України й узяли участь у Всеукраїнському забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України».

Олександр Погребний

Анна Гудзь

Читайте нас в Telegram
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Головний сержант стрілецького взводу 155 об ТрО

від 23000 до 53000 грн

Степанівка, Сумська область

Заступник командира БМП – навідник-оператор 155 об ТрО

від 23000 до 53000 грн

Степанівка, Сумська область

Водій-заправник

від 20000 до 25000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Машиніст бульдозера, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Кропивницький

Військова частина А3406

Кулеметник

від 20100 до 120000 грн

Київ

Розвідувальний батальйон 5 Окремої Штурмової Київської бригади

Водій 39 зенітного ракетного полку

від 21000 до 51000 грн

Володимир, Волинська область