ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як відзначають День Державного Прапора України в різних куточках країни

Новини Репортаж
Прочитаєте за: 8 хв. 23 Серпня 2021, 17:06

30-метровий прапор України на Потьомкінських сходах та Дюк у вишиванці

Уже традиційним для одеситів та гостей міста стало святкувати День Державного Прапора України на Потьомкінських сходах. Цього року був піднятий 30-метровий прапор, що на один метр довший, ніж торік, і який символізує вік незалежності України. Така традиція існує вже понад 8 років.  Підйом прапора по сходах відбувався під музичний супровід оркестру 36-ї окремої бригади морської піхоти.

У видовищному дійстві з розгортання блакитно-жовтого полотнища взяли участь активісти молодіжних патріотичних та волонтерських організацій та вихованці Військово-морського ліцею ім. віцеадмірала В. Безкоровайного.

– Подібні заходи дуже важливі для  покоління, що підростає. Вони виховують патріотизм і показують, що Україна єдина та незалежна, – зауважила командир навчального взводу Військово-морського ліцею капітан-лейтенант Ольга Джемалядінова.

Ліцеїсти навперебій ділилися враженнями і зауважували, що  саме в такі хвилини відчуваєш ще більшу гордість, що ти є частиною нашої країни, що ти – українець.

А ось старшина 1-ї статті Одеського загону морської охорони Руслан Багдасаров підкреслив, що його неабияк порадувала велика кількість у заході військовослужбовців.

– Атмосфера, створена організаторами та гостями міста на вулицях Одеси, продемонструвала  надзвичайну важливість національного прапора для українців. Це дійсно показовий фактор патріотизму нашого народу, шанування ним державної символіки та національних традицій. А завдяки участі у таких акціях військових цивільні люди відчувають, що наша армія по-справжньому сильна та патріотично налаштована, – сказав він.   

Дніпропетровщина приєдналася до всеукраїнського флешмобу

Віддати шану національному символу біля 72-метрового флагштока, на якому майорить один із найбільших стягів країни, зібралися тисячі людей. До загальнонаціонального свята приєдналися командування гарнізону, військовослужбовці, представники обласної та міської влади, духовенство, громадськість. Учасники урочистого заходу, серед яких більшість з українськими прапорами та в одязі національних кольорів, святкували з трепетом у серцях і гордістю за свою землю. Військовий оркестр виконав Державний Гімн України.

Вітаючи зі святом, перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Орлов зазначив, що Державний Прапор – наш символ та оберіг.

– Під синьо-жовтим стягом військові боронять незалежність країни та йдуть до перемоги, – сказав він.

Варто відзначити, що Дніпропетровщина приєдналася до всеукраїнського флешмобу – в усіх населених пунктах, а також у місцях розташування військових підрозділів до неба підняли тисячі прапорів.

Хай майорить вічно наш синьо-жовтий стяг!

У Вінниці на Замковій горі замайорів Прапор України

В історичній місцевості міста Вінниці – на Замковій горі, відбулося урочисте підняття Державного Прапора України. У заході взяли участь очільники міста та області, депутати міської та обласної рад, військовослужбовці Вінницького гарнізону, ветерани, представники громадських організацій міста і області, вінничани та гості міста.

Церемонія підняття Державного Прапора розпочалася з прямої трансляції з села Мар’янівка (Черкаська область), яке вважається географічним центром України, звідки транслювалась урочиста промова Президента України Володимира Зеленського.

Рівно о 09:00 відбулося підняття Державного Прапора розміром 10 на 15 метрів під супровід оркестру, який виконав Державний Гімн України. Офіційний сайт Вінницької міської ради повідомляє, що флагшток, зведений до 30-річчя Незалежності України, виготовлений з оцинкованої сталі та має висоту 50 метрів. Саме підняття тривало близько хвилини, після чого відбувся марш військовослужбовців.

На завершення заходу Вінницький академічний міський камерний хор ім. Віталія Газінського виконав вокальну композицію «Молитва за Україну».

Окрім того, символ Незалежності України святково замайорів у Командуванні Повітряних Сил Збройних Сил України над плацом,  на якому шикувались військовослужбовці.

Військовослужбовці окремої танкової бригади імені Костянтина Пестушка підняли над Кривим Рогом найвищий прапор України

У Парку Героїв біля будівлі міськради Кривого Рога відбулося урочисте підняття Державного Прапора на найвищий флагшток – 72 м. Військовослужбовці окремої танкової бригади імені Костянтина Пестушка закріпили прапор вагою 23 кг, 18 м завдовжки та 12 м завширшки.

Одночасно на Поштовому проспекті неподалік театру ім. Шевченка також криворізькі танкісти здійняли жовто-блакитний прапор.

Усупереч кремлівським міфам про «спадковість Донецько-Криворізької республіки», що існувала 100 років тому і нібито мала відродитися з наступом «руської весни» – воїни бригади імені командира холодноярських повстанців засвідчили, що Криворіжжя – це Україна. Цю тезу вони довели передусім героїчною боротьбою на Сході та службою на захисті Української Держави.    Підтвердили вчинками, завдяки яким сьогодні рідний прапор майорить на благословенній українській землі.

На Харківщині та Полтавщині на центральних площах замайоріли жовто-блакитні стяги 

Харківщина та Полтавщина серед інших областей України активно долучились до святкування Дня Державного Прапора.

Цього дня у цих обласних центрах в унісон з усіма містами України на центральних площах замайоріли жовто-блакитні стяги як символ єдності, непоборності та свободи нації.

Особливість святкування у Харкові визначив той факт, що День Прапора збігся з 78-ю річницею визволення міста від німецько-фашистських загарбників, і це, за словами організаторів заходу, привнесло відчуття особливої гордості та усвідомлення кожним громадянином відповідальності  за збереження миру та незалежності держави.

У Полтаві підняття Державного Прапора мало ще і суто символічне значення. Адже на місці нещодавно зведеної щогли до подій Революції Гідності знаходився пам’ятник колись «вождю як то кажуть всесвітнього пролетаріату».

– Усе ж історія розставила усі крапки над «і», – говорить учасник бойових дій Віталій Турпітько. – І наскільки високо сьогодні піднявся наш Прапор, настільки ж у небуття пішло радянське минуле та ілюзії «руського міра».

Родзинкою заходу став проліт над Сквером Героїв України міста Полтави ланки бойових вертольотів окремої бригади армійської авіації імені Ігоря Сікорського. А непорушну єдність армії й суспільства особливо підкреслила участь у урочистостях зведеного підрозділу курсантів Харківського Національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба.

– Подія без перебільшення визначна і незабутня, – поділився враженнями курсант Ярослав Федоров. – У подібних заходах я беру участь вперше, тому цілком природно, що хвилююсь. Але водночас пишаюсь тим, що серед інших товаришів мені довірено представляти наш університет на цьому урочистому заході. Це водночас і честь, і відповідальність. Адже ми опановуємо військову науку якнайголовніше  задля того, щоб надійно зберегти і наш Прапор і незалежність нашого народу.

Завершився захід святковою концертною програмою та нагородженням від імені обласної державної адміністрації почесними грамотами та подяками воїнів-вертолітників, курсантів ХНУПС та ветеранів бойових дій на Сході держави.

Підйом прапора на кораблі – те, з чого починається кожен новий день на флоті

І хоча цей ритуал – вже звична й невіддільна частина їхньої служби, ставлення до нього у військовослужбовців небуденне. Він підіймає бойовий дух і  гуртує екіпаж, а ще засвідчує відданість ВМС державі та її захисту.

У день Державного Прапора України на кораблях, катерах, суднах, у військових частинах Військово-Морських Сил ЗС України, а також містах базування підрозділів національного флоту відбулись урочисті заходи з нагоди Дня Державного Прапора України.

– Сьогодні Військово-Морські Сили разом з українським народом відзначають одне з головних державних свят. У всіх місцях базування національного флоту, від Болграда до Маріуполя, водночас зі всією країною було піднято Державний Прапор України, адже це символ нашої єдності, честі, гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення, – зазначив командувач Військово-Морських Сил ЗС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

У Рівненському гарнізоні присутні вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих захисників України

Ще до початку дійства на майдані Просвіти зібрались чинні військові, ветерани, волонтери, добровольці, представники державної влади місцевого самоврядування, родини загиблих воїнів, аби на власні очі побачити один із  ритуалів, що захоплює – підняття Державного Прапора України.

На честь 30-річчя Незалежності України та з нагоди Дня Прапора біля будівлі Рівненської обласної державної адміністрації підняли Державний Прапор України на висоті пів сотні метрів над землею розміром 12 на 8 метрів.

Разом із головою Рівненської обласної держадміністрації  Віталієм Ковалем, головою Рівненської обласної ради Сергієм Кондрачуком, міським головою Рівного Олександром Третяком в заході взяв участь командувач військ Оперативного командування «Захід» – начальник Рівненського гарнізону полковник Сергій Літвінов та близько сотні його підлеглих, зокрема військовослужбовці почесної варти, військового оркестру та прапороносної групи.

Присутні вшанували хвилиною мовчання всіх захисників України, що склали свої голови заради її майбутнього. Також голова Рівненської ОДА Віталій Коваль вручив ряд відзнак, нагород та цінних подарунків матерям загиблих, військовослужбовцям Оперативного командування «Захід», ветеранам бойових дій на сході України.

Окрім цього, на Рівненщині, за ініціативи військових спільно з головами об’єднаних територіальних громад, директорами навчальних закладів, керівниками державних та приватних підприємств до Дня Прапора України встановлено п’ять флагштоків, на яких сьогодні одночасно з найбільшими жовто-блакитними стягами в обласних центрах вперше піднято державні прапори.

Уже завтра з нагоди 30-ї річниці Дня Незалежності України військовослужбовці Збройних Сил України в Рівному візьмуть участь у церемонії покладання квітів до пам’ятного знаку «Загиблим за Україну» на майдані Магдебурзького права, панахиді та церемонії покладання квітів до могили Героїв Небесної Сотні й Героям, загиблим в районі АТО, а також на алеї кладовища «Нове», за їхньою участю планується святкова хода та урочистості з нагоди 30-ї річниці Незалежності України, які відбудуться на Майдані Незалежності, також в обласному центрі планується демонстрація військової техніки Збройних Сил України.

У Миколаєві стяг було піднято у найвищій точці міста 

У Миколаєві відбулись урочисті заходи за участю військовослужбовців Миколаївського гарнізону з нагоди Дня Державного Прапора України. Цього року було піднято найбільший прапор України у Миколаївській області. Зокрема, було встановлено 72-метровий флагшток у сквері «Юних героїв», а розмір полотнища самого прапора становить 12 на 18 метрів.

Крім того,  з нагоди відзначення Дня Державного Прапора України та 30-ї річниці незалежності України відбувся патріотичний велопробіг «Під прапорами незалежності», в якому взяли участь більше ніж 100 спортсменів, серед яких і морські піхотинці окремої бригади морської піхоти імені контр-амдірала Михайла Білинського.

Віталій Бицак, Ольга Вікарчук

Фото авторів, Вінницької міської ради, ДніпроОДА та пресслужба 17-ї ОТБр

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

Під час здійснення заходів оповіщення на військовослужбовця Вижницького районного ТЦК та СП було скоєно напад групою цивільних осіб.

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Бійці зенітного ракетного полку імені генерал-хорунжого Юрія Тютюника знищили ворожий розвідувальний БПЛА оперативного рівня.

Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

«Агенція оборонних закупівель» Міністерства оборони України уклала низку державних договорів на закупівлю озброєння та інших товарів оборонного призначення.

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю бразильським журналістам акцентував на відновленні і розвитку українського оборонного виробництва.

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

Протягом доби на південній ділянці фронту було знищено 99 окупантів та 31 одиницю ворожого озброєння і військової техніки.

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій півдня, російська армія застосовує FPV-дрони та БПЛА різних типів.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Навідник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Начальник комплексу, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Головний спеціаліст юридичного відділу

від 16000 до 16000 грн

Київ

Військова частина A2330

Електрик-дизеліст, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Старі Кодаки, Дніпропетровська область

Оператор групи звязку та кібербезпеки

від 21000 до 25000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Санітарний інструктор

від 20000 до 120000 грн

Кропивницький

Військова частина А7343