ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Україна під егідою ЄС відправить військових до Боснії та Герцеговини

Міжнародне співробітництво Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 13 Серпня 2021, 19:10

30 липня цього року під час виїзного засідання Ради Національної безпеки та оборони України було ухвалене рішення щодо участі нашої держави в ще одній миротворчій місії, цього разу — вперше під егідою Європейського Союзу. Українські військові найближчим часом поїдуть до Боснії та Герцеговини, де долучаться до операції сил ЄС під назвою «Алтея». Наразі проєкт Указу «Про направлення національного персоналу для участі в операції ЄС «Алтея» очікує на підпис Президента України.

Як вдалось дізнатися кореспонденту АрміяInform у Головному управлінні військового співробітництва та верифікації Збройних Сил України, участь у миротворчій операції від України візьмуть два військовослужбовці, які проходитимуть службу на посадах штабу операції «Алтея» у місті Сараєво. Здебільшого їхня робота полягатиме у забезпеченні прямого зв’язку між усіма штабами та органами управління, що діють у районі проведення операції, здійсненні контролю за станом проведення операції та забезпеченні збору  повної інформації щодо поточної оперативної обстановки в районі проведення операції та плануванні проведення майбутніх заходів, зокрема навчань, зустрічей, візитів тощо.

Наразі у Збройних Силах України триває робота щодо відбору та затвердження кандидатів для подальшого направлення до операції в Боснії та Герцеговині, а також проходить їхня теоретична та практична підготовка.

Нагадаємо, операція «Алтея» започаткована 2 грудня 2004 року на підставі рішення Ради Європейського Союзу та Резолюції Ради Безпеки ООН від 22 листопада 2004 року № 1575. Операцію було розпочато з метою забезпечення виконання умов Дейтонської угоди, підписаної 14 грудня 1995 року та спрямованої на припинення вогню, розділення сторін, що конфліктують, а також відокремлення території. Підписання угоди поклало край громадянській війні у Боснії та Герцеговині, що тривала упродовж 1992–1995 років.

Станом на сьогодні основними цілями операції є підтримання колективного й комбінованого навчання Збройних сил Боснії та Герцеговини, підтримання їх у просуванні до стандартів НАТО, забезпечення стримування та постійне виконання обов’язків щодо реалізації ролі, визначеної у Додатках Дейтонського / Паризького договорів, сприяння безпечному середовищу в Боснії та Герцеговині, а також виконання основних завдань з Плану реалізації місії.

У Головному управлінні військового співробітництва та верифікації також додали, що участь військовослужбовців Збройних Сил України в операції ЄС «Алтея» сприятиме підвищенню міжнародного авторитету нашої держави як повноправного партнера у відповідній сфері, а також подальшому зміцненню партнерства асоціації між Україною та Європейським Союзом.

Відбуття до Сараєва українських військових відбудеться якнайшвидше одразу після підписання відповідного Указу Президента України. Ротація військовослужбовців відбуватиметься раз на рік.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Олаф Шольц закликав країни ЄС передати системи Patriot Україні якнайшвидше

Олаф Шольц закликав країни ЄС передати системи Patriot Україні якнайшвидше

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав країни ЄС посилити допомогу Україні, зокрема відправити більше систем ППО Patriot.

У МОУ розповіли про грошове забезпечення військових саперів

У МОУ розповіли про грошове забезпечення військових саперів

Начальник Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки Міністерства оборони України полковник Руслан Берегуля повідомив, що військові сапери матимуть страхування та додаткову щомісячну виплату в розмірі 30 тис. грн.

У ГУР розкрили подробиці знищення російського Ту-22МЗ

У ГУР розкрили подробиці знищення російського Ту-22МЗ

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що російський бомбардувальник Ту-22М3 було знищено тими ж засобами, якими раніше було уражено російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50.

Війська рф обстріляли Вовчанськ: поранений чоловік, пошкоджені будинки

Війська рф обстріляли Вовчанськ: поранений чоловік, пошкоджені будинки

російські війська протягом 18 квітня декілька разів обстріляли Вовчанськ на Харківщині, внаслідок чого поранений місцевий житель, а також пошкоджено 15 житлових будинків.

Польща піднімала в небо військову авіацію під час ударів рф по Україні

Польща піднімала в небо військову авіацію під час ударів рф по Україні

Польща піднімала в повітря військову авіацію для забезпечення безпеки свого повітряного простору під час атаки рф по Україні.

У Повітряних Силах ЗСУ назвали знищення Ту-22М3 вендетою за Дніпро

У Повітряних Силах ЗСУ назвали знищення Ту-22М3 вендетою за Дніпро

Речник Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш прокоментував знищення Силами оборони України російського стратегічного бомбардувальника Ту-22М3, носія крилатих ракет Х-22.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Командир міномета, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Водій-кранівник, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Кропивницький

Військова частина А3406

Кулеметник

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

112 окремий батальйон 110 ОБрТрО

Діловод-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Харків

Косівський РТЦК та СП

Оператор взводу радіоелектронної боротьби

від 50000 до 120000 грн

Ужгород

68 окрема єгерська бригада імені Олекси Довбуша

Командир автомобільного взводу

від 24000 до 54000 грн

Черкаси, Черкаська область