ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Чемпіонат ДШВ з воєнізованого кросу відбувся на Дніпропетровщині

Новини Спорт
Прочитаєте за: 2 хв. 13 Серпня 2021, 20:05

На Дніпропетровщині відбувся чемпіонат ДШВ з воєнізованого кросу на 3 км зі стрільбою з АКС-74 та метанням ручної гранати.

Налаштовані на перемогу, найкращі спортсмени-військовослужбовці Десантно-штурмових військ прибули на загальновійськовий полігон селища Гвардійське, аби визначити, хто з «марунових» візьме участь у першості Збройних Сил з воєнізованого кросу.

З мотивацією відстояти честь свого підрозділу, дивовижним спортивним запалом і вибуховою енергією, чоловіки та жінки з різних куточків України, здається, пліч-о-пліч служать в одному колективі. Бо ДШВ знаменує єдність і непохитну цілісність не лише на службі, зборах чи змаганнях, а й на захисті рідної країни.

У непоступливій боротьбі, подекуди до судом у м’язах і шаленого пульсу, найвитриваліші та найвлучніші військовослужбовці посіли призові місця.

Перша сходинка командного заліку дісталася господарям змагань — окремій Дніпровській повітрянодесантній бригаді, друге місце виборола окрема Миколаївська десантно-штурмова бригада, третє — за військовослужбовцями 81-ї аеромобільної бригади.

Серед чоловіків-військовослужбовців лідерство здобув майор окремої Дніпровської повітрянодесантної бригади Ігор Чернобай, друге та третє місця розділили старший лейтенант окремої Миколаївської бригади Максим Ковальчук та солдат 81-ї аеромобільної бригади Артем Терещенко.

— Сила й висока результативність досягаються регулярністю фізичних навантажень, — наголошує заступник командира батальйону з морально-психологічного забезпечення майор Ігор Чернобай. — Для військових спорт — обов’язковий компонент підготовки, адже, по-перше, підвищує адаптивність до різних умов служби, по-друге, знімає стрес і позитивно впливає на емоційний фон.

Не менше прагнення до перемоги продемонстрували й дівчата. Першою у жіночій категорії виявилася лейтенант 80-ї десантно-штурмової бригади Анастасія Запотіцька, другу сходинку посіла лейтенант окремої Дніпровської повітрянодесантної бригади Анастасія Гончаренко, третє місце виборола лейтенант окремої Миколаївської десантно-штурмової бригади Ольга Бірюкова.

— Такі змагання допомагають оцінити власні спроможності комплексно та попрацювати над усуненням недоліків, адже важливо не лише досконало володіти кожним окремим елементом військової підготовки, а й на відмінно виконувати багатоцільове завдання, — каже лейтенант Ольга Бірюкова.

Не нехтують можливістю позайматися фізкультурою воїни й на фронті.

— Хоч там умови для спортивної активності менш відповідні, воїни тримають форму завдяки тренуванням на імпровізованих майданчиках, куди завозять гантелі, гирі, штанги, встановлюють бруси й турніки. Переважно це можна реалізувати на другій лінії, — розповідає начальник групи фізичної підготовки та спорту навчального центру ДШВ капітан Руденко.

Недаремно ворог тремтить, коли дізнається, що на ротацію навпроти нього заходять підрозділи українського десанту. Бойовий характер хлопці демонструють, хоч би яке завдання перед ними не стояло. Бо за натрудженими плечима — дім та родина. Це найкраща мотивація бути першим. Завжди першим.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У місії боротьби ГУР МО України інвестували понад  $1 млн

У місії боротьби ГУР МО України інвестували понад $1 млн

17 квітня під час благодійного балетного вечора в Національній опері український бізнес і приватні благодійники інвестували у місії боротьби ГУР МО України $1 177 082.

Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

російські загарбники протягом доби здійснили 21 обстріл (108 вибухів) прикордонних територій Чернігівської та Сумської областей.

Кирило Буданов: Тиждень була, скажімо так, сама «засідка». Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж

Кирило Буданов: Тиждень була, скажімо так, сама «засідка». Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж

Начальник ГУР МО України генерал-лейтенант Кирило Буданов в інтерв’ю BBC розкрив деякі деталі знищення російського дальнього стратегічного бомбардувальника Ту22М3.

Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

росіяни продовжують системний ракетний терор півдня України.

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Швеція, яка тільки-но долучилася до Альянсу, ввела в експлуатацію новий корабель для збирання розвідувальної інформації у Балтійському морі, яке все більше підпадає під ознаки «внутрішньої водойми» НАТО.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Старший водій-гранатометник

від 25000 до 125000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Інспектор прикордонної служби

від 21000 до 30000 грн

Білгород-Дністровський

Державна прикордонна служба України

Водій-електрик, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Хмельницький, Хмельницька область

Монтажник зв’язку, антенник

від 50000 до 120000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша

Начальник циклової комісії (621 ОНБ)

від 28000 до 28000 грн

Київ

Рекрутинговий центр Сил ТрО ЗСУ

Такелажник, військовослужбовець

від 20500 до 20500 грн

Городок (Житомирська обл.)

Військова частина А2192