ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Екіпаж рятівниць

Life story
Прочитаєте за: 2 хв. 12 Серпня 2021, 17:36

Війна на сході підтвердила істину — боєздатність будь якого підрозділу, розрахунку, екіпажу залежить не тільки від рівня військової підготовки особового складу, а й психологічної атмосфери, злагодженості, взаєморозуміння та поваги. В екстремальних бойових умовах саме ці прості людські якості зазвичай виявляються вирішальними і допомагають подолати будь-які труднощі та знаходити вихід зі складної ситуації.

У нашому випадку мова про не менш бойовий колектив, точніше екіпаж: медиків військової санітарної машини Mersedes 508D однієї з частин оперативного командування «Південь». Це дві військовослужбовиці, які діють настільки злагоджено та професійно, що в частині їх називають не інакше, як «екіпаж рятівниць». Неодноразово вони вирушали в далекі рейси, щоб своєчасно доставити до медзакладу хворого чи постраждалого військового. Інколи це відбувалось у складних умовах бездоріжжя та за відсутності нормальної транспортної інфраструктури. Але завжди вони діють впевнено й рішуче, попри свій молодий вік.

Старший бойовий медик сержант Олена Гіоргадзе має вищу медичну освіту і багатий професійний досвід. У цивільному житті десять років працювала медсестрою в терапевтичному відділенні лікарні. Тоді ще не думала про військову службу, але згодом зрозуміла, що протистояти життєвим труднощам та негараздам може лише сильна духом людина. Такою гартувальнею, без сумніву, є армія. Тому Олена вирішила перевірити себе. Підписала контракт і ось вже чотири роки проходить службу у ЗС України. В частині до неї ставляться з повагою, вона вміло виконує обов’язки, неодноразово приходила на допомогу військовослужбовцям, які скаржилися на здоров’я чи зазнавали травм.

Не менш  відповідально ставиться до своєї справи і водій-санітар старший солдат Анастасія Топольчук. Вона змалку захоплювалась технікою. Особливо їй подобалися швидкісні автівки. Тому невипадково улюбленими фільмами для дівчинки стали «Форсаж» і «Таксі». У 18 років вона вже отримала посвідчення водія. Наразі Анастасія має стаж водіння 5 років й упевнено почувається за кермом будь-якої марки авто. Водить дуже акуратно, неухильно дотримується правил дорожнього руху, бо впевнена: вона насамперед відповідальна за тих, хто потребує допомоги. Анастасія мріє пересісти на сучасну військову медичну автівку «Богдан», яка більш пристосована для експлуатації у складних дорожніх умовах.

Дівчата в одному екіпажі недавно. Але готові служити разом де завгодно й виконувати будь-які поставлені завдання. Адже почуття довіри та впевненість у своєму напарникові — це найголовніше.

Фото зі сторінки ОК «Південь»

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Військовослужбовець (Збройні Сили України) у Заліщики

від 20000 до 75000 грн

Суми

4 відділ Чортківського РТЦК ТА СП ( м.Заліщики )

Командир взводу

від 25000 до 55000 грн

Одеса

Військова частина А4055

Водій

від 20100 до 120000 грн

Київ

Розвідувальний батальйон 5 Окремої Штурмової Київської бригади

Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Косівський РТЦК та СП

Мережевий інженер

від 55000 до 130000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша

Командир відділення-командир машини, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ