ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Києві лунають постріли й вибухи

Армія і суспільство Навчання та тренування Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 9 Серпня 2021, 18:52

Наразі — навчальні. Річ у тім, що з 7 по 13 серпня у столиці тривають збори з практичним призовом резервістів 112-ї окремої бригади територіальної оборони. Завдання резервістів — відпрацювання практичних дій з оборони міста. У навчаннях беруть участь понад 200 офіцерів, сержантів і солдатів.

Бригада тероборони має виконати завдання з охорони й забезпечення надійного функціонування органів державної влади та місцевого самоврядування, охорони критично важливих об’єктів, підтримання правопорядку й безпеки у столиці.

У межах навчань також проводять штабні тренування, що дають змогу відпрацювати організацію взаємодії між штабами районів тероборони столиці, батальйонами Сил територіальної оборони ЗСУ й підрозділами всіх складових сил безпеки та сил оборони, залучених до виконання завдань територіальної оборони Києва.

Штабні тренування тривають з урахуванням Закону України «Про основи національного спротиву», який набуває чинності з 1 січня 2022 року. Цим законом передбачається, що у складі ЗС України з’явиться окремий рід — Сили територіальної оборони. Тероборона матиме цивільну складову — представників органів державної та місцевої влади й військово-цивільну — штаби зон тероборони, добровольчі формування територіальних громад.

Сьогодні на трьох локаціях сили територіальної оборони виконували кілька завдань.

Поблизу одного з житлових комплексів на околиці Києва відпрацьовано елементи оборони взводного опорного пункту. Згідно з планом навчань, на цій ділянці тримали оборону й наступали близько 160 осіб. Їх підтримували три бойові машини «Варта» та п’ять БРДМ-2. Вдалося відбити напад умовного противника й «знищити» три його бронемашини.

На іншій локації дано відсіч спробі ДРГ захопити одну з київських ТЕЦ. Висунення атакувальної групи ліквідовано завдяки рішучим діям сил оборони, двоє «терористів» потрапили у полон. Як сказав один з них, Андрій: «Ми мали захопити адмінбудівлю ТЕЦ, ніби все прорахували, та не вдалося».

Ще одним завданням була охорона райдержадміністрації. Численна група молодиків у чорному одязі підійшла до будівлі, голосно скандуючи «Ганьба!», а потім, як це відбувалося навесні 2014-го, спробували під прикриттям димових шашок захопити РДА. Та досвідчені українські вояки діяли рішуче, довівши, що повторення колишніх помилок не буде.

Як зазначив командувач Сил ТРО генерал-майор Анатолій Баргилевич: «Ми можемо малими силами, спираючись на підготовлене населення, не допустити дестабілізації обстановки в містах і не допустити захоплення влади в певних регіонах дестабілізуючими елементами».

Командувач Сил ТРО генерал-майор Анатолій Баргилевич

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Президент: У нас закінчилися всі ракети, які захищали Трипілля!

Президент: У нас закінчилися всі ракети, які захищали Трипілля!

Володимир Зеленський в інтерв’ю американському мовнику PBS розповів, що росіяни змогли знищити Трипільську ТЕЦ тільки після того, як в України закінчилися ракети для систем ППО.

Глави Міноборони США та Німеччини обговорили підтримку України

Глави Міноборони США та Німеччини обговорили підтримку України

Міністр оборони США Ллойд Остін провів телефонну розмову зі своїм німецьким колегою Борисом Пісторіусом, щоб обговорити продовження підтримки України на тлі вторгнення росії.

Ветерани-спецпризначенці зі США навчають українських тероборонців усьому, що необхідно на війні

Ветерани-спецпризначенці зі США навчають українських тероборонців усьому, що необхідно на війні

Лісовою дорогою неквапливо рухався позашляховик. Сяяло сонце. Ліс, який щойно прокинувся від зимової сплячки, був наповнений пташиним щебетанням, і все дихало тишею і покоєм.

У Херсоні затримали таксиста-шпигуна

У Херсоні затримали таксиста-шпигуна

Агент рф наводив російські дрони на локації Сил оборони та керівництва Херсонської обласної військової адміністрації.

У Силах оборони півдня розповіли, чи можливий великий наступ росіян

У Силах оборони півдня розповіли, чи можливий великий наступ росіян

Речниця Сил оборони півдня полковник Наталія Гуменюк прокоментувала інформацію про нібито підготовку російських окупантів до великого наступу влітку цього року.

Відтепер статус особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника можна отримати у 30-денний термін

Відтепер статус особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника можна отримати у 30-денний термін

Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника і захисниці.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Військовослужбовець, стрілець

від 20100 до 120100 грн

Київ, Київська область

Сапер (розмінування)

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

81 ОАеМБр

Стаpший pозвідник-опеpатоp, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Старший механік автомобільної роти

від 21000 до 23000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Командир відділення БпЛА

від 21000 до 121000 грн

Львів

125 ОБр СВ ЗСУ

Оператор БПЛА Збройні Сили України

від 20100 до 123000 грн

Запоріжжя, Запорізька область