ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Працюють «Урагани», «Гради», «Буки», С-300: на Миколаївщині розпочалося масштабне командно-штабне тренування

Навчання та тренування Новини
Прочитаєте за: 4 хв. 9 Серпня 2021, 17:19

З 9 до 13 серпня на п’яти загальновійськових полігонах та острові Зміїний триватиме командно-штабне тренування з Командуванням Об’єднаних сил ЗСУ, в якому братимуть участь 14 органів військового управління ЗС України.

Сьогодні на один із полігонів на Миколаївщині прибув Президент України Володимир Зеленський, аби на власні очі побачити, як відбувається тренування.

— До навчання залучені органи військового управління й військові частини всіх родів військ і видів ЗСУ. Також братимуть участь відповідні органи управління від Національної гвардії України, Служби безпеки України, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Держаної спеціальної служби транспорту, — заявив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За його словами, мета навчань — підвищення оперативних спроможностей органів військового управління у плануванні й управлінні діями в різних видах бойових дій.

— Це оборонні дії, проведення й управління контратаками, контрударами, боротьба з повітряними десантами, диверсійно-розвідувальними групами, ведення територіальної оборони, підтримка авіаційними групами сухопутних, морських угруповань. Особлива увага приділяється відбиттю повітряних ударів умовного противника, зокрема із застосуванням ракет — оперативно-тактичних комплексів та інших керованих ракет, — додав командувач.

По угрупованню умовного противника застосована ударна авіація — бомбардувальна та штурмова

Він розповів, що відповідно легенди ЗСУ зайняли Слобожанський, Сіверський, Луганський, Донецький і Приазовський операційні райони, де проводили підготовку до ведення оборонних дій.

— Вони готували відбиття ударів з повітря умовного противника. Особлива увага — завада висадці десантів умовного противника на наші оперативні аеродроми, їхні оборона та боротьба у подальшому з диверсійно-розвідувальними групами, утримання цих аеродромів у готовності до застосування з них нашої авіації, — зазначив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Він зауважив, що сьогодні по угрупованню умовного противника застосована ударна авіація — бомбардувальна та штурмова. Надалі удари здійснювали наші ракетні війська — практично застосовували системи «Ураган», «Град» та ствольну артилерію.

— У цьому тренуванні брали участь механізована бригада зі складу оперативного командування «Схід», десантно-штурмова бригада зі складу Десантно-штурмових військ, підрозділи спеціального призначення і бригади авіації Повітряних Сил, до яких належать літаки. Також беруть участь розгорнуті тут системи протиповітряної оборони — С-300 та «Бук-М1», — наголосив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Командир зенітно-ракетної батареї Сергій, підрозділ якого залучений до тренувань, зазначив, що в його підлеглих є чималий досвід участі в АТО/ООС.

— І для нас ці навчання — один з етапів підготовки. В нас було 5 влучних пострілів — це дуже добре, я задоволений роботою побратимів і своєю бойовою обслугою.

Також на полігоні на Миколаївщині успішно відбулися практичні стрільби протитанкових підрозділів прямим наведенням і з ракетних комплексів «Стугна», «Корсар» по броньованих об’єктах противника.

Зауважимо, що під час маневрів главі держави продемонстрували, як механізована бригада Сухопутних військ звільняє населений пункт від диверсантів та веде бій із силами противника, що контратакують. Потім Володимир Зеленський ознайомився з новозбудованими інфраструктурними об’єктами військового містечка Міжвидового центру підготовки підрозділів «Широкий лан» за стандартами НАТО, розрахованого на 2500 осіб. Зокрема, Президент оглянув казарму, спортмайданчик та їдальню, в якій пообідав разом з військовослужбовцями.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій кат. В

від 28000 до 36000 грн

Київ

Військова частина А3628

Зовнішній пілот, оператор БПЛА

від 20000 до 120000 грн

Київ

120 ОБр Сил ТрО

Гранатометник

від 50000 до 100000 грн

Дніпро

Військова частина А7408

Оператор радіолокаційної станції

від 20000 до 120000 грн

Геча, Закарпатська область

Психолог

від 20000 до 50000 грн

Суми

Військова частина 2240 НГУ

Зв’язківець-військовослужбовець

від 22000 до 50000 грн

Одеса, Одеська область