ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Понад 200 абітурієнтів Дніпропетровщини вступили у військові навчальні заклади у 2021 році

Вишкіл
Прочитаєте за: 3 хв. 9 Серпня 2021, 19:04

Цьогорічна вступна кампанія викликала певний ажіотаж. Подекуди конкурс у військові виші сягав семи осіб на одне місце. Більшість кандидатів з-поміж цивільної молоді віддали перевагу Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та Військовій академії (м. Одеса). Про це АрміяInform розповів офіцер відділу рекрутингу та комплектування Дніпропетровського обласного ТЦК та СП капітан Андрій Шульга.

Найпопулярніші факультети серед вступників — Сил спеціальних операцій, Десантно-штурмових військ і Морської піхоти.

У Харківському національному університеті повітряних сил імені Івана Кожедуба більшість молоді зупинила свій вибір на спеціальностях обслуговування льотної техніки та застосування сил ППО.

Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут у Києві привабив абітурієнтів можливістю здобути освіту у сфері зв’язку та захисту інформації.

Також дніпропетровська молодь обирала місцем навчання Житомирський військовий інститут імені С. Корольова, Військовий інститут танкових військ НТУ «ХПІ» та Інститут військово-морських сил НУ «ОМА».

Крім цього, військова кафедра Дніпропетровського національного університету транспорту прийняла на навчання курсантів, що поповнять лави Державної спеціальної служби транспорту.

Окрім академій та інститутів, двері для абітурієнтів відкрили й військові коледжі, де зарахування здійснювалося за результатами лише вступних іспитів. Понад 50 цьогорічних вступників розподілилися у Військовий коледж сержантського складу (НАСВ), Військовий коледж сержантського складу (ХНУПС) та Військовий коледж сержантського складу (ВІТІ). Після їх закінчення хлопці й дівчата можуть вступати на третій курс військових вишів.

Позитивна динаміка спостерігається і зі зростанням кількості дівчат серед вступників в освітні заклади Міноборони. У відділі комплектування констатують, що 2021 рік відзначився вдвічі більшою кількістю заяв від абітурієнток, як порівняти з минулим роком. Як у ВВНЗ, так і у коледжі цьогоріч пройшли 20 % дівчат проти 10 % 2020-го. Серед пріоритетних спеціальностей — управління військами, морально-психологічне та тилове забезпечення.

Вступна кампанія – 2021 зумовила справжнє суперництво серед молоді, адже приймальні комісії враховували не лише бали ЗНО та атестата про середню освіту, а й оцінки з психологічних тестів і нормативи з фізпідготовки.

Як зазначили в обласному ТЦК та СП, відбір проходив у суворій відповідності з рекомендаціями Міністерства оборони України та Міністерства освіти й науки України.

— Відібрали найбільш підготовлених, вмотивованих і здібних курсантів, які стануть офіцерами та служитимуть на благо Україні, — каже капітан Андрій Шульга.

Варто зауважити, що популяризації військової освіти сприяє високий рівень національної свідомості української молоді, довіра до Збройних Сил і впевненість у здатності забезпечити надійний захист Батьківщини у лавах обраного й омріяного роду військ. Позаяк абітурієнти поінформовані про підписання контракту на 5 років після завершення вишу, у свідомому виборі офіцерської військової служби вони проявляють громадянську відповідальність перед долею власного народу. Вступивши на посади, молоді офіцери збагатять кадровий потенціал армії і внесуть у стратегію українського опору грамотні ініціативи.

Фото з мережі Інтернет

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Атаки на Харківщині, Авдіївський напрямок, спалений вертоліт в москві: стрім з прифронтового міста

Атаки на Харківщині, Авдіївський напрямок, спалений вертоліт в москві: стрім з прифронтового міста

На Харківщині прикордонники-артилеристи бригади «Сталевий Кордон» зупинили ворожий штурм. За допомогою 100-мм гармати вони влучили у танк, на відео з дрона видно як після підриву два окупанта перейшли у ранг мертвих російських «космонавтів».

Оголосили підозру російському генерал-майору поліції, який керував пограбуванням Чорнобильської АЕС

Оголосили підозру російському генерал-майору поліції, який керував пограбуванням Чорнобильської АЕС

Загальна сума збитків, до яких призвели дії заступника гендиректора «росатому» сягає майже мільярда гривень.

Україна та Латвія вирішили збільшити виробництво дронів

Україна та Латвія вирішили збільшити виробництво дронів

Україна та Латвія ведуть спільну роботу над нарощуванням виробництва дронів.

Пентагон анонсував виділення ще одного пакета допомоги Україні на $1 млрд

Пентагон анонсував виділення ще одного пакета допомоги Україні на $1 млрд

Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив, що Сполучені Штати виділяють ще один пакет оборонної допомоги Україні в розмірі 1 млрд доларів, який включатиме ракети для HIMARS, снаряди, системи ППО та інше озброєння.

Ворог тричі атакував українські позиції на лівому березі Дніпра

Ворог тричі атакував українські позиції на лівому березі Дніпра

На тимчасово окупованій Херсонщині ворог здійснив 3 безуспішні штурми в районі населеного пункту Кринки, але зазнав втрат та відійшов на свої вихідні позиції.

Олександр Яковець став головою Адміністрації Держспецтрансслужби

Олександр Яковець став головою Адміністрації Держспецтрансслужби

Указом Президента України, за поданням Міністерства оборони, на посаду голови Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту призначено командувача Сил підтримки ЗСУ, бригадного генерала Олександра Яковця.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Електрозварник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Кухар, контрактна служба

від 22000 до 55000 грн

Черкаси, Черкаська область

Водій (кат. B, C, CE)

від 21000 до 21000 грн

Миколаїв

Військова частина А1080

Стрілець-снайпер, розвідник

від 20000 до 120000 грн

Львів, Львівська область

Військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Кривий Ріг

4 відділ Чортківського РТЦК ТА СП ( м.Заліщики )

Стрілець, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Азов, 12-та бригада спеціального призначення НГУ