ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Зенітники оперативного командування «Південь» – найкращі у Сухопутних військах

Навчання та тренування Новини Репортаж
Прочитаєте за: 2 хв. 6 Серпня 2021, 11:15

На Рівненському військовому полігоні проведено конкурс на найкращу обслугу ЗУ-23-2 серед підрозділів Сухопутних військ ЗСУ. Впродовж кількох днів команди, які до цього стали першими на рівні своїх оперативних командувань, змагались у теорії й практиці.

Як проводять «зенітний біатлон»

Конкурс відбувся у три етапи. З командами провели тестування з питань тактичної та спеціальної підготовки, військової топографії, знання силуетів повітряних цілей, а також військову естафету зі швидкості й влучності стрільби з особистої зброї, так званий зенітний біатлон.

Зенітка лежить по-бойовому, але основні деталі з неї знято: ствол, колеса, чохол тощо. Завдання команди з різних машин зібрати все в одне місце — скласти установку, привести її в похідне положення у причіпному стані до автомобіля, виїхати на бойовий рубіж, спішитись і тільки після цього виконати вправу стрільб з особистої зброї АКС-74.

Нововведенням у порівнянні з попередніми роками стала демонстрація кожною з обслуг ЗУ-23-2 домашнього завдання у вигляді коротких відеороликів, де вони діють у складі екіпажів під час практичних вправ.

Найцікавішим і найвідповідальнішим етапом конкурсу було виконання завдань з відбиття нападу умовного противника та ураження наземних і повітряних цілей. Вправи стрільб виконували по бронетранспортеру та гелікоптеру з відстані вісімсот і тисяча двісті метрів.

За підсумками конкурсу найкращими зенітниками в Сухопутних військах ЗСУ цього року стали військовослужбовці з оперативного командування «Південь». Друге й третє місце вибороли представники ОК «Схід» і «Захід» відповідно.

Переміг «Адвокат» із командою

Командир відділення ЗУ-23-2 оперативного командування «Південь» Олександр з позивним «Адвокат» разом зі своїми підлеглими стали безумовними лідерами конкурсу, адже набрали у кожній з номінацій максимальну кількість балів.

У Збройних Силах України воїн служить четвертий рік поспіль. За плечима у 36-річного командира чималий досвід захисту України в найгарячіших точках Донеччини в районі операції Об’єднаних сил. А ще понад 6 тисяч відстріляних із ЗУ-23-2 боєприпасів. За час військової служби в цього зенітника були різні цілі. Одні було важко уразити, інші легко.

Головне для нього — працювати над помилками тут під час навчань, змагань та тренувань, аби в бойових умовах несподіванок не виникало.

Як зазначив голова оргкомітету – старший офіцер відділу підготовки підрозділів протиповітряної оборони Управління протиповітряної оборони Командування Сухопутних військ підполковник Іван Гуленов, команда ОК «Південь» невдовзі візьме участь у конкурсі серед зенітників на першість ЗС України. Планується, що, окрім представників Військово-Морських Сил, Повітряних Сил і Сухопутних військ, у конкурсі візьмуть участь військовики Національної гвардії та Державної прикордонної служби.

Фото та відео автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сьогодні дефіциту електроенергії в Україні не прогнозується

Сьогодні дефіциту електроенергії в Україні не прогнозується

На поточну добу залучення аварійної допомоги з-за кордону не планується, обмежень для побутових та промислових споживачів (крім Харківщини та Кривого Рогу) не буде.

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Верховний Суд підтвердив безпідставність та необґрунтованість позовних вимог комерційного товариства до Міноборони України про внесення змін до державного контракту в частині продовження строку поставки малого броньованого артилерійського катеру вартістю 209 млн грн.  

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

Всього внаслідок збройної агресії рф в Україні загинули 545 дітей.

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Ракетний удар, який нанесено вчора по Одещині зруйнував місткості з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки.

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

Усього були атаковані 97 населених пунктів та 83 об'єкти інфраструктури.

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Від самого початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну українців охопила хвиля як новітніх розробок та технологій на фронті, так і колосального прориву в культурі.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Кривий Ріг

4 відділ Чортківського РТЦК ТА СП ( м.Заліщики )

Стрілець-зенітник

від 22000 до 122000 грн

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

Водій-військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Миколаїв

38 Окрема Бригада Морської Піхоти

Фельдшер (військовий)

від 21000 до 24000 грн

Мукачево

Мукачівський прикордонний загін

Офіцер відділення організації охорони та розшуку

від 30000 до 60000 грн

Запоріжжя, Запорізька область

Технік служби захисту інформації в в/ч А4677

від 21000 до 51000 грн

Чернігів, Чернігівська область