ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

По Хрещатику на підборах, або Як триває підготовка жіночої «коробки» до параду

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 1 Липня 2021, 17:02

24 серпня на Хрещатику відбудеться військовий парад, присвячений 30-річчю Незалежності України. Разом із іншими підрозділами головною вулицею столиці крокуватиме жіноча «коробка» військовослужбовиць ЗСУ. 

Як відбуваються тренування дівчат, чи опанували вони новий стройовий крок та курсанти якого військового вишу цього року залучені до заходу, дізнавався наш кореспондент.

Три місяці на підготовку

На цьогорічному параді вся жіноча «коробка» буде представлена курсантками Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ. – Ред.). У 2018 році – це була змішана коробка, до якої входили дівчата з Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут і наші курсантки, − розповів викладач ВІКНУ майор Євген Балабушка.

За його словами, нині тренування відбуваються двічі на день. 

− Ранкове – від 7:30 до 8:30 та післяобіднє – від 15:00 до 18:00. Між тренуваннями дівчата відпочивають. Обрали такий час, щоб не проводити підготовку під час найбільшої спеки. За цим графіком займаються всі «коробки», що залучені до участі в параді. Є ймовірність, що ближче до 24 серпня графік тренувань ставатиме щільнішим, − зазначив офіцер.

Він додав, що курсантки на параді йтимуть новим стройовим кроком. 

− Від старого він відрізняється тим, що раніше нога мала підніматися від землі на 15-20 сантиметрів, нині ж – на 10-15 см. Трішечки нижче. Дівчата новий крок опанували буквально за один день, проблем ніяких не було. Серед курсанток є ті, хто вперше братиме участь у параді, і ті, хто вже крокував Хрещатиком  у 2018 році. Тоді на підготовку дівчатам дали місяць. Цього ж разу в нас є три місяці. І дівчата добре справляються зі своєю задачею, − наголосив Євген Балабушка.

«Дівчата витривалі, добре переносять навантаження, зокрема і погодні»

Майор зауважив, що проходження жіночої «коробки» Хрещатиком відбудеться вже вдруге.

− На минулому параді дівчата були в повсякденній формі одягу і зі зброєю. Цього року, наскільки мені відомо,вони вперше крокуватимуть у парадній форміі без зброї. Курсантки йтимуть у туфлях на підборах. Тому нині почали тренуватись  ходити в цьому взутті, − прокоментував викладач інституту.

Він розповів, що спочатку військовослужбовиці тренуються ходити разом, оскільки у своїх підрозділах марширували трохи по-іншому:

−Тепер вони вперше йдуть одна з одною, звикають до темпу кроку, який задає сама «коробка», до маневреності. По суті стають єдиним цілим. Дівчата витривалі, добре переносять навантаження, зокрема і погодні. Під час тренувань забезпечуються холодним чаєм, водою. Медичний персонал так само слідкує за станом військовслужбовиць під час тренувань. 

Курсантка Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка Іванна Медвідь розповіла, що підготовка триває вже понад місяць:

− Сьогодні вперше тренування відбувається у туфлях на підборах. Це трішечки важче, ніж у берцях, але ми стараємося. У параді я братиму участь вперше. Дуже цього хотіла. Коли ще у школі вчилась, любила дивитись на паради. На тренуваннях дуже стараюсь, щоб не підводити ні наших офіцерів, ні нашу «коробку». Батьки мої були в захваті, коли дізнались що братиму участь у параді. Пообіцяли, що обов’язково приїдуть на Хрещатик, щоб підтримати мене.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

Міноборони активізує залучення вітчизняного бізнесу до постачання ЗСУ

«Агенція оборонних закупівель» Міністерства оборони України уклала низку державних договорів на закупівлю озброєння та інших товарів оборонного призначення.

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю бразильським журналістам акцентував на відновленні і розвитку українського оборонного виробництва.

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

Протягом доби на південній ділянці фронту було знищено 99 окупантів та 31 одиницю ворожого озброєння і військової техніки.

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій півдня, російська армія застосовує FPV-дрони та БПЛА різних типів.

Над розмінуванням території України працюють 347 саперних груп Міноборони

Над розмінуванням території України працюють 347 саперних груп Міноборони

347 груп розмінування підрозділів Міноборони продовжують очищення звільнених регіонів України від вибухонебезпечних залишків війни.

Державний оператор тилу частково змінив постачальників харчів для ЗСУ

Державний оператор тилу частково змінив постачальників харчів для ЗСУ

Обсяги тих фірм, які не справилися з виконанням договорів, були передані новим постачальникам.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець роти охорони

від 20100 до 120100 грн

Чугуїв, Харківська область

Електрик відділення зв’язку

від 25000 до 40000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Діловод-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Суми

Косівський РТЦК та СП

Начальник інженерної служби

від 30000 до 60000 грн

Знам'янка

Військова частина А1201

Старший інспектор прикордонної служби

від 25000 до 30000 грн

Бориспіль

Київ, ОКПП ДПСУ

Стрілець в 126 ОБр ТРО

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область