ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Командувач ДШВ ЗС України генерал-лейтенант Євген Мойсюк: «Три мечі сильніші, коли діють разом!»

Важливо Відео Навчання та тренування Новини Події Репортаж
Прочитаєте за: 2 хв. 19 Липня 2021, 18:33

Сьогодні на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного розпочалися багатонаціональні навчання «Три Мечі – 2021». У них беруть участь афілійовані підрозділи, які мають високі потенційні можливості, міцні та взаємозамінні військові з’єднання, які за потребою здатні спільно утримувати  та знищити потенційного противника.

Церемонія відкриття навчань відбулась за участю представника Генерального командування Збройних сил Республіки Польща генерал-лейтенанта Яна Слівки, командувача Десантно-штурмових військ Збройних Сил України генерал-лейтенанта Євгена Мойсюка, командира ЛИТПОЛУКРБРИГ полковника Дмитра Братішка.

– Сьогодні, без перебільшення, знаменний та величний день для трьох народів, для трьох держав. Він є підтвердженням міцної дружби, взаємної довіри та поваги, спільного прагнення протистояти агресивній політиці РФ. Уперше штаб багатонаціональної бригади керуватиме афілійованими підрозділами в навчально-бойових умовах. Це ще один крок до підвищення нашої взаємосумісності, до покращення рівня навченості та готовності до спільних дій. Адже «Три мечі» сильніші, коли діють разом, – зазначив у своєму виступі генерал-лейтенант Євген Мойсюк.

Ян Слівка звернувся до учасників навчань: «Я надзвичайно радий, що завдяки спільним зусиллям та внеску кожного офіцера та солдата ці навчання відбулися. Особливу подяку хочу висловити Збройним Силам України за неоціненну можливість проведення цього заходу, а також командуванню багатонаціональної бригади, усім збройним силам Польщі, Литви, колегам із США. Хочу зазначити, що попри складну пандемічну ситуацію у світі ми змогли підготуватись, спланувати та розпочати навчання під гаслом «Три нації – єдина мета». Саме ці навчання дадуть можливість потренуватись у повному складі штабу та афілійованим підрозділам. «Три мечі» утворять сприятливі умови  розвитку та ефективного злагодження підрозділів  країн-партнерів. Це допоможе зміцнити безпеку в Європі.

У своєму виступі командир ЛИТПОЛУКРБРИГ полковник Дмитро Братішко зазначив: «Представники усіх кран-учасниць були залучені до процесу планування міжнародних навчань і саме зараз ми маємо можливість побачити, як вони будуть реалізовані. Самі ці навчання творять сприятливі умови розвитку та ефективного злагодження підрозділів країн партнерів з метою поліпшення якості та збільшення рівня бойових спроможностей ЛИТПОЛУКРБРИГ, аби бути готовим до забезпечення регіональної безпеки. Бажаю учасникам продуктивних тренувань, високих досягнень під час кожної фази навчань. А також набути гарного досвіду, обмінятися військовими знаннями у міжнародному середовищі.

Під час міжнародного заходу «Три Мечі – 2021», який триватиме до 30 липня, відбудеться низка унікальних тренувань, скерованих на відпрацювання спільних завдань з оборони території від зовнішнього агресора. Про перебіг навчань щоденно повідомлятиме багатонаціональна пресслужба цього заходу. Слідкуйте за новинами, далі буде лише цікавіше!

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кулеметник

від 21000 до 120000 грн

Миколаїв

189 об ТрО 123 Обр ТрО

Водій

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

81 ОДШБ

Інспектор прикордонної служби (Гвардія наступу “Сталевий кордон”)

від 25000 до 125000 грн

Черкаси, Черкаська область

Бухгалтер (матеріальний стіл), військовослужбовець

від 23000 до 23000 грн

Дніпро

25 Окрема повітрянодесантна Січеславська Бригада

Інспектор прикордонної служби, оператор БПЛА

від 20500 до 25000 грн

Херсон

Херсонський прикордонний загін

Такелажник, військовослужбовець

від 22000 до 22000 грн

Київ

Військова частина А2788