ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Коли в Чорному морі перебувають кораблі країн НАТО, які оснащені ударною ракетною зброєю, то наступ РФ на Україну з моря є малоймовірним»

Важливо Навчання та тренування Новини
Прочитаєте за: 4 хв. 8 Липня 2021, 17:11

Навчання «Сі Бриз – 2021» викликали істерію в країни-агресора. Росія боїться втратити свою домінантну роль на півночі Чорного моря, тому вивела весь корабельний склад Чорноморського флоту у море, аби протидіяти українсько-американським навчанням.

Починаючи з 2014-го, РФ цілеспрямовано нарощує свої спроможності та реалізує свої агресивні плани на території окупованого Кримського півострова й у прилеглих до нього морських акваторіях.

Натомість навчання серії «Сі Бриз», які наразі тривають в Чорному морі, сприяють підтриманню морської регіональної безпеки й забезпечення стабільності в Чорноморському регіоні.

Чому ж українсько-американські навчання викликають таку істерію в країни-агресора?

— Ще кілька років тому у світі мало що знали, власне кажучи, де розташоване Чорне море, а тим паче Азовське море. За останні 7 років ситуація кардинально змінилась. Нині на Заході чітко розуміють, що агресивні дії РФ, а це повзуча окупація Азовського моря, пов’язана із завершенням будівництва так званого Керченського моста та блокування шляхів цивільного судноплавства, спроби створити нове вогнище напруги на Чорному морі та зростання спроможностей російських військ в окупованому Криму — це загроза не лише Європі. З урахуванням військової бази в сирійському порту Тартус це також загроза країнам Близького Сходу, Середземномор’я та Північної Африки, — підкреслив головний редактор BlackSeaNews, керівник Моніторингової групи «Інституту Чорноморських стратегічних досліджень» з питань ситуації у Криму, мілітаризації півострова, свободи судноплавства та міжнародних санкцій щодо РФ Андрій Клименко (на фото праворуч).

— З цієї точки зору навчання «Сі Бриз» у тому форматі, як вони проходять цими днями, — це класична операція для стримування Росії. Тобто Україна разом із західними партнерами демонструють РФ, що не буде Чорне море «російським озером». До речі, тезу, що Чорному морю загрожує перетворення на «російське озеро» президент Туреччини Реджеп Ердоган озвучив НАТО ще у травні 2016 року. Тому коли ми бачимо прольоти декількох іноземних стратегічних розвідників над Чорним морем, поруч з окупованим Кримом або над лінією розмежування на Сході України — це все розвідка. Але коли ми маємо потужне військове багатонаціональне формування сил на навчаннях «Сі Бриз» на Чорному морі — то це означає, що міжнародна спільнота демонструє свою солідарність з Україною та докладає спільних зусиль із забезпечення безпеки в нашому регіоні. Росія цього реально боїться і намагається продемонструвати, що вона готова до відстоювання своїх інтересів з використанням військової сили. Але будемо говорити відверто: коли в Чорному морі перебувають потужні кораблі різних країн НАТО, які мають на озброєнні ударну ракетну зброю, то в ці дні наступ РФ на Україну з морського напрямку є малоймовірним, — відзначив Андрій Клименко.

Зазначимо, що на базі військового радіо «Армія FМ» проводився тематичний круглий стіл, який було організовано Інформаційним агентством спільно з Центральною телерадіостудією Міністерства оборони України. Тема заходу — висвітлення перебігу навчання «Сі Бриз – 2021», обговорення безпекової ситуації в Азово-Чорноморському регіоні та розвиток спроможностей ВМС України. 

Фото есмінця ВМС США Ross

Американський ракетний есмінець типу «Арлі Берк» Ross  оснащений бойовою інформаційно-керуючою системою «Іджис», пусковими установками з крилатими ракетами «Томагавк», зенітними або протичовновими ракетами, а також різним кулеметно-гарматним озброєнням. Корабель може взяти на борт один вертоліт Sikorsky SH-60 Seahawk.

Нагадаємо нашим читачам, що 7 квітня 2017 року американські ракетні есмінці Ross і Porter випустили загалом 59 ракет типу «Томагавк» по військових цілях на аеродромі «Шайрат» у Сирії. Ракетний удар був здійснений у відповідь на загибель щонайменше 80 мирних жителів внаслідок хімічної атаки на Хан-Шейхун у провінції Ідліб, що сталася 4 квітня 2017 року.

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

Речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш висловив сподівання, що Україна таки отримає від партнерів крилаті ракети Taurus.

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Українська та португальська сторони розпочали роботу над проєктом двосторонньої безпекової угоди й узгодили графік подальших переговорів.

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морські піхотинці Олексій Руденко з Військової академії в Одесі та Георгій Рошка з 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського виступили на Лондонському марафоні.

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабінет Міністрів України запровадив видачу паспортів громадянина України або паспортів для виїзду за кордон для чоловіків віком від 18 до 60 років лише на території України.

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український військовослужбовець зумів збити з переносного зенітного ракетного комплексу дві російські крилаті ракети.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Сапер, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Старі Кодаки, Дніпропетровська область

Оператор БПЛА в артилерійський підрозділ

від 23600 до 123600 грн

Луцьк, Волинська область

Стаpший pозвідник-опеpатоp

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Стрілець-санітар

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

23 ОМПБ 56 ОМПБр

Кулеметник

від 50000 до 100000 грн

Дніпро

Військова частина А7408

Радіотелефоніст 155 окремого батальйону територіальної оборони

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область