ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Харківські картографи опановують новітні технології та працюють за стандартами НАТО

Вишкіл
Прочитаєте за: 3 хв. 1 Липня 2021, 16:02

Близько 2,6 мільйона топографічних карт за сім років для бійців АТО/ООС

Високих результатів у службовій діяльності протягом першого півріччя 2021 року досягли фахівці військово-картографічної частини з Харкова. Цей невеликий колектив Командування Сил підтримки Збройних Сил України діє в інтересах частин різних силових відомств, розташованих в 10 областях, зокрема й у районі проведення операції Об’єднаних сил.

Так, протягом січня-червня 2021-го харківські картографи підготували до видання понад 20 номенклатурних аркушів топографічних карт різних масштабів, виконали величезний пласт роботи щодо топографо-геодезичних робіт із землеустрою земель оборони у 19 військових містечках тощо. Водночас харківські картографи успішно відпрацювали завдання з геопросторової підтримки частин Об’єднаних сил та направили на схід України понад 30 тисяч примірників топографічних та спеціальних карт різного масштабного ряду.

ArcGIS незабаром пов’яже всі стратегічні галузі України

За словами командира військового частини підполковника Олександра Матющенка, особливої гордості заслуговує той факт, що його підлеглі вже майже на 70 % впровадили новітню технологію щодо підготовки до видання топографічних карт у програмному продукті ArcGIS на своїх робочих місцях. — Програмний продукт ArcGIS компанії ESRI незабаром пов’яже всі стратегічні галузі України, зокрема й військову сферу, — каже підполковник Олександр Матющенко. — Такий єдиний підхід дасть змогу заощадити державні кошти й поліпшить роботу командира будь-якого рівня. Адже, прибувши у визначений район, відповідна посадова особа в погонах матиме можливість скористатися спеціальним ресурсом і швидко отримає інформацію з геопросторової підтримки.

Підполковник додав, що їхній армійський колектив продовжує нарощувати можливості щодо оперативного забезпечення сил ООС — готує необхідний картографічний матеріал, оперативно доправляє майно до замовників тощо.

— За сім років російсько-української війни харківські картографи направили до району проведення АТО/ООС уже понад 2,6 мільйона примірників топографічних і спеціальних карт, різних фотопланів, фотосхем та іншу картографічну продукцію. Паралельно ми забезпечуємо проведення багатьох масштабних навчань у нашій державі із залученням іноземних військових. Зауважу, що останнім часом переважна більшість наших карт чи схем готуються до видання саме за стандартами НАТО з використанням світової геодезичної системи координат WGS-84. Таким чином, ми робимо свій вагомий внесок в реформування Українського війська, — уточнив підполковник Олександр Матющенко.

У 2021-му опрацьовано близько 7000 гектарів військових земель

Значний фронт робіт у 2021-му подолали й фахівці відділення топогеодезичного забезпечення. Адже воїни цього підрозділу частини опрацювали близько 7000 гектарів земель оборонного призначення. Це є головним чинником збереження військового майна та протидії можливим корупційним проявам.

До речі, на початку року до лав цієї частини Командування Сил підтримки для подальшого проходження служби прибули молоді лейтенанти. Етап офіцерського становлення вони подолали доволі швидко й один з них вже перебуває в районі проведення операції Об’єднаних сил. Решта поки готується працювати у складі зведеної топогеодезичної групи штабу ООС.

— Найближчим часом, після проведення необхідних тендерних процедур, ми плануємо придбати декілька захищених від зовнішнього впливу технологічних продуктів з метою впровадження програмного продукту ArcGIS. Також до кінця року наші військовослужбовці проведуть роботи з топогеодезичного забезпечення ще у близько 20 військових містечках і виконають низку завдань за призначенням, — поділився планами підполковник Олександр Матющенко.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сили оборони на півдні знищили 16 гармат і 3 міномети

Сили оборони на півдні знищили 16 гармат і 3 міномети

Протягом доби на південному напрямку було знищено 113 окупантів й 51 одиниця озброєння та військової техніки.

Пентагон оголосив, коли в Україну почнуть прибувати F-16

Пентагон оголосив, коли в Україну почнуть прибувати F-16

Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив, коли в Україну почне прибувати ескадрилья літаків F-16.

В Україні затвердили нові клінічні протоколи за темою «Бойова травма»

В Україні затвердили нові клінічні протоколи за темою «Бойова травма»

Заступниця Міністра оборони України Наталія Калмикова повідомила про ухвалення Міністерством охорони здоров’я наказу №714 від 25 квітня 2024 року, яким затверджені нові клінічні протоколи за темою «Бойова травма».

Викрили військового з Прикарпаття, який за $4000 обіцяв «працевлаштування» у тилу

Викрили військового з Прикарпаття, який за $4000 обіцяв «працевлаштування» у тилу

За даними слідства, 47-річний командир роти військової частини за $4 тисячі обіцяв «вирішити питання» щодо працевлаштування військовозобов’язаного на посаду водія до тилової військової частини, де сам служить.

На півдні ворог застосував проти мирного населення 204 FPV-дрона

На півдні ворог застосував проти мирного населення 204 FPV-дрона

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської областей, ворог застосував 15 ударних БПЛА типу «Ланцет», скинув з БПЛА різних модифікацій 225 осколкових боєприпасів.

Рустем Умєров розповів про досягнення формату «Рамштайн»

Рустем Умєров розповів про досягнення формату «Рамштайн»

Міністр оборони України Рустем Умєров 26 квітня 2024 року під час чергового онлайн засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» подякував колегам за підтримку протягом двох років.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Офіцер інформаційно-аналітичної групи

Львів

Військова частина А2678

Військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

Соборний РТЦК м. Дніпра

Радіотелефоніст-зв’язківець

від 20000 до 120000 грн

Львів, Львівська область

Розвідник-оператор

від 25000 до 125000 грн

Одеса

137 ОБМП

Кулеметник, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Начальник лазні

від 22000 до 22000 грн

Одеса

ВМС ЗС України