ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Десну» відвідали американські бойові медики

Військова медицина Новини Події
Прочитаєте за: 2 хв. 16 Липня 2021, 11:50

Днями навчальний центр «Десна» імені князя Ярослава Мудрого відвідали представники медичної служби Європейського командування ЗС США. Вони провели тренінги для експертів з польової медицини ЗС України в межах міжнародних змагань Expert Field Medical Badge. Також до навчального центру завітали представники СВ ЗС США в Європі, аби відібрати кандидатів для участі у змаганнях на отримання міжнародної відзнаки «Найкращий бойовий медик».

— Запрошення українських військових медиків до участі в міжнародних змаганнях Expert Field Medical Badge, що проводить медична служба Збройних сил США, є важливим досягненням. Це висока оцінка від наших закордонних партнерів рівня підготовки і майстерності українських захисників. Вважаю це визнанням нас рівноправними учасниками знакових подій, що відбуваються у провідних арміях світу, — зазначив тимчасовий виконувач обов’язків командувача Медичних сил ЗСУ полковник медичної служби Андрій Галушка.

У спілкуванні з іноземними військовими директор Департаменту соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України Назім Агаєв підкреслив, що Канада і США — наші близькі й давні союзники:

«Ми відчуваємо підтримку як уряду держав, так і громадян, високо цінуємо співпрацю з вами. Тож сподіваємось на подальше її посилення. Також готові сприяти в будь-яких спільних ініціативах. Дякуємо за тренування разом зі ЗС України, за те, що ви робите все можливе, аби наблизити рівень підготовки нашого війська до натовських стандартів. Адже наша спільна мета — досягти миру в Україні».

Сержант-майор групи з медичної підготовки майстер ворент-офіцер Томас-Луї Ляфоре вже пів року працює в Україні в об’єднаній оперативно-тактичній групі операції Unifier:

«В Україні відповідаю за медичну підготовку і наша основна мета — підтримувати, оцінювати та допомогти оновити навчання військових медиків в Україні. Вони мають високий рівень підготовки і прагнуть дізнатися ще більше. Для мене найвищий показник компетентності — коли я бачу вогонь в очах тих, хто прагне навчитися. Тоді розумію, що вони дійсно горять своєю справою і хочуть допомогти тим, хто постраждав. За час співпраці з українськими військовими навчився в них стійкості й можливості зробити більше, маючи менше. Ми інколи не усвідомлюємо, наскільки нам пощастило, що в нас є багато ресурсів. Але інколи потрібно повернутися назад і зрозуміти, як працювати ефективно з меншою кількістю ресурсів».

Тренінги для українських воїнів на базі навчального центру «Десна» імені князя Ярослава Мудрого представники США та Канади проводитимуть ще кілька днів. У фіналі відбудеться відбір кандидатів для участі в змаганнях на отримання міжнародної відзнаки «Найкращий бойовий медик».

Ярослава Зоріна

Читайте нас у Facebook
Норвегія надасть $13,7 млн для обслуговування українських танків Leopard

Норвегія надасть $13,7 млн для обслуговування українських танків Leopard

Обслуговування буде відбуватися в спеціальному центрі у Польщі.

Антикорупційна рада при МОУ підбила підсумки роботи

Антикорупційна рада при МОУ підбила підсумки роботи

Наступні вибори до Громадської антикорупційної ради при Міністерстві оборони України будуть оголошені найближчим часом, строк її роботи буде збільшений до двох років.

Медичні сили ЗСУ отримали ще два медичних евакуаційних вагони

Медичні сили ЗСУ отримали ще два медичних евакуаційних вагони

Загалом таких вагонів вже 66, до кінця року планується зробити ще 4 такі вагони.

Сили оборони на півдні знищили 16 гармат і 3 міномети

Сили оборони на півдні знищили 16 гармат і 3 міномети

Протягом доби на південному напрямку було знищено 113 окупантів й 51 одиниця озброєння та військової техніки.

Пентагон оголосив, коли в Україну почнуть прибувати F-16

Пентагон оголосив, коли в Україну почнуть прибувати F-16

Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив, коли в Україну почне прибувати ескадрилья літаків F-16.

В Україні затвердили нові клінічні протоколи за темою «Бойова травма»

В Україні затвердили нові клінічні протоколи за темою «Бойова травма»

Заступниця Міністра оборони України Наталія Калмикова повідомила про ухвалення Міністерством охорони здоров’я наказу №714 від 25 квітня 2024 року, яким затверджені нові клінічні протоколи за темою «Бойова травма».

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Вожатий службових собак

від 20100 до 50000 грн

Краматорськ

Донецький зональний відділ ВСП

Гранатометник

від 21000 до 120000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Водій

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина А4682

Навідник БТР/БМП

від 55000 до 125000 грн

Слов'янськ

Батальйон спеціального призначення Донбас 18 Слов'янської бригади Національної гвардії України

Бухгалтер

від 21000 до 22000 грн

Ужгород

Військова частина 3115 НГУ

Національна Гвардія України

від 21000 до 30000 грн

Київ, Київська область