ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Я б хотів, щоб ви повернулися обличчям до людей, до своїх підлеглих» – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-майор Валерій Залужний

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 31 Липня 2021, 13:38

31 липня 2021 року Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-майор Валерій Залужний представив керівному складу ЗС України новопризначених заступника Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-лейтенанта Євгена Мойсюка, начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-майора Сергія Шапталу та командувача Медичних сил Збройних Сил України полковника медичної служби Тетяну Остащенко. Про це повідомляє Facebook-сторінка Генерального штабу ЗСУ.

Під час заходу Головнокомандувач також окреслив пріоритетні завдання розвитку ЗС Україну на найближчу перспективу.

– Загальний курс на реформування Збройних Сил України відповідно до принципів і стандартів НАТО залишається незворотним. І ключове тут – принципи. Зміни мають відбутися перш за все у світогляді і ставленні до людей. Я б хотів, щоб ви повернулися обличчям до людей, до своїх підлеглих. Моє ставлення до людей не змінювалося протягом всієї моєї служби, – наголосив Головнокомандувач ЗС України.

Він також підкреслив пріоритетність соціального захисту військовослужбовців і членів їхніх сімей, важливість продовження реформи грошового і кадрового забезпечення.

Крім цього, в контексті реалізації оборонної реформи, Головнокомандувачем було доведено до керівного складу ЗС України такі завдання:

• продовження трансформації системи об’єднаного керівництва силами оборони та військового управління ЗС України, у тому числі шляхом розмежування повноважень;
• набуття органами військового управління повних оперативних спроможностей у нових організаційних структурах (J, G, A, N, S);
• розробка та впровадження в усіх сферах діяльності ЗС України стандартів та процедур, прийнятих у державах-членах НАТО;
• забезпечення безпосередньої участі країн-партнерів НАТО у заходах оперативної підготовки штабів стратегічного та оперативного рівнів, у тому числі із залученням до практичних дій у ході їхнього проведення;
• підвищення рівня професійної підготовки особового складу;
• забезпечення вивчення військовослужбовцями англійської мови;
• розвиток сержантського корпусу.

– Головними завданнями Збройних Сил України в умовах відсічі і стримування російської збройної агресії залишаються утримання військових частин на належних рівнях бойової готовності, укомплектування професійним та вмотивованим особовим складом, переоснащення сучасним озброєнням та військовою технікою, уточнення основних документів оборонного планування, а також доктринальних документів застосування військ (сил), – акцентував генерал-майор Валерій Залужний.

Також, важливо в рамках забезпечення всеохоплюючої оборони розвивати систему територіальної оборони та рух опору.

Для реалізації цілей, як зазначив Головнокомандувач Збройних Сил України, буде докладено всіх зусиль, щоб налагодити ефективну взаємодію з Міністерством оборони України в інтересах розвитку Збройних Сил України.

– Увесь комплекс заходів, які були сплановані раніше, має бути виконаний. Зокрема, проведення на належному рівні військового параду з нагоди 30-ої річниці Незалежності України та стратегічних командно-штабних навчань «Об’єднані зусилля-2021», – підсумував Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-майор Валерій Залужний.

Читайте нас у Facebook
40 мільйонів доларів на вітер: російська армія продовжує самознищення

40 мільйонів доларів на вітер: російська армія продовжує самознищення

Від лютого цього року наші Сили оборони знищили декілька повітряних цілей противника, які до цього часу наші захисники не мали змоги ліквідувати. Це й ворожий літак Ту-22М3, і ракета Х-22.

«Під час боїв за Соледар тримав на прицілі по 10–15 росіян одномоментно». Інтерв’ю АрміяInform зі снайпером ЗСУ

«Під час боїв за Соледар тримав на прицілі по 10–15 росіян одномоментно». Інтерв’ю АрміяInform зі снайпером ЗСУ

АрміяInform вже розповідала про снайпера Збройних Сил України, який ліквідував російського офіцера з дистанції 1800 метрів — куля ввійшла просто в серце.

В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

Верховна Рада прийняла у першому читанні закон, що започатковує створення системи обліку осіб, життя та здоровʼя яких зазнало шкоди внаслідок збройної агресії рф

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Кабінет міністрів та більшість парламентських партій Данії домовилися про збільшення військової підтримки України на 4,4 млрд данських крон (близько 590 мільйонів євро) у 2024 році.

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

Шестеро чоловіків, частина з яких заплатили від шести до десяти тисяч доларів, зупинили на березі Тису, яку вони збиралися переплисти, щоб потрапити до Румунії.

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Володимир Зеленський розповів про шляхи розвитку української оборонної промисловості.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Такелажник, військовослужбовець

від 22000 до 22000 грн

Київ

Військова частина А2788

Медик-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Черкаси

Косівський РТЦК та СП

Сапер, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Командир зенітного ракетного взводу

від 27000 до 57000 грн

Старокостянтинів, Хмельницька область

Військовослужбовець ЗСУ (служба за контрактом)

від 21000 до 121000 грн

Запоріжжя

Заводський РТЦК та СП

Стрілець

від 50000 до 120000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО (Військова частина А7270)