ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Криму впродовж пів року Росія провела двадцять військових навчань

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 27 Липня 2021, 10:50

За перше півріччя 2021 року РФ у тимчасово окупованому Криму провела 20 військових навчань за участю 23 850 військовослужбовців і понад 1900 одиниць бойової техніки. 

Такі дані телеканалу «Дом» озвучив голова Кримськотатарського ресурсного центру Ескендер Барієв.

«За нашими підрахунками (я не претендую на те, що вони ідеальні, можливо, ми щось упустили), за звітний період російська влада 20 разів проводила військові навчання на території окупованого півострова за участю 23 850 військовослужбовців  і понад 1900 одиниць бойової спеціальної техніки. Можливо, техніки було більше, можливо, людей було більше. Але у звіті відбито те, що вдалося зафіксувати нам, ми спираємося на свої джерела», — повідомив Ескендер Барієв.

Очільник Кримськотатарського ресурсного центру підкреслив, що мілітаризацію потрібно пов’язувати із ситуацією з правами корінних народів.

«Згідно з Декларацією про права корінних народів, наявність збройних контингентів або військових контингентів на території, де проживають корінні народи, повинна передусім узгоджуватися з корінними народами, з їхнім представницьким органом. Але насправді в нас окупанти не тільки не погоджують це, але ще й забороняють представницький орган — Меджліс кримськотатарського народу», — продовжив Ескендер Барієв.

Він зазначив, що інформацію про порушення в Криму потрібно доносити до всіх міжнародних майданчиків, до політикумів різних країн. Особливо з урахуванням того, що політичний істеблішмент у країнах час від часу відновлюється.

«Нам потрібно про це системно говорити. Нам потрібно інформувати наших партнерів і політиків цих країн. Бо оновлюються парламенти тих чи інших країн, з’являються нові політики. Ці нові політики не завжди володіють повною інформацією. Тому ми повинні системно демонструвати, показувати інформацію в динаміці, що порушення прав людини не зменшуються, а навпаки  — з’являються нові тенденції, нові підходи», — резюмував голова Кримськотатарського ресурсного центру.

Читайте нас в Telegram
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій кат. В

від 28000 до 36000 грн

Київ

Військова частина А3628

Розвідник в 126 ОБр ТРО

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область

Інспектор прикордонного контролю

від 21000 до 24000 грн

Мукачево

Мукачівський прикордонний загін

Радіотелеграфіст, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Стрілець

від 20000 до 50000 грн

Українка, Миколаївська обл.

Військова частина А7095

Інспектор прикордонної служби

до 51000 грн

Запоріжжя

8 прикордонний загін