ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Завдяки Facebook та Instagram до ВІТІ цього року від вступників надійшла 1071 особова справа

Вишкіл Новини
Прочитаєте за: 4 хв. 26 Липня 2021, 14:59

У Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут (ВІТІ. — Ред.) фінішувала вступна кампанія. З якими результатами навчальний заклад провів її? За якими показниками став найкращим серед військових вишів? І який конкурс був на 1 місце? На ці й інші запитання відповідав заступник начальника інституту з навчальної роботи полковник Олексій Сілко.

Кількість вступників-ліцеїстів зросла зі 120 до 180

— Набрано цього року до нашого інститут 243 курсанти. З них для ЗСУ — 165, для інших військових формувань — 78. Порівнюючи з іншими військовими вишами у пропорційних показниках, ми готуємо найбільше в Україні фахівців для інших військових формувань — це майже третина курсантів. До речі, так само набираємо найбільшу кількість майбутніх фахівців для Державної прикордонної служби України. Якщо ж говорити про загальні цифри щодо набраних курсантів для ЗС України, то ми входимо до першої четвірки серед військових вишів, — розповів офіцер.

За його словами, ВІТІ — єдиний військовий виш, який створив торік у березні інформаційно-агітаційну групу, до якої увійшли 6 курсантів і три офіцери.

— Вони розробляли й розробляють нові концепції залучення молоді до військової справи. Ця група почала розповідати у соцмережах, що таке ЗСУ й що війська зв’язку — це круто. Ми перші серед військових освітян почали проводити День відкритих дверей в онлайн-форматі. З часу заснування агітаційної групи провели понад 80 онлайн-заходів. Усе транслювали у мережах Facebook, Instagram. Окремим напрямком роботи стали Zoom-зустрічі з вихованцями військових ліцеїв. Через карантинні обмеження ми провели 6 живих зустрічей з потенційними абітурієнтами. Все вищезгадане дало результат — до інституту надійшла 1071 особова справа для цьогорічної вступної кампанії. До речі, приїхали 180 ліцеїстів, а торік їх було тільки 120, — підкреслив Олексій Сілко.

Найбільший конкурс на спеціальність «кібербезпека»

Він зауважив, серед 243 людей, які успішно пройшли вступні випробування — 82 колишні ліцеїсти, 23 дівчини й 11 діючих військовослужбовців, з яких четверо — учасники АТО.

— Якщо дивитися фінальні цифри, то видно, що відбір був достатньо жорстким. Ліцеїстів, які вступили, було найбільше з Київського військового ліцею імені Івана Богуна. Якщо раніше більшість їх ішла на фах «військове управління», то цього року третина з хорошими балами пішла на «комп’ютерні науки» — це найскладніша спеціальність. Приємно, що 2021-го зросла кількість майбутніх курсантів, які прийшли до нас з військово-морського ліцею, — зазначив співрозмовник.

Усього до ВІТІ цього року вступили 14 медалістів.

— Конкурс на спеціальність «комп’ютерні науки» був два кандидати на місце, на спеціальність «кібербезпека» — три претенденти. Але це загальні цифри, де ми рахуємо всіх курсантів — і яких готуватимуть для ЗСУ, і для інших військових формувань. Якщо ж братимемо, наприклад, спеціальність «кібербезпека» і рахуватимемо тільки вступників від Збройних Сил України, то конкурс — 5 людей на місце. Фахи «Інформаційні системи та технології», «Телекомунікація та радіотехніка» — конкурс для ЗСУ: три людини на місце, спеціальність «Озброєння та військова техніка» — чотири, — поінформував офіцер.

В Україні найбільше заочників-військових — у ВІТІ

За його словами, ВІТІ проводив і вступну кампанію до Військового коледжу сержантського складу в Полтаві.

— Там набирали на дві спеціальності — «комп’ютерні науки», «телекомунікації та радіотехніка» — рівня фахового молодшого бакалавра з терміном навчання два роки. Надійшло 290 особових справ, приїхало писати заяви 153 вступники. Зарахували до навчання — 70, серед них — 5 дівчат, — додав офіцер.

Він розповів, що цього року виш здійснював набір на заочну форму навчання для військовослужбовців служби за контрактом — на цивільні фахи «комп’ютерні науки», «кібербезпека», «інформаційні системи та технології», «телекомунікація та радіотехніка».

— На цю форму приймають військових, які уклали другий або наступний контракти із ЗСУ та прослужили понад три роки. Вони мають право здобути цивільну освіту заочно. Ми набрали цього разу 70 осіб. Це найбільша кількість заочників серед усіх військових вишів. Вони безоплатно вчитимуться 4 роки й отримають диплом бакалавра.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
У Повітряних Силах спрогнозували, як зміниться ситуація в небі над Україною після збиття російських А-50 і Ту-22М3

У Повітряних Силах спрогнозували, як зміниться ситуація в небі над Україною після збиття російських А-50 і Ту-22М3

Речник Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш розповів, як зміниться обстановка в українському небі після збиття російських літаків А-50, Ту-22М3.

Кількість жертв російського обстрілу Вовчанська збільшилося до двох

Кількість жертв російського обстрілу Вовчанська збільшилося до двох

Внаслідок сьогоднішнього обстрілу міста Вовчанськ Харківської області загинуло двоє мирних жителів, ще двоє дістали поранення.

США негайно почнуть передавати Україні зброю після рішення Конгресу

США негайно почнуть передавати Україні зброю після рішення Конгресу

США негайно почнуть доправляти військову допомогу Україні, щойно Конгрес США ухвалить рішення про її фінансування.

У Британії стартувало серійне виробництво танків Challenger 3

У Британії стартувало серійне виробництво танків Challenger 3

У Великій Британії у місті Телфорд розпочалося будівництво бойового танка четвертого покоління Challenger 3 на бронетанковому підприємстві RBSL.

Антикорупційні активісти та медіа можуть допомогти виявити порушення в діяльності Міноборони — Юрій Джигир

Антикорупційні активісти та медіа можуть допомогти виявити порушення в діяльності Міноборони — Юрій Джигир

Заступник Міністра оборони України Юрій Джигир розповів про роботу Департаменту внутрішнього аудиту Міністерства оборони.

На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

Під час здійснення заходів оповіщення на військовослужбовця Вижницького районного ТЦК та СП було скоєно напад групою цивільних осіб.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Психолог

від 13000 до 13000 грн

Київ

Державна прикордонна служба України

Кухар їдальні, військовослужбовець

від 22000 до 122000 грн

Яворів

Яворівський РТЦК та СП

Програміст-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Харків

Косівський РТЦК та СП

Інспектор прикордонної служби

від 20000 до 25000 грн

Бориспіль

Київ, ОКПП ДПСУ

Начальник медичної служби

від 28000 до 30000 грн

Кропивницький

Військова частина А4607

Водій-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Київ

Косівський РТЦК та СП