ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Прапор нашої держави на відкритті Олімпіади буде в руках українських офіцерів

Події Спорт
Прочитаєте за: 4 хв. 22 Липня 2021, 10:55

Вже завтра в Токіо запалає олімпійський вогонь. На врочистій церемонії відкриття Ігор ХХХІІ Олімпіади вперше від країн-учасниць почесну місію винесення прапора виконають одразу два прапороносці жінка і чоловік. Україну представлятимуть найдосвідченіші спортсмени нашої команди заслужений майстер спорту України, чемпіон світу, багаторазовий призер світових та європейських чемпіонатів, представник ЦСК Збройних Сил України капітан Богдан Нікішин та заслужений майстер спорту України, олімпійська чемпіонка з кульової стрільби, офіцер Служби безпеки України Олена Костевич.

Як повідомляє Національний олімпійський комітет України, рішення щодо прапороносців України на відкритті Ігор ухвалили під час загальнокомандних зборів присутні наразі в Японії спортсмени Олімпійської збірної України. Що відомо про спортсменів? Читайте в АрміяInform.

Для Богдана Нікішина Олімпіада в Токіо стане вже четвертою в кар’єрі

Чемпіон світу з фехтування Богдан Нікішин проживає в Дніпрі. Він найстарший спортсмен у складі Олімпійської збірної України. Ігри в Токіо стануть вже четвертими в його кар’єрі. Він чемпіон світу (2015), багаторазовий призер чемпіонатів світу та Європи з фехтування на шпагах. В олімпійському Ріо-2016 посів 4 місце.

Довідково. Після здобуття першої для себе медалі континентальної першості в індивідуальному заліку на чемпіонаті Європи 2016-го, Національний олімпійський комітет України визнав Богдана найкращим спортсменом червня 2016 року. Крім того, разом із партнерами по команді — Дмитром Карюченком, Максимом Хворостом та Анатолієм Гереєм — Богдан Нікішин здобув бронзову нагороду і в командному турнірі. У 2018-му став переможцем етапу Кубка світу з фехтування на шпагах у канадському Ванкувері.

Читайте також: «60 армійських спортсменів представлятимуть Україну на Олімпійських іграх у Токіо 2020»

У 2018 році, після особистої бронзової нагороди на чемпіонаті Європи, вперше у своїй кар’єрі Богдан очолив світовий рейтинг шпажистів FIE. Такий результат спортсмен здобу завдяки успішним виступам на етапах Кубка світу, де виборов одну золоту та три срібні нагороди.

«Для мене велика честь нести прапор України».

Для мене велика честь нести прапор України. Дуже вдячний спортсменам-колегам за довіру й повагу. Два прапороносці прекрасна ініціатива, і буде чудово, якщо це стане доброю традицією, сказав Богдан.

Олімпійські ігри в Токіо стануть першими Іграми з паритетною гендерною ознакою, адже майже 49% учасників змагань — жінки.

Чернігівська снайперка за психологічну стійкість на вогневім рубежі здобула ймення Iron «Залізна»

Олена Костевич найдосвідченіша українська стрільчиня у складі Олімпійської збірної. Заслужений майстер спорту України, олімпійська чемпіонка (2004), дворазова бронзова призерка Олімпіади (2012) з кульової стрільби. Ігри в Токіо для титулованої спортсменки вже п’яті в її кар’єрі.

Олена спеціалізується на стрільбі з пневматичного пістолета. У дитинстві займалася спортивною гімнастикою, потім — великим тенісом. У стрільбу прийшла в одинадцять років за ініціативи матері. Тренуватися почала в спортивно-стрілецькому клубі Чернігова.

Олена Костевич офіцер СБУ, член Федерації стрільби України. Чернігівська снайперка за психологічну стійкість на вогневім рубежі здобула ймення Iron «Залізна».

Ці Ігри вже п’яті в моїй кар’єрі. Якщо відверто, завжди мріяла виконати цю почесну місію. На відкритті Олімпіади в Токіо серед прапороносців інших держав буде багато титулованих, досвідчених представників кульової і стендової стрільби. Мені приємно бути в їхніх рядах, каже Олена.

Нагадаємо, Ігри в Токіо триватимуть з 23 липня по 8 серпня. Україну на найголовніших спортивних змаганнях представлятимуть 158 олімпійців у 25 видах спорту (30 дисциплінах). За поданням національних федерацій і згідно з міжнародною й національною системою відбору, затверджений поіменний склад Олімпійської збірної України для участі в Іграх ХХХІІ Олімпіади в Токіо 2020. До складу української збірної ввійшли і 60 армійських спортсменів, які виступатимуть у 16 видах спорту.

Читайте також: Армійський спортсмен Богдан Нікішин здобув перемогу на всеукраїнському турнірі

Бажаємо нашим спортсменам перемог!

Підготувала Тетяна МОРОЗ

Читайте нас в Telegram
У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

Речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш висловив сподівання, що Україна таки отримає від партнерів крилаті ракети Taurus.

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Українська та португальська сторони розпочали роботу над проєктом двосторонньої безпекової угоди й узгодили графік подальших переговорів.

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морські піхотинці Олексій Руденко з Військової академії в Одесі та Георгій Рошка з 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського виступили на Лондонському марафоні.

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабінет Міністрів України запровадив видачу паспортів громадянина України або паспортів для виїзду за кордон для чоловіків віком від 18 до 60 років лише на території України.

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український військовослужбовець зумів збити з переносного зенітного ракетного комплексу дві російські крилаті ракети.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Номер обслуги ЗУ 23-2 (ЗСУ)

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 Батальйон ТрО

Гранатометник

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

233 окремий батальйон 128 ОБр Сил ТрО

Комірник складів, військовослужбовець

від 20000 до 20000 грн

Київ

Військова частина А2788

Мінометник. Обирай посаду зараз, не чекай поки тебе розподілять!

від 20000 до 120000 грн

Львів, Львівська область

Інспектор прикордонної служби

від 21000 до 25000 грн

Подільськ

Державна прикордонна служба України

Сапер. Обирай посаду зараз, не чекай поки тебе розподілять!

від 20000 до 120000 грн

Львів, Львівська область