ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Командувач ДШВ ЗС України генерал-лейтенант Євген Мойсюк: «Три мечі сильніші, коли діють разом!»

Важливо Відео Навчання та тренування Новини Події Репортаж
Прочитаєте за: 2 хв. 19 Липня 2021, 18:33

Сьогодні на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного розпочалися багатонаціональні навчання «Три Мечі – 2021». У них беруть участь афілійовані підрозділи, які мають високі потенційні можливості, міцні та взаємозамінні військові з’єднання, які за потребою здатні спільно утримувати  та знищити потенційного противника.

Церемонія відкриття навчань відбулась за участю представника Генерального командування Збройних сил Республіки Польща генерал-лейтенанта Яна Слівки, командувача Десантно-штурмових військ Збройних Сил України генерал-лейтенанта Євгена Мойсюка, командира ЛИТПОЛУКРБРИГ полковника Дмитра Братішка.

– Сьогодні, без перебільшення, знаменний та величний день для трьох народів, для трьох держав. Він є підтвердженням міцної дружби, взаємної довіри та поваги, спільного прагнення протистояти агресивній політиці РФ. Уперше штаб багатонаціональної бригади керуватиме афілійованими підрозділами в навчально-бойових умовах. Це ще один крок до підвищення нашої взаємосумісності, до покращення рівня навченості та готовності до спільних дій. Адже «Три мечі» сильніші, коли діють разом, – зазначив у своєму виступі генерал-лейтенант Євген Мойсюк.

Ян Слівка звернувся до учасників навчань: «Я надзвичайно радий, що завдяки спільним зусиллям та внеску кожного офіцера та солдата ці навчання відбулися. Особливу подяку хочу висловити Збройним Силам України за неоціненну можливість проведення цього заходу, а також командуванню багатонаціональної бригади, усім збройним силам Польщі, Литви, колегам із США. Хочу зазначити, що попри складну пандемічну ситуацію у світі ми змогли підготуватись, спланувати та розпочати навчання під гаслом «Три нації – єдина мета». Саме ці навчання дадуть можливість потренуватись у повному складі штабу та афілійованим підрозділам. «Три мечі» утворять сприятливі умови  розвитку та ефективного злагодження підрозділів  країн-партнерів. Це допоможе зміцнити безпеку в Європі.

У своєму виступі командир ЛИТПОЛУКРБРИГ полковник Дмитро Братішко зазначив: «Представники усіх кран-учасниць були залучені до процесу планування міжнародних навчань і саме зараз ми маємо можливість побачити, як вони будуть реалізовані. Самі ці навчання творять сприятливі умови розвитку та ефективного злагодження підрозділів країн партнерів з метою поліпшення якості та збільшення рівня бойових спроможностей ЛИТПОЛУКРБРИГ, аби бути готовим до забезпечення регіональної безпеки. Бажаю учасникам продуктивних тренувань, високих досягнень під час кожної фази навчань. А також набути гарного досвіду, обмінятися військовими знаннями у міжнародному середовищі.

Під час міжнародного заходу «Три Мечі – 2021», який триватиме до 30 липня, відбудеться низка унікальних тренувань, скерованих на відпрацювання спільних завдань з оборони території від зовнішнього агресора. Про перебіг навчань щоденно повідомлятиме багатонаціональна пресслужба цього заходу. Слідкуйте за новинами, далі буде лише цікавіше!

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

Верховна Рада прийняла у першому читанні закон, що започатковує створення системи обліку осіб, життя та здоровʼя яких зазнало шкоди внаслідок збройної агресії рф

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Кабінет міністрів та більшість парламентських партій Данії домовилися про збільшення військової підтримки України на 4,4 млрд данських крон (близько 590 мільйонів євро) у 2024 році.

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

Шестеро чоловіків, частина з яких заплатили від шести до десяти тисяч доларів, зупинили на березі Тису, яку вони збиралися переплисти, щоб потрапити до Румунії.

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Володимир Зеленський розповів про шляхи розвитку української оборонної промисловості.

На Сумщині влада спростовує чутки про наступ росіян

На Сумщині влада спростовує чутки про наступ росіян

Дані розвідки свідчать про те, що на сьогодні ворог не сформував на кордонах наступальне угруповання.

На Харківщині під суд пішов правоохоронець, який вимагав $100 тисяч з «колаборантів»

На Харківщині під суд пішов правоохоронець, який вимагав $100 тисяч з «колаборантів»

Завершено розслідування щодо посадовця одного з районних управлінь правоохоронного органу та його спільника — колишнього колегу, які намагались заробити на людях, що проходили по справі щодо колабораційної діяльності.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Оператор БПЛА, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Водій, військовослужбовець

від 20500 до 50500 грн

Кропивницький

Військова частина А4607

Бойовий медик, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Харків

229 окремий батальйон 127 ОБр Сил ТрО

Робота в лавах ЗСУ за КОНТРАКТОМ

від 20000 до 120000 грн

Гусятин

Гусятинський ТЦК та СП

Водій, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Хмельницький, Хмельницька область

Психолог батальйону

від 30000 до 60000 грн

Слов'янськ

Військова частина 3035 НГУ