ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

В Україну доставили 2 мільйони доз вакцини Moderna, від уряду США у рамках COVAX

Новини світу та України
Прочитаєте за: 2 хв. 18 Липня 2021, 11:26

У неділю 18 липня, до України доставили 2 000 040 доз мРНК вакцини від COVID-19 виробництва американської компанії Moderna. Ця партія вакцин надається урядом США через глобальний фонд COVAX, доставку в Україні забезпечив Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ).

Про це йдеться в пресрелізі Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), який є в розпорядженні Укрінформу.

«Наша ключова мета — захистити якнайбільше українців від COVID-19. Ми вдячні партнерам, які допомагають нам у цьому. Щодня ми збільшуємо обсяги вакцинації, щоб усі охочі мали доступ до вакцинації. Я закликаю українців, які ще не щепились, не зволікати і відвідати найближчий центр масової вакцинації, щоб захистити своє здоров’я», – сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я, вакцини виробництва Moderna з цієї поставки призначені для використання мобільними бригадами, які щеплюють організовані колективи та професійні групи попередніх етапів.

У ЮНІСЕФ поінформували, що мРНК-вакцини Moderna потребують особливих умов транспортування та зберігання при температурі від -50°C до -15°C.

Зберігання й логістику мРНК-вакцин, отриманих від COVAX, із дотриманням правильного холодового ланцюга в Україні забезпечує Агентство США з міжнародного розвитку USAID.

Ініціатива COVAХ спрямована на забезпечення справедливого та рівноправного доступу до вакцин від COVID-19 для кожної країни світу. Роботу COVAX координують Глобальний альянс з вакцин та імунізації (GAVI), ВООЗ та Коаліція з питань інновацій для готовності до епідемій (CEPI), а ЮНІСЕФ взаємодіє з виробниками та партнерами щодо закупівель та логістики вакцин від COVID-19.

У рамках ініціативи COVAX Україна має отримати 8 млн доз вакцин від різних виробників. Усі вакцини у рамках COVAX Україна отримує безоплатно.

Як повідомлялося, в Україні станом на 18 липня 2021 року одну дозу вакцини отримали 2 638 939 осіб, дві дози вакцини отримали 1 422 536 осіб.

Читайте нас в Telegram
Латвія надає Україні нову партію військової допомоги

Латвія надає Україні нову партію військової допомоги

Сьогодні, 30 квітня, Латвія анонсувала передачу нового пакету військової допомоги для України, до якого увійде партія розвідувальних дронів та зенітні гармати близької дальності.

У МОУ пояснили юридичну силу електронного рапорту

У МОУ пояснили юридичну силу електронного рапорту

Заступниця Міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко відповіла, чи передбачається надання Україні дронів стратегічного рівня типу Global Hawk.

Оновлені виплати: у Міноборони розповіли, скільки отримуватимуть захисники на фронті

Оновлені виплати: у Міноборони розповіли, скільки отримуватимуть захисники на фронті

Військовослужбовець, який воює безпосередньо на лінії зіткнення отримуватиме 20 100 гривень основного грошового забезпечення плюс 100 тисяч за участь у бойових діях і 70 тисяч за кожні 30 днів на лінії бойового зіткнення. Тобто солдат може отримувати 190 100 грн, а офіцер ще більше.

У Києві відкрився новий Центр рекрутингу, вже 18-й в Україні

У Києві відкрився новий Центр рекрутингу, вже 18-й в Україні

Сьогодні, 30 квітня, у Києві в приміщені Соломʼянської РДА відкрито новий Центр рекрутингу української армії. Це вже 18-й центр загалом в Україні.

У ВМС ЗСУ повідомили про загрозу застосування ворогом «калібрів»

У ВМС ЗСУ повідомили про загрозу застосування ворогом «калібрів»

Речник Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України, речник Сил оборони півдня України капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук доповів про бойову ситуацію на морі.

АрміяInform запускає нову рубрику, в якій бійці можуть поставити запитання військовому керівництву

АрміяInform запускає нову рубрику, в якій бійці можуть поставити запитання військовому керівництву

На АрміяInform стартувала нова рубрика — «Є-питання». У ній редакція пропонує відповісти представнику військового керівництва на запитання, які зібрала серед військовослужбовців, офіцерів та солдатів, а також інших наших читачів. 

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Начальник зарядно-акумуляторної станції

від 22000 до 22000 грн

Житомир

Військова частина А1724

Корюківський РТЦК та СП запрошує на контрактну службу в

від 21100 до 121100 грн

Мена, Чернігівська область

Стрілець(снайпер, номер обслуги, помічник гранатометника)

від 22000 до 120000 грн

Луцьк, Волинська область

Заступник командира БМП – навідник-оператор 155 об ТрО

від 23000 до 53000 грн

Степанівка, Сумська область

Монтажник мереж зв’язку (інтернет)

від 50000 до 120000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Стрілець-зенітник (морська піхота)

Яворів

Яворівський РТЦК та СП