ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Харкові понад 730 вихованців трьох військових кафедр склали Військову присягу на вірність українському народові

Новини
Прочитаєте за: 4 хв. 17 Липня 2021, 15:44

У Харкові після завершення навчальних зборів із випускниками кафедри військової підготовки офіцерів запасу Військового інституту танкових військ Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» хлопці та дівчата урочисто склали Військову присягу на вірність українському народові.

— Позаду в наших вихованців залишилося дворічне опанування військової справи за 17-ма різними напрямками підготовки офіцерів запасу,  — каже начальник інституту полковник Олександр Серпухов. — Вінцем усього курсу  стали навчальні збори, що тривали з 19 червня по 17 липня. Більшість цього часу хлопці та дівчата провели на полігонах, тактичних полях чи біля бронетехніки. Водночас акцент було зроблено на здобутті нашими підопічними  стійких командирських навичок та професійних знань.

Офіцер додав, що окрім близько 450 випускників кафедри військової підготовки офіцерів запасу ВІТВ НТУ «ХПІ», до зборів залучалися ще вихованці двох військових кафедр інших навчальних закладів, розташованих у Харкові.

— Усього на зборах перебувало понад 730 майбутніх офіцерів запасу і всі вони склали присягу. Причому 20% від усіх винуватців урочистостей  є дівчатами, які нарівні з хлопцями стійко пройшли всі трудності тимчасової армійської служби та полігонні випробування,  — уточнив полковник Олександр Серпухов.

Привітати випускників трьох військових кафедр військового вишу прийшли ректор Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» Євген Сокол, полковник Олександр Серпухов, керівники інших навчальних закладів вищої освіти та інші почесні гості.

— Незабаром ви отримаєте погони «молодшого лейтенанта запасу». Не так важливо, чи будете Ви колись служити в армії, чи працюватимете на якійсь цивільній роботі. Головне, щоб пам’ятали священні слова присяги і були патріотами своєї держави. Хай же щастить всім потенційним армійцям і дякую військовим викладачам за підготовку таких славних захисників та берегинь України,  — зауважив у вступному слові полковник Олександр Серпухов.

Після складання Військової присяги, представник Православної церкви України освятив потенційних армійців і побажав всіляких гараздів.

Вероніка Шемякіна

— Місяць тому я стала бакалавром і закінчила навчання в одному із цивільних вишів як психолог. Щойно отримаю документи про присвоєння молодшого лейтенанта запасу, планую піти до свого районного центру комплектування та соцпідтримки, щоб розпочати процедуру призову до Збройних Сил України. На «воєнці» я вивчила особливості роботи військового психолога і хочу служити саме за цим напрямком, ось тільки рід військ ще не обрала, — розповіла  випускниця військової кафедри ВІТВ НТУ «ХПІ» Вероніка Шемякіна.

Її товариш по курсу Дмитро Бойков присягу склав у свій 21-й день народження.

Дмитро Бойков

— Сьогодні я святкуватиму випуск і початок нової сторінки біографії. Цього літа закінчив бакалаврат у НТУ «ХПІ», але вчитимуся далі на магістра за інженерним напрямком. За півтора ж року хочу теж піти служити і мрію реалізувати себе в танкових військах. Адже на військовій кафедрі я вчився саме на офіцера-танкіста. У моїй сім’ї ще не було професійних військових. Гадаю, що зможу зміцнити потенціал Збройних Сил Україні, і цьому посприяють моє бажання вчитися новому та звання майстра спорту з рукопашного бою. У будь-якому разі, дякую всім, хто навчив мене військової справи, — зауважив  Дмитро Бойков.

За словами завідувача кафедри військової підготовки офіцерів запасу Військового інституту танкових військ Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» полковника запасу Олега Стаховського, нещодавно успішно завершився відбір на перший курс навчання. В результаті було відібрано понад 400 осіб, у яких першого вересня розпочнеться складний шлях до здобуття військового звання офіцера запасу.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій 39 зенітного ракетного полку

від 21000 до 51000 грн

Володимир, Волинська область

Водій, військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 22100 грн

Ніжин, Чернігівська область

Фахівець зв’язку

від 21000 до 25000 грн

Подільськ

Державна прикордонна служба України

Стрілець

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Навідник 155 окремого батальйону територіальної оборони

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область

Навідник

від 20000 до 125000 грн

Богодухів

209 батальйон Сил ТрО