ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На Хмельниччині заступник Міністра у справах ветеранів України зустрівся з учасниками російсько-української війни та родинами полеглих

Армія і суспільство Соціальний захист
Прочитаєте за: 2 хв. 17 Липня 2021, 12:43

У рамках робочого візиту на Хмельниччину заступник Міністра у справах ветеранів України з питань європейської інтеграції Олексій Ілляшенко провів зустріч в обласному центрі з родинами полеглих та представниками ветеранських громадських організацій області.

Зустріч розпочалася з вшанування хвилиною мовчання пам’яті 368 хмельничан, які віддали своє життя за Україну. Олексій Володимирович поінформував присутніх щодо програм, які ініціює, розробляє та втілює в життя міністерство. Розповів і про плани відомства на майбутнє. Під час розмови були порушені життєво важливі питання для ветеранів — функціонування обласного госпіталю ветеранів в умовах медичної реформи, допомога держави для навчання, працевлаштування і ведення власної справи. Окремо обговорювалась тема щодо втілення  проєкту «Ветеранський простір», який вже діє в деяких містах України.

Варто зазначити, що міська влада Хмельницького виділила приміщення колишнього кінотеатру «Проскурів» для облаштування ветеранського осередку, наразі тривають певні процедури оформлення та пошуку чималих коштів на проведення ремонту, закупівлі необхідного інвентарю та обладнання.

— Створення такого комплексу дасть можливість у майбутньому ветерану отримати консультації фахівців з юридичних і земельних питань, за потреби поспілкуватись із психологом, зайнятись спортом та просто гарно провести час у колі тих, з ким ветеран розмовляє однією мовою, — інформує координатор проєкту «Ветеранський простір Хмельниччини», член Громадської ради при Міністерстві ветеранів Єгор Денісов.

— Хмельниччина завжди була та є однією з найкращих серед тих, хто свідомо став на захист своєї країни, і поповнює армійські лави й тепер — на восьмому році російсько-української війни, — зазначив заступник міністра.  Він відзначив необхідність чіткої координації спільних проєктів та заходів між громадськими ветеранськими організаціями та структурним підрозділом міністерства в обласному центрі.

Під час розмови обговорювались певні пропозиції від ветеранів щодо покращення взаємодії між різними гілками влади та громадськими організаціями, питання інформаційної складової у спільній діяльності, пропозиції стосовно виправлення певних помилок у законодавчій сфері щодо підтримки родин загиблих та ветеранів.

— Такі зустрічі корисні і для нас — тих, хто втратив своє найдорожче, і  для представників влади. Вони почули наші проблеми, ми вислухали, як і що робить міністерство. Сподіваюсь, що певні пропозиції і побажання будуть враховані в майбутньому, — зазначила Наталя Рибцова, вдова померлого від наслідків війни десантника-артилериста капітана Андрія Рибцова з позивним «Балу».

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
ЗСУ вперше збили бомбардувальник Ту-22М3, бої біля Авдіївки: стрім із прифронтового міста

ЗСУ вперше збили бомбардувальник Ту-22М3, бої біля Авдіївки: стрім із прифронтового міста

ГУР Міноборони у взаємодії з Повітряними Силами ЗСУ збили російський стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 за 300 км від кордону. Це перший літак стратегічної авіації, який вдалось знищити Україні під час польоту.

Кількість жертв російського ракетного удару в Дніпрі зросла: з-під завалів дістали тіло жінки

Кількість жертв російського ракетного удару в Дніпрі зросла: з-під завалів дістали тіло жінки

На цю годину рятувальники дістали з-під завалів будинку в Дніпрі тіло жінки. Ще одну людину шукають.

В ООН відреагували на ракетний удар рф по Дніпру: В Україні немає мирних ранків

В ООН відреагували на ракетний удар рф по Дніпру: В Україні немає мирних ранків

Гуманітарна координаторка в Україні Деніз Браун рішуче засудила удари військ росії по Дніпру та інших містах області.

Унаслідок ворожого артудару по Миколаївщині загинула жінка та поранено дитину

Унаслідок ворожого артудару по Миколаївщині загинула жінка та поранено дитину

Армія рф обстріляла з артилерії Куцурбську громаду Миколаївської області.

Країни G7 зобовʼязалися посилити українську ППО

Країни G7 зобовʼязалися посилити українську ППО

Міністри закордонних справ країн «Великої сімки» (G7) мають намір посилити протиповітряну оборону України, аби врятувати життя життя наших громадян і захистити критично важливу інфраструктуру.

У Києві провели в останню путь військового та активіста Павла Петриченка

У Києві провели в останню путь військового та активіста Павла Петриченка

У Михайлівському Золотоверхому соборі відбулося прощання з активістом, сержантом 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Павлом Петриченком.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Психолог в бойову бригаду ( Служба за контрактом ЗСУ)

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

Заводський РТЦК та СП

Водій

від 20100 до 120000 грн

Київ

Розвідувальний батальйон 5 Окремої Штурмової Київської бригади

Начальник виробничого відділення

від 32000 до 33000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Кулеметник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Механік-водії, військовослужбовець

від 24000 до 124000 грн

Болград, Одеська область

Майстер БПЛА, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Азов, 12-та бригада спеціального призначення НГУ