ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Оновлена версія комплексу Bayraktar ТВ2 з радіусом дії 300 кілометрів стане частиною системи стримування російської агресії

Важливо Новини Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 3 хв. 16 Липня 2021, 11:15

Військово-Морські Сили України отримали перший розвідувально-ударний безпілотний комплекс Bayraktar TB2 від турецької оборонної компанії Baykar Defence.

Заступник Міністра оборони України Олександр Миронюк провів перевірку стану реалізації контракту на постачання ударних безпілотних комплексів Bayraktar TB2 турецького виробництва для потреб Військово-Морських сил України.

За його словами, поставка першого комплексу у липні відбулась із випередженням графіка. Впродовж декількох днів на аеродромі під Миколаєвом тривали випробування усіх безпілотних апаратів, що входять до складу цього комплексу – підйом на штатну робочу висоту, перевірка роботи корисного навантаження та станцій управління.

– Під час випробувань ударний оперативно-тактичний комплекс Bayraktar TB2 виконав низку навчально-бойових завдань, продемонструвавши очікувано високі результати. Комплекси Bayraktar TB2 на порядок посилять спроможності Військово-Морських Сил України у захисті південних рубежів нашої країни. Національний флот отримав оновлену версію комплексу Bayraktar ТВ2, радіус дії якого складає 300 кілометрів, замість 150 кілометрів, як у попередніх версіях, – сказав Олександр Миронюк.

Разом з БПЛА на озброєння морської авіації бригади ВМС передані мобільні термінали управління та ЗІП. Особливість цього комплексу — станції управління безпілотником можуть розміщуватись не лише стаціонарно на суші чи на шасі, а й на будь-якому з кораблів ВМС України.

Заступник міністра оборони України Олександр Миронюк: «Радіус дії оновленого комплексу Bayraktar ТВ2 сягає 300 кілометрів замість 150 кілометрів, як у попередніх версіях»

Особливість поставленого в Україну комплексу: окрім мобільної та стаціонарної, у складі є морська станція управління БПЛА.

– Із цими комплексами Військово-Морські сили України набувають нових спроможностей, посилюється наша обороноздатність в Азово-Чорноморському регіоні. Загалом, ми не просто відновлюємо флот, а виконуючи взяті зобов’язання за оборонними закупівлями, вдихаємо у ВМС нове життя, наближаємо до стандартів НАТО. Очікуємо, що катери, корвети, протикорабельні крилаті ракети Р-360 «Нептун», морська авіація з Bayraktar TB2 та берегова оборона стануть єдиною системою стримування агресії Російської Федерації та захисту інтересів України на морі, – зазначив Олександр Миронюк.

У складі Військово-Морських сил України турецькі БпЛА забезпечуватимуть ефективне спостереження і прикриття узбережжя та акваторій Чорного й Азовського морів. Bayraktar також можуть застосовуватися для ураження надводних і наземних об’єктів противника високоточними засобами.

Зображення хижого морського птаха стане символом підрозділу безпілотних комплексів у складі морських авіаторів

Збройні Сили України мають боєприпаси для таких цілей, є також і додаткова кількість боєприпасів, які можуть використовувати для «морських» Bayraktar ТВ2. На всі згадані БПЛА, що передадуть ВМС, вирішено нанести зображення хижого морського птаха, який стане символом підрозділу безпілотних комплексів у складі морських авіаторів.

Фото і відео автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

вогнеметник 144 окрема піхотна бригада

від 20000 до 120000 грн

Чернігів, Чернігівська область

Кухар

від 20000 до 25000 грн

Львів

Військова частина А0583 (ВСП)

Кухар в сили оборони

від 21000 до 51000 грн

Калинівка, Вінницька область

Оператор протитанкового озброєння у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Бойовий медик взводу

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область