ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Це про реакцію на агресію Росії», – Андрій Таран прокоментував прийнятий Закон «Про основи національного спротиву»

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 16 Липня 2021, 18:03

16 липня Верховна Рада України прийняла Закони України, які є визначальними у формуванні системи національного спротиву. За закон № 5557 «Про основи національного спротиву» та закон № 5558 «Про чисельність Збройних Сил України» проголосувала конституційна більшість народних депутатів України – понад 300 голосів народних обранців за кожен із законопроєктів.

– 2014-й рік наочно і болюче продемонстрував: в умовах гібридної війни у нас не буде часу на тривалі мобілізаційні процеси. Неоголошена війна Росії проти України спонукала нас до розробки і прийняття цього Закону. Тепер в країні «де-юре» сформовано систему національного спротиву. Ми говоримо, як про створення ефективного та оперативного механізму протидії агресивній політиці Російської Федерації, так і про впровадження системи загальновійськового навчання населення та розвиток територіальної оборони і руху опору, що охоплює широкі верстви населення України, – прокоментував прийняття законів Міністр оборони України Андрій Таран.

За його словами, цьому передувало схвалення низки стратегічних документів, таких як Стратегія національної безпеки, Стратегія воєнної безпеки. Наразі ведеться робота над Стратегічним оборонним бюлетенем, Планом оборони України, що також співвідносяться із щойно схваленим законом «Про основи національного спротиву». Повідомляє пресслужба МОУ.

– Тепер слово за Президентом, який має підписати закон. І тут затримки не буде, бо документ був розроблений під загальним керівництвом Глави держави, спільними зусиллями силових відомств, представників ветеранських організацій, волонтерів та експертів. У Міністерстві оборони цілком готові до наступного етапу – імплементації Закону. У нас вже напрацьовані керівні документи, плани, тому запуск системи має відбутись без зволікань, – зазначив Андрій Таран.

У Законі «Про основи національного спротиву» враховано досвід країн-членів НАТО, зокрема Литви, Естонії та Польщі, сучасні практики організації всеохоплюючої оборони та національні особливості з організації спротиву агресору.

Законом «Про чисельність Збройних Сил України» передбачено збільшення граничної чисельності українського війська на 11 тисяч: 10 тисяч – тероборона та одна тисяча – спецпризначенці. Це спрямовано на забезпечення виконання завдань, визначених Законом «Про основи національного спротиву».

Читайте нас в Telegram
Глобальний саміт та ППО: глави МЗС України та Італії провели зустріч

Глобальний саміт та ППО: глави МЗС України та Італії провели зустріч

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час зустрічі з італійським колегою Антоніо Таяні обговорив, як Італія може допомогти посилити протиповітряну оборону України.

Інженерам-конструкторам зірвали спробу продати росії секретні українські розробки

Інженерам-конструкторам зірвали спробу продати росії секретні українські розробки

Служба безпеки України у взаємодії з Урядом та керівництвом одного зі стратегічних заводів Харкова зірвала спробу рашистів отримати новітні технологічні розробки України в галузі паливно-енергетичного комплексу.

На Донеччині Володимир Зеленський відвідав поранених захисників однієї з бригад

На Донеччині Володимир Зеленський відвідав поранених захисників однієї з бригад

Президент України Володимир Зеленський під час поїздки на Донеччину відвідав поранених воїнів 95-ї бригади.

Війська рф вдарили по Донеччині понад 2000 разів та вбили чотирьох жителів

Війська рф вдарили по Донеччині понад 2000 разів та вбили чотирьох жителів

За минулу добу російські війська завдали по Донецькій області 2160 ударів. Армія рф застосувала авіацію, зенітні ракетні комплекси, артилерію.

Очільник Дніпропетровщини повідомив про врятоване життя дитини після російського удару

Очільник Дніпропетровщини повідомив про врятоване життя дитини після російського удару

Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак уточнив інформацію щодо кількості загиблих внаслідок російського ракетного удару.

За катування жителів Іванівки на Чернігівщині засуджено військових рф

За катування жителів Іванівки на Чернігівщині засуджено військових рф

До 12 років позбавлення волі засуджено військовослужбовців армії російської федерації за жорстоке поводження з цивільними в селі Іванівка Чернігівської області.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Радіотелефоніст, військовослужбовець

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039

Водій кат. С1, С 14 ОМБр ім. князя Романа Великого

від 21000 до 121000 грн

Володимир, Волинська область

Стрілець

від 53000 до 120000 грн

Миргород

148 батальйон 116 ОБр Сил ТрО

Водій Кат С, військовослужбовець

Дніпро

93-тя окрема механізована бригада «Холодний Яр"

Майстер БПЛА в 126 ОБр ТРО

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область