ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Німецькі спецпризначенці готуються звільняти заручників за кордоном

Армії світу Новини світу та України
Прочитаєте за: 3 хв. 15 Липня 2021, 10:24

Кілька днів тому у ФРН розпочалась серія навчань Командування сил спеціального призначення (KSK) під назвою «Чорна зірка» (Black Star). Під час маневрів спецназ Бундесверу за підтримки великої кількості інших підрозділів відпрацьовує звільнення заручників з числа німецьких громадян, які перебувають за кордоном. Підготовка до проведення таких операцій розпочалася в другому кварталі 2021-го, мета — готовність до безпечного виведення німецького контингенту з Афганістану.

https://soldat-und-technik.de/2021/07/taktik-ausbildung/27700/black-star-ksk-uebt-geiselbefreiung-deutscher-staatsbuerger/

Навчання тривають у кількох районах. Зокрема, поблизу Мекленбурзьких озер (Mecklenburg), Тролленхагена (Trollenhagen), Бурга (Burg), Альтенграбова (Altengrabow) і Лехніна (Lehnin). Центр управління навчаннями розташований на аеродромі Тролленхаген.

Заплановано, що на відпрацювання всіх моментів навчань піде мінімум чотири тижні. До маневрів Black Star планують залучити близько 400 оперативних служб KSK Німеччини, розвідки Сухопутних військ, парашутно-десантних підрозділів, медико-санітарних служб, авіації Сухопутних військ і ВПС (літаки Airbus A400M, C-160 Transall, вертольоти NH90).

Серія навчань Black Star слугує не лише для підготовки особового складу, а й для національних міжвидових та міжвідомчих оцінок і атестацій. Вважається, що після цієї сертифікації Командування KSK у наступні 18 місяців буде готове надати сили для операцій зі звільнення німецьких громадян, які перебувають за кордоном.

Основне з’єднання KSK — Дивізія сил спеціальних операцій (Division Schnelle Kräfte, DSK), місце дислокації — Штадталлендорф (Stadtallendorf). У її складі є повітряно-десантна бригада «Саарланд» (Saarland), м. Саарлюіс (Saarlouis), полк ударних і два полки транспортних вертольотів.

Одне з основних завдань дивізії DSK — участь у операціях з евакуації німецьких громадян з-за кордону в межах Національного управління ризиками і кризами (natRKM). Ці сили можуть викликати впродовж кількох годин і задіяти в будь-якій локації світу. У разі, коли звичайного вивезення чи навіть силової евакуації із застосуванням зброї забракне й виникне необхідність у звільненні заручників, це завдання бере на себе KSK. Тому основне його завдання — підтримання в постійній готовності до дій відповідних сил і засобів у достатній кількості.

Оскільки в подібних операціях необхідне ретельне й ідеальне узгодження різних процесів, крім підрозділів німецьких командос, такі навчання проходять представники ВПС, армійської авіації, медико-санітарний взвод KSK, кінологи зі службовими собаками, центр управління спеціальними операціями (Special Operations Terminal Attack Controller, SOTAC) та інші складові. Перед «польовим етапом» тренувань проводять командно-штабні навчання.

Так званий Операційний центр (OPCEN) контролює та координує операції. Керівні документи Бундесверу визначають лише три незалежні складні ситуації, які слід вирішити «операціями зі звільнення заручників» (Hostage Release Operations, HRO). Наскільки складна така операція і важлива евакуація, а також порятунок заручників у межах natRKM показує той факт, що цільову (оперативну) групу HRO Einsatzverband очолює командувач KSK.

Ядро оперативної групи HRO-Einsatzverband становить рота спецпризначенців-командос, доповнена іншими фахівцями з KSK і всього Бундесверу. Можуть залучати й авіацію, армійські спецпідрозділи з «розширеними базовими навичками для спеціальних операцій» (SpezlKrH EGB), повітряно-десантний компонент РЕБ (LEKE), експертів Командування стратегічної розвідки (KSA) та представників інших видів і служб.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

Речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш висловив сподівання, що Україна таки отримає від партнерів крилаті ракети Taurus.

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Українська та португальська сторони розпочали роботу над проєктом двосторонньої безпекової угоди й узгодили графік подальших переговорів.

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морські піхотинці Олексій Руденко з Військової академії в Одесі та Георгій Рошка з 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського виступили на Лондонському марафоні.

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабінет Міністрів України запровадив видачу паспортів громадянина України або паспортів для виїзду за кордон для чоловіків віком від 18 до 60 років лише на території України.

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український військовослужбовець зумів збити з переносного зенітного ракетного комплексу дві російські крилаті ракети.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець роти охорони

від 20000 до 20000 грн

Житомир

199 навчальний центр ДШВ ЗСУ

Стрілець-зенітник

від 25000 до 50000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Оператор БПЛА-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Харків

Косівський РТЦК та СП

Начальник компресорної станції, військовослужбовець

від 20000 до 25000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Старший механік обслуги обслуговування авіаційного озброєння

від 20000 до 25000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Санінструктор в 126 ОБр ТРО

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область