ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

АрміяInform «проінспектувала» центральний військовий санаторій «Приморський»

Публікації Репортаж Соціальний захист
Прочитаєте за: 4 хв. 15 Липня 2021, 19:39

Приморськ – провінційне містечко на південному сході Запорізької області. Цей населений пункт вважають одним з найкращих українських курортів на Азовському узбережжі. Саме тут розташований один з найновіших центральних військових санаторіїв Збройних Сил України «Приморський».

Про пляж і клімат

Свою діяльність заклад розпочав наприкінці 2016-го. Перших пацієнтів почав приймати навесні 2019 року. Зараз персонал закладу спроможний забезпечити перебування 140 осіб. Цього року свої двері для відпочивальників санаторій відчинив у середині травня і працюватиме до 15 жовтня.

Наша кореспондентка відвідала «Приморський», аби на власні очі побачити умови проживання й лікування, пропоновані військовимі службовцям ЗСУ.

Санаторій розташований на узбережжі Азову. Від пляжу його відділяє мальовничий лиман, через який перекинуті мости. Територія закладу засаджена різноманітними деревами, кущами, є багато клумб з декоративними квітами. Попри не завше лагідний степовий клімат, тут є тінь, спокій і прохолода. Важливе зауваження: незважаючи на значну площу лиманів, тут майже немає комарів…

Пляжі тут теж особливі — власне, це єдиний довгий берег коси Обіточна, який простягнувся між морем і лінією лиманів і є ландшафтним заповідником.

У разі яких захворювань вам допоможуть у «Приморському»

Заклад спеціалізується на санаторно-курортному лікуванні захворювань органів дихання та неврологічної системи. Кваліфікований персонал допоможе відновити здоров’я після перенесених захворювань, як-от: усі форми хронічних ринітів, синуситів, тонзилітів у стадії ремісії, станах після перенесених ускладнених пневмоній, зокрема коронавірусного захворювання, хронічних бронхітів, бронхіальної астми у фазі ремісії.

Щодо неврології, вам допоможуть позбутися наслідків перенесеної невропатії, оздоровитися та пройти реабілітацію після травм, контузій, ПТРС тощо.

У санаторії працює лікувально-діагностичне відділення, де надають діагностичні йлікувальні процедури. Після свого приїзду кожен пацієнт за направленням лікаря проходить обстеження — електрокардіографію серця, УЗД органів і систем, спірометрію, клінічні аналізи крові й сечі. Далі, залежно від хвороби, призначають лікування. Це може бути фонофорез та електрофорез з різними препаратами, лікування діадинамічними струмами, УВЧ-терапія, світлолікування, арома-, фітотерапія й інші фізпроцедури. Також можуть призначити лікувальний масаж, ЛФК, механотерапію, відвідування соляної «печери».

Крім того, лікувальними чинниками є і приморсько-степовий клімат та повітря, насичене озоном, йодом, бромом, різними солями й мікроелементами, цілюща грязь і ропа з лиманів.

Начальник санаторію Максим Байденко розповів, що наразі триває підготовка до ремонту окремого корпусу лікувального відділення, після чого спектр надання лікувально-оздоровчих послуг розшириться — відкриється відділення грязе- та гідротерапії. Також планується зробити всі умови для людей з обмеженими можливостями — ліфти, пандуси, спецпідйомники.

Не лікуванням єдиним…

Любителів активного відпочинку тут запрошують на екскурсії в розважальні заклади курортного Бердянська, поїздки в заповідник «Асканія-Нова», на острів Хортиця.

Для дітей постійно працюють аніматори, які пропонують розважальну програму — дискотеку, різноманітні дитячі турніри й конкурси.

Також на території закладу працює бібліотека й зал для гри в теніс. Проживають пацієнти в номерах таких категорій: стандарт, покращений однокімнатний та люкс двокімнатний. Під час заселення в очі відразу впадає білосніжна постіль і м’які рушники. Зручності в кожному номері — сумісні. Гаряча й холодна вода в цілодобовому доступі.

У разі потреби знайти праску можна у фоє поверху. Тут же є й холодильник, в якому пацієнти можуть тримати продукти.

На території санаторію є вільний доступ до мережі Інтернет.

Годують пацієнтів тричі на добу, страви кожен обирає на свій смак із запропонованого меню. Кухарі готують професійно — тричі на день салати зі свіжих овочів, на обід перше і друге, фрукти. Щоранку для підняття рівня кальцію в організмі пропонують сир і страви з нього. Не забули і про любителів ранкової кави. Для ласунчиків на столі завжди є вафлі, булочки, печиво.

Як потрапити на санаторно-курортне лікування у «Приморський»

Рекомендуємо відвідати «Приморський» як самостійно, так і родиною та із задоволенням і користю провести тут два тижні. Тим більше, що для військовослужбовців, службовців ЗСУ, ветеранів і членів сімей тут діють пільги.

Нагадуємо: діючим військовим слід звернутися до начальника медслужби частини, який далі діє за алгоритмом, передбаченим нормативними документами. Ветерани військової служби та члени їхніх сімей забезпечуються путівками для санаторно-курортного лікування через ТЦК та СП, де вони перебувають на обліку.

Громадяни, які не належать до вказаних категорій і не мають права на пільгове санаторно-курортне лікування, можуть придбати путівки в центрах реабілітації та санаторного лікування, а також безпосередньо в ЦВС під час прибуття до закладу.

ЦВС «Приморський» розташований за адресою: Запорізька область, м. Приморськ, вул. Курортна, 4. Дістатися сюди можна від залізничних станцій Запоріжжя, Мелітополя, Бердянська автобусом до автовокзалу Приморська, далі пересісти на маршрутне таксі № 3, доїхати до санаторію, або маршрутним таксі № 1, № 2 до зупинки «Центральний пляж».

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю бразильським журналістам акцентував на відновленні і розвитку українського оборонного виробництва.

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

Протягом доби на південній ділянці фронту було знищено 99 окупантів та 31 одиницю ворожого озброєння і військової техніки.

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій півдня, російська армія застосовує FPV-дрони та БПЛА різних типів.

Над розмінуванням території України працюють 347 саперних груп Міноборони

Над розмінуванням території України працюють 347 саперних груп Міноборони

347 груп розмінування підрозділів Міноборони продовжують очищення звільнених регіонів України від вибухонебезпечних залишків війни.

Державний оператор тилу частково змінив постачальників харчів для ЗСУ

Державний оператор тилу частково змінив постачальників харчів для ЗСУ

Обсяги тих фірм, які не справилися з виконанням договорів, були передані новим постачальникам.

Ворог здійснив сім штурмів у напрямку плацдарму біля Кринок

Ворог здійснив сім штурмів у напрямку плацдарму біля Кринок

В операційній зоні Сил оборони півдня українські захисники відбили пʼять штурмів російських вйськ на Оріхівському напрямку і сім — на лівобережжі Дніпра.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Моторист-механік катера, судна, військовослужбовець

від 22000 до 52000 грн

Одеса, Одеська область

офіцер запасу ЗСУ

від 23000 до 130000 грн

Одеса, Одеська область

Інспектор прикордонної служби, водій

від 21000 до 25000 грн

Львів

Державна прикордонна служба України

Механік-водій БТР/БМП

від 55000 до 125000 грн

Слов'янськ

Батальйон спеціального призначення Донбас 18 Слов'янської бригади Національної гвардії України

Бухгалтер 2 кат. розрахункової групи

від 25000 до 35000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Інспектор прикордонної служби

від 20000 до 25000 грн

Бориспіль

Київ, ОКПП ДПСУ