ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

В «Укроборонпромі» обговорили з іноземними партнерами спільні проєкти з виготовлення стрілецької зброї та БПЛА

Новини Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 2 хв. 13 Липня 2021, 11:06

Представники посольства США в Україні відвідали ВАТ «Меридіан» імені С. П. Корольова, яке входить до складу Державного концерну «Укроборонпром», де ознайомилися з високотехнологічними розробками підприємства, а також обговорили можливі напрямки для співпраці.

Про це повідомляє пресслужба «Укроборонпрому». 

Так, іноземним гостям продемонстрували сучасну лінію з виробництва безпілотних літальних апаратів Spectator M1, різні модифікації якого завод постачає Збройним Силам України та Державній прикордонній службі України. Зазначається, що за своїми характеристиками цей безпілотник не поступається найкращим світовим аналогам, проте коштує в рази дешевше.

Крім того, делегація ознайомилася з новою лінією безпілотників коптерного типу «Берегиня». Апарат важить усього 2 кг, має габаритні розміри 35×30 см і оснащений гіростабілізованим змінним модулем цільового спорядження (камера/тепловізор/фотоапарат). Тривалість польоту коптера становить до 45 хв, а передавання інформації онлайн відбувається на відстані до 12 км. Максимальна швидкість безпілотника 65 км на годину. Завдяки всім цим характеристикам є можливість провести розвідку максимально ефективно й безпечно повернути апарат на місце старту. Наразі завершуються заводські випробування продукції.

Сторони обговорили й можливі напрямки співпраці, зокрема складання на виробничих потужностях заводу гвинтівки М4 за ліцензією США та впровадження спільних проєктів з розроблення й виготовлення безпілотних літальних апаратів різних класів і типів. В обговоренні взяли участь військово-повітряний аташе США в Україні Джон Картер, представники компаній Worldwide Aeros Corporation (США), «Україно-американське бюро промислового сервісу» (Україна) та ТОВ «Танос Текнолоджи» (Україна).

Також представники посольства США відвідали унікальну вимірювальну лабораторію, де розташована єдина в Україні «гаряча камера» з джерелами іонізуючого випромінювання потужністю до 13 ступеня. Це обладнання дає змогу проводити випробування, регулювання й ремонт приладів, які вимірюють дозиметричні та радіометричні величини, а також перевіряти прилади та обладнання на радіаційну стійкість і радіаційне старіння.

Делегація оглянула цехи механічної обробки металу та лиття з пластмас під тиском. Ці підрозділи оснащені найсучаснішими американськими та японськими верстатами з числовим програмним управлінням, 3D-координатною машиною та іншим устаткуванням, що забезпечує високу якість кінцевих виробів. Продукція цих підрозділів становить левову частку загального експорту заводу та цікава іноземним партнерам. Іноземні гості високо оцінили складники для різних видів стрілецької зброї, які виготовляють у цехах на замовлення інших компаній.

Читайте нас у Facebook
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Старший бойовий медик роти

від 21000 до 21000 грн

Київ

168 окремий батальйон 120 ОБр Cил ТрО

Оператор дронів

від 20000 до 120000 грн

Харків, Харківська область

Військовий перекладач з англійської

від 25000 до 55000 грн

Житомир

Військова частина А1262

Зв’язківець

від 20000 до 120000 грн

Херсон

126 ОБр Сил ТрО

Кулеметник

від 21000 до 121000 грн

Червоноград

Червоноградський РТЦК та СП

Оператор-радіотелефоніст, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ