ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У навчаннях «Козацька булава – 2021» об’єдналися п’ять країн-партнерів для подолання сучасних загроз

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 12 Липня 2021, 13:22

У Миколаївській області під загальним керівництвом командувача Сухопутних військ України генерал-полковника Олександра Сирського тривають міжнародні українсько-британські військові навчання «Козацька булава – 2021» (Cossack Mace), до їх проведення залучено понад 300 одиниць військової техніки та близько 2000 військовослужбовців з п’яти країн-партнерів.

Про це повідомляє пресслужба Сухопутних військ ЗС України.

— Я радий вітати вас на українській землі. Сьогодні — символічний день, коли ми на наших теренах зустрічаємо славетний підрозділ Об’єднаного Королівства. У такій кількості і з такою підготовкою та прагненнями отримати той результат, до якого ми йдемо протягом багатьох років разом. На жаль, сьогодні досі триває російська агресія. Ми змушені обороняти свою країну й цінуємо ту підтримку, яку ви нам надаєте, — зазначив заступник командувача військ ОК «Схід» бригадний генерал Владислав Клочков під час урочистого відкриття навчань.

Він додав, що українське партнерство у цих навчаннях є дуже символічним, адже Об’єднане Королівство з перших днів війни допомагає Україні. Тисячі українських захисників були залучені до навчань операції Orbital. Цей досвід допоміг нашій країні здобувати перемоги й рятувати життя своїх воїнів. Бригадний генерал Владислав Клочков поінформував, що операція, яка буде реалізована під час навчань «Козацька Булава – 2021», завдяки спільним злагодженим зусиллям, продемонструє реальний результат у бойових діях.

Зі свого боку керівник навчань – начальник управління підготовки ОК «Схід» полковник Володимир Кокорєв зауважив, що міжнародні українсько-британські навчання допоможуть кожному військовослужбовцю вдосконалити вміння й навички, а також стануть хорошим підґрунтям і стимулом у подальшій службі.

— Ці навчання є важливим кроком на шляху до євроатлантичної інтеграції нашої держави, адже вони посилять оперативні можливості наших військ, покращать рівень взаємосумісності між підрозділами та штабами Збройних Сил України та Об’єднаного Королівства Великої Британії, а також США, Канади, королівства Швеції та інших членів НАТО. Війна на сході України — це загроза не лише для нашої держави, а й для безпеки та стабільності всіх країн Європи та світу. Наші партнери абсолютно солідарні у цьому питання. Саме тому ми об’єдналися для подолання сучасних викликів і пошуку механізмів адекватної реакції на них, — зазначив полковник Володимир Кокорєв.

Після багатьох місяців планування та підготовки 4-й батальйон Королівського полку Шотландії нарешті прибув в Україну на навчання «Козацька Булава». Ці навчання допоможуть забезпечити безпеку та суверенітет Чорноморського регіону, а також підтвердять непохитну відданість Великої Британії міжнародній стабільності. Це чудовий момент для 4-го батальйону Королівського полку Шотландії, наших друзів та союзників з окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи обмінятися досвідом, прославити спільні цінності обох країн та встановити міжнародний порядок, який базуватиметься на принципах Верховенства права, – відзначив командир 4-го батальйону Королівського полку Шотландії підполковник Алестіа Хемпенстол.

Нагадаємо, українсько-британські військові навчання «Козацька Булава – 2021» триватимуть з 12 по 24 липня. До навчань буде залучено близько 2000 військовослужбовців і понад 300 одиниць військової техніки з п’яти країн-партнерів.

Читайте нас у Facebook
Кількість жертв російського обстрілу Вовчанська збільшилося до двох

Кількість жертв російського обстрілу Вовчанська збільшилося до двох

Внаслідок сьогоднішнього обстрілу міста Вовчанськ Харківської області загинуло двоє мирних жителів, ще двоє дістали поранення.

США негайно почнуть передавати Україні зброю після рішення Конгресу

США негайно почнуть передавати Україні зброю після рішення Конгресу

США негайно почнуть доправляти військову допомогу Україні, щойно Конгрес США ухвалить рішення про її фінансування.

У Британії стартувало серійне виробництво танків Challenger 3

У Британії стартувало серійне виробництво танків Challenger 3

У Великій Британії у місті Телфорд розпочалося будівництво бойового танка четвертого покоління Challenger 3 на бронетанковому підприємстві RBSL.

Антикорупційні активісти та медіа можуть допомогти виявити порушення в діяльності Міноборони — Юрій Джигир

Антикорупційні активісти та медіа можуть допомогти виявити порушення в діяльності Міноборони — Юрій Джигир

Заступник Міністра оборони України Юрій Джигир розповів про роботу Департаменту внутрішнього аудиту Міністерства оборони.

На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

На Буковині військовослужбовець ТЦК змушений був стріляти, щоб зупинити нападників

Під час здійснення заходів оповіщення на військовослужбовця Вижницького районного ТЦК та СП було скоєно напад групою цивільних осіб.

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Сухопутні війська збили розвідувальний БПЛА

Бійці зенітного ракетного полку імені генерал-хорунжого Юрія Тютюника знищили ворожий розвідувальний БПЛА оперативного рівня.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Командиp бойової машини, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Стрілець-снайпер

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область

Командиp танка (з pакетно-гарматним озброєнням)

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Радіоінженер

від 22000 до 50000 грн

Київ

412 ОББпС 101 ОБрО ГШ ЗСУ

Системний адміністратор

від 50000 до 130000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша

Вогнеметник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область