ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Навчання “Сі Бриз-2021” вкотре підтвердили, що сьогодні ми маємо силу в єдності»

Міжнародне співробітництво Новини Події
Прочитаєте за: 2 хв. 10 Липня 2021, 17:05

На полігоні морської піхотивідбулась церемонія закриття українсько-американського навчання «Сі Бриз-2021». На церемонію закриття берегового компонента прибув заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України генерал-полковник Михайло Коваль, командувач ВМС ЗС України контрадмірал Олексій Неїжпапа та командувач морської піхоти генерал-лейтенант Юрій Содоль.

– Українські та американські морські піхотинці, військові Молдови та Грузії спільно відпрацьовували заходи на суходолі у трьох областях України, на берегах Чорного моря й на річках Дунай і Дніпро, продемонструвавши нашу спроможність виконувати будь-які спільні завдання, — звертаючись до присутніх, сказав контрадмірал Олексій Неїжпапа. – Навчання «Сі Бриз-2021» вкотре підтвердили, що сьогодні ми маємо силу, силу в єдності, спільних поглядах і цінностях. Хочу подякувати нашим партнерам з 6-го флоту США, колегам із Грузії та Молдови, які не перший рік підтримують нас у цьому навчанній решті партнерів за підтримку та спільну організацію цих навчань.

Керівник навчань від США капітан 1 рангу Стюард Бауман подякував представникам 30 країн за участь у навчаннях та зауважив, що весь досвід, який було отримано, буде тим нагадуванням про нашу співпрацю.

– Разом з державами-членами Альянсу та країнами-партнерами ми продовжуватимемо й надалі спільні тренування задля безпеки у цьому регіоні. Маю надію, що наступного року ми побачимо ще більше учасників, – додав капітан 1 рангу Стюард Бауман.

За словами командувача морської піхоти генерал-лейтенанта Юрія Содоля, берегова компонента гідно впоралася із завданнями і поставленої мети було досягнуто. Особовий склад української  морської піхоти, який бувосновою багатонаціональних сил компоненти, на практиці продемонстрував свій професіоналізм, успішно здійснив не тільки планування операцій, а й управління силами за стандартами НАТО.

– Я дякую всім за ту працю, віддачу, яку кожен з вас продемонстрував протягом цих десяти днів навчання, – додав Юрій Содоль.

Нагадаємо, що під час активної фази військовослужбовці з Грузії та Молдови, а також морської піхоти США та України, проводили тактичні морські та повітряні десанти, подолали понад півтисячі кілометрів у маршах, діяли спільно та за єдиним задумом навчання. Також цього року у береговій компоненті навчань брали участь більшеніж 1000 військовослужбовців з України, США, Грузії та Молдови. Понад 100 одиниць військової техніки. Також значно було розширено географію навчань. Берегова фаза «Сі Бриз-2021» проходила в Одеській, Миколаївський та Херсонській областях.

Варто додати, що під час урочистої церемонії найкращих учасників українсько-американського навчання було нагороджено відзнаками та цінними подарунками, також військові обмінялись сувенірами.

Варто додати, що під час урочистої церемонії кращих учасників українсько-американського навчання було нагороджено відзнаками та цінними подарунками, також військові обмінялись пам’ятними сувенірами на згадку.

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

Верховна Рада прийняла у першому читанні закон, що започатковує створення системи обліку осіб, життя та здоровʼя яких зазнало шкоди внаслідок збройної агресії рф

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Кабінет міністрів та більшість парламентських партій Данії домовилися про збільшення військової підтримки України на 4,4 млрд данських крон (близько 590 мільйонів євро) у 2024 році.

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

Шестеро чоловіків, частина з яких заплатили від шести до десяти тисяч доларів, зупинили на березі Тису, яку вони збиралися переплисти, щоб потрапити до Румунії.

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Володимир Зеленський розповів про шляхи розвитку української оборонної промисловості.

На Сумщині влада спростовує чутки про наступ росіян

На Сумщині влада спростовує чутки про наступ росіян

Дані розвідки свідчать про те, що на сьогодні ворог не сформував на кордонах наступальне угруповання.

На Харківщині під суд пішов правоохоронець, який вимагав $100 тисяч з «колаборантів»

На Харківщині під суд пішов правоохоронець, який вимагав $100 тисяч з «колаборантів»

Завершено розслідування щодо посадовця одного з районних управлінь правоохоронного органу та його спільника — колишнього колегу, які намагались заробити на людях, що проходили по справі щодо колабораційної діяльності.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Механік-водій БТР/БМП

від 55000 до 125000 грн

Слов'янськ

Батальйон спеціального призначення Донбас 18 Слов'янської бригади Національної гвардії України

Начальник складу

від 22000 до 22000 грн

Одеса

ВМС ЗС України

Стрілець

від 20000 до 50000 грн

Полтава

Військова частина A7310

Гранатометник

від 20100 до 120000 грн

Київ

Розвідувальний батальйон 5 Окремої Штурмової Київської бригади

Стрілець-помічник гранатометника

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Інспектор прикордонного контролю

від 21000 до 24000 грн

Мукачево

Мукачівський прикордонний загін