ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Взуття спотикання»: для Параду слід розробити спеціальну модель взуття, — Андрій Таран зустрівся з курсантками Військового інституту

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 3 Липня 2021, 10:20

Міністр оборони України Андрій Таран зустрівся із курсантками Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, учасницями військового Параду у день 30-ї річниці Незалежності України. Очільник оборонного відомства вислухав думки, зауваження і побажання курсанток щодо парадної форми одягу, зокрема, взуття, що регламентовано наказом Міністерства ще від 2017-го року. Про це повідомляє сайт відомства.

Вже перше пробне тренування виявило низку недоліків елементів однострою зразка 2017-року. Йти в таких туфлях військовослужбовцям-жінкам просто незручно.

Міністр висловив пропозицію щодо використання під час Параду польової форми, елементом якої є «берці». Втім, інформуючи Міністра оборони, Головнокомандувач Збройних Сил України Руслан Хомчак зазначив, що таке рішення прийнято, тому що всі військові навчальні заклади йтимуть в парадному однострої. Що ж стосується бойових частин, то вони крокуватимуть у польовій формі. Він також додав, що керівництво вищого військово-навчального закладу проводило серед курсанток опитування, 99 % учасниць якого висловились, щоб іти в парадній формі.

Вислухавши пропозиції курсанток, що активно брали участь у розмові, Міністр оборони України дав доручення профільному заступнику розглянути можливість закупівлі необхідної кількості зразків експериментальних моделей взуття спеціально для ювілейного Параду. Нове, вдосконалене взуття має бути кращим, ергономічним та виготовленим у найстисліші терміни, зазначив Міністр. У разі позитивного досвіду використання цієї партії, буде опрацьовано питання закупівлі такої моделі для всього особового складу військовослужбовців-жінок.

Користуючись нагодою, Андрій Таран розповів, що керівництво Міноборони зараз практично з нуля організовує належне речове забезпечення саме військовослужбовців-жінок: у першу чергу білизною (а подібна практика досі взагалі була відсутньою), одностроями та взуттям, що відповідало б ергономічним характеристикам і задовольняло естетичні смаки військовослужбовиць.

Міністр оборони також висловив шкодування, що привід, який мав би стати поштовхом для конструктивного вирішення актуальних проблем, окремі політсили використали для банального політиканства і самопіару. Але для керівництва Міноборони, переконаний Андрій Таран, це швидше гарна нагода показати суспільству, що турбота про наших військовослужбовців є серед пріоритетів роботи відомства.

Читайте нас у Facebook
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кухар, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Офіцер, начальник служби, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Харків

229 окремий батальйон 127 ОБр Сил ТрО

Спеціаліст-оператор, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Кулеметник

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина А4682

Начальник електростанції

від 20000 до 22000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Бухгалтер

до 20700 грн

Баранівка

31 окрема механізована бригада