ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

В Одесі 70 майбутніх офіцерів-медиків склали Військову присягу

Армія і суспільство Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 2 Липня 2021, 12:58

Студенти, які завершили навчання за програмою підготовки офіцерів запасу медичної служби на кафедрі медицини катастроф та військової медицини Одеського національного медичного університету, склали Військову присягу на вірність українському народу. Після закінчення медичного університету та отримання диплома вони будуть атестовані до офіцерського складу медичної служби і їм буде присвоєно первинне офіцерське звання – «молодший лейтенант медичної служби запасу».

Урочиста церемонія відбулася у Військово-історичному музеї. У хвилюючому заході взяли участь завідувач кафедри медицини катастроф та військової медицини полковник медичної служби Валентин Майданюк, а також офіцери-викладачі цієї кафедри. Вони подякували студентам за сумлінну працю, дисциплінованість, старанність у здобутті знань і практичних навичок, а також висловили впевненість, що кожен студент стане кваліфікованим військовим лікарем та гідно служитиме українському народу й Батьківщині.

‒ Цього року присягу складали 70 випускників. Перед її складанням студенти пройшли напружену підготовку. Зокрема, теоретичне навчання тривало в навчальних класах нашої кафедри, де вони ретельно вивчали тактичну медицину. На базі ВМКЦ Південного регіону відпрацьовували завдання з розгортання медичних пунктів, етапів медичної евакуації та практичного надання медичної допомоги на догоспітальному етапі, починаючи з поля бою. Також ми проводили заняття, щоб навчити студентів організовувати медичне забезпечення бойових підрозділів, що перебувають на передовій. Після чого майбутні медики склали іспити. І останнім етапом у підготовці офіцерів запасу стало прийняття Військової присяги, ‒ розповідає полковник медичної служби Валентин Майданюк. 

Варто зазначити, що серед студенів чимало тих, хто бажає продовжувати навчання та планує вступити до Української Військово-медичної академії й будувати кар’єру військового лікаря.

Наприклад, слухач військової кафедри медицини катастроф та військової медицини Геннадій Мартинюк навіть уже обрав спеціальність.

‒ Я планую надалі продовжити навчання у Військово-медичній академії за спеціальністю «Інтенсивна терапія та реанімація». Тому складання Військової присяги для мене ‒ перший крок у набутті фаху саме військового лікаря, ‒ зауважив студент.

До слова, половина студентів, що навчалися за програмою підготовки офіцерів запасу, ‒ дівчата.

Серед них й Ірина Желоба. Дівчина також у майбутньому хоче будувати кар’єру військового лікаря.

‒ Думаю, що незважаючи на те, обере для себе хтось військовий шлях чи буде працювати в цивільних закладах охорони здоров’я за обраним фахом, але ті знання, які ми здобули під час навчання на кафедрі, завжди стануть нам у нагоді. Особисто я докладу усіх зусиль, аби долучитися до благородної справи – рятувати життя наших воїнів, – зазначила Ірина. 

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Радіо-телефоніст

від 20100 до 120100 грн

Дніпро

128 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Водій категорій B, C, військовослужбовець

від 20500 до 50500 грн

Стрий, Львівська область

Кравець

від 20000 до 20000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ

Гранатометник

від 21000 до 21000 грн

Ужгород

Військова частина 3115 НГУ

Фельдшер до в/ч а4729

від 21000 до 24000 грн

Київ, Київська область

Санітарний інструктор, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ