ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ
Прочитаєте за: 3 хв. 30 Червня 2021, 19:36

Чотири розміри

Новинкою на виставці «Зброя та безпека ‒ 2021» від провідного виробника індивідуальних засобів захисту особового складу «Темп-3000» стали захисні шоломи 4-х розмірів: S – до 53, М – 54-57, L – 57-60 та XL – 60.

Підприємство нині виготовляє два типи балістичних шоломів: повнорозмірні (тип Full) та з високою обрізкою (тип HighCut). Другий тип зазвичай використовують разом із тактичними навушниками.

Балістичним матеріалом, що застосовується під час виробництва бронешоломів, є арамідний препрег (композит, що дозволяє формувати балістичні ковпаки за дуже високого тиску та температури). Саме такий спосіб забезпечує стабільну балістичну стійкість під час мінімізації ваги виробу.

У всіх моделях шоломів регулювання комфортної посадки на голові користувача здійснюється за допомогою дискового регулятора системи Воа.

Також бронешоломи можуть комплектуватися зовнішніми монтажними направляючими елементами та зовнішніми тканинними чохлами. Колір тканини та її склад для зовнішніх чохлів ‒ за вимогою замовника.

На підприємстві відпрацьована технологія формування бронешоломів 2 класу захисту згідно з ДСТУ 8835, які за своєю масою практично відповідають стандартним шоломам 1 (ІІІА) класу захисту.

Виробник пропонує декілька варіантів кольору і покриття поверхні. Серед них – полімерна гладка поверхня і поверхня типу «шагреневої шкіри».

Плаваючий бронежилет для моряків та прикордонників

Ще однією новинкою стали оновлені захисні плити для бронежилетів.

Плити виготовляються усіх класів захисту: від 3-го до 6-го. Причому для 6-го класу є кераміка власного виробництва на основі карбіду кремнію SiC. Також у виробничій програмі є м’які балістичні пакети 1-го та 2-го класу захисту з пара-арамідної тканини – аналог кевлару.

Пакети надійно захищені від вологи подвійним чохлом із водотривкої поліестерової тканини з поліуретановим покриттям. Кожен шар тканини витримує тиск водяного стовпа не менше  ніж 800 мм.

Шви герметичні, причому герметизація досягається за рахунок склеювання широким швом – до1 см, тканина з водовідштовхувальним ефектом. Метод композитного склеювання шва пакету забезпечує збереження герметичності виробу за будь-яких екстремальних умов експлуатації.

Новинкою є і використання полімерного антирикошетного покриття жорстких елементів. Зовні воно виглядає як звичайна фарба, але тільки на першій погляд – на стенді була представлена пластина після обстрілу (див. фото).

 

Ще одна новинка – плаваючий бронежилет. Під час потрапляння у воду він зберігає позитивну плавучість і не тягне на дно, за умов, якщо загальна вага бійця з бронежилетом не перевищує 120 кг. Його оцінять моряки та прикордонники.

ТЕМР-3000 першим в Україні виконав вимоги міжнародного стандарту Національного Інституту Юстиції США NIJ Standard-0101.06. Стандарт  є міжнародним, його вимоги застосовує під час тестування бронежилетів переважна більшість країн світу, зокрема країни-члени НАТО.

Фото автора і «Темп-3000»

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Головний сержант, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Токар, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Водій Кат С, військовослужбовець

Дніпро

93-тя окрема механізована бригада «Холодний Яр"

Військовослужбовець в ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Слов'янськ

Старобільський РТЦК та СП

Оператор БПЛА-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Черкаси

Косівський РТЦК та СП

Тракторист, військовослужбовець

від 20460 до 22100 грн

Ніжин, Чернігівська область