ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Львівський бронетанковий завод налагодив серійну модернізацію танків Т-64 зразка 2017 року

Новини Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 2 хв. 4 Червня 2021, 12:27

ДП «Львівський бронетанковий завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром», налагодило серійну модернізацію танків Т-64 зразка 2017 року, які обладнані тепловізорами, цифровими радіостанціями, засобами супутникової навігації та новим динамічним захистом.

Про це повідомляє пресслужба Укроборонпрому.

Зазначається, що завдяки цьому вдалося значно розширити бойові можливості Т-64, який є основною бойовою машиною бронетанкових підрозділів українського війська та відмінно показав себе в протистояннях з агресором на сході України. До того ж саме цей танк у 2017 році проявив себе в танкових змаганнях НАТО The Strong Europe Tank Challenge та був продемонстрований під час торішнього параду з нагоди Дня Незалежності України.

Так, під час модернізації в бойову машину встановлюється новий прицільний комплекс навідника з тепловізором, який забезпечує виявлення, розпізнавання та знищення противника вогнем 125-мм гармати в будь-який час доби та за будь-яких погодних умов.

Водночас інші члени екіпажу отримали нові прилади нічного бачення з електронно-оптичним перетворювачем третього покоління. Ці прилади мають високу стійкість до світлових завад, вони не чутливі до засвічення навіть під час використання противником спеціальних завад в інфрачервоному діапазоні. Окрім того, вони встановлюються на штатні кріплення та підключаються до електричної мережі танка без її зміни, що дозволяє значно зменшити час та витрати для інтеграції приладів у системи бойової машини.

Також Т-64 зразка 2017 року отримав новий динамічний захист, який значно посилює рівень захищеності бойової машини й ефективно протидіятиме всім сучасним протитанковим засобам ураження: кумулятивним та бронебійним, а також ударно-кумулятивним боєприпасам типу «ударне ядро».

Ще однією особливістю Т-64 зразка 2017 року є система супутникової навігації від Держпідприємства «Орізон-Навігація», що входить до складу ДК «Укроборонпром». Цей навігаційний комплекс працює в автоматизованій цифровій системі, що дозволяє в режимі онлайн обмінюватись надійно зашифрованими даними. Дані про місцезнаходження кожної машини можуть надходити до командувачів усіх рівнів, від командира взводу до керівництва всією бойовою операцією.

Також танки оснащують новими цифровими радіостанціями «Либідь К-2РБ», які забезпечать надійний, захищений від перешкод та перехоплення зв’язок на дистанції до 70 кілометрів.

Зазначимо, що раніше модернізацію танків Т-64 до цього рівня проводив лише Харківський бронетанковий завод Укроборонпрому, який вже направив до українського війська понад півтори сотні Т-64 зразка 2017 року. А завдяки потужностям Львівського бронетанкового заводу процес переозброєння українського війська модернізованими машинами відбуватиметься значно швидше.

Читайте нас в Telegram
Інженерам-конструкторам зірвали спробу продати росії секретні українські розробки

Інженерам-конструкторам зірвали спробу продати росії секретні українські розробки

Служба безпеки України у взаємодії з Урядом та керівництвом одного зі стратегічних заводів Харкова зірвала спробу рашистів отримати новітні технологічні розробки України в галузі паливно-енергетичного комплексу.

На Донеччині Володимир Зеленський відвідав поранених захисників однієї з бригад

На Донеччині Володимир Зеленський відвідав поранених захисників однієї з бригад

Президент України Володимир Зеленський під час поїздки на Донеччину відвідав поранених воїнів 95-ї бригади.

Війська рф вдарили по Донеччині понад 2000 разів та вбили чотирьох жителів

Війська рф вдарили по Донеччині понад 2000 разів та вбили чотирьох жителів

За минулу добу російські війська завдали по Донецькій області 2160 ударів. Армія рф застосувала авіацію, зенітні ракетні комплекси, артилерію.

Очільник Дніпропетровщини повідомив про врятоване життя дитини після російського удару

Очільник Дніпропетровщини повідомив про врятоване життя дитини після російського удару

Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак уточнив інформацію щодо кількості загиблих внаслідок російського ракетного удару.

За катування жителів Іванівки на Чернігівщині засуджено військових рф

За катування жителів Іванівки на Чернігівщині засуджено військових рф

До 12 років позбавлення волі засуджено військовослужбовців армії російської федерації за жорстоке поводження з цивільними в селі Іванівка Чернігівської області.

У МОУ розповіли про гарантії, які надають рекрутингові центри

У МОУ розповіли про гарантії, які надають рекрутингові центри

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець розповів, які є гарантії, що людина потрапить служити саме в ту частину, яку для себе обрала в рекрутинговому центрі.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Служба в Силах Оборони за контрактом, стрілець

від 20100 до 120000 грн

Вінницькі Хутори, Вінницька область

Лікар-травматолог

від 21000 до 70000 грн

Харків

Військова частина 9951 ДПСУ

Майстер, військовослужбовець

від 21000 до 23000 грн

Харків

Метрологічний центр військових еталонів ЗСУ

Інженер-радіотехнік

від 16000 до 19000 грн

Львів

4762 військове представництво МОУ

Психолог

від 20000 до 50000 грн

Суми

Військова частина 2240 НГУ

Механік-електрик

від 20000 до 25000 грн

Васильків

Військова частина А1789