ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Глава держави обговорив з сенаторами США безпекову ситуацію на Донбасі та вздовж українсько-російського кордону

Новини Новини світу та України
Прочитаєте за: 4 хв. 2 Червня 2021, 20:18

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з делегацією Конгресу Сполучених Штатів Америки. У зустрічі взяли участь сенатори США Жінн Шахін, Роберт Портман, Крістофер Мерфі, їхні радники, а також тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін.

Про це повідомляє офіційне інтернет-представництво Глави держави.

З українського боку також були присутні перший Президент України, глава делегації України для участі в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук, віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак і його заступники Ігор Жовква, Юлія Свириденко та Андрій Сибіга.

«Для нас ця зустріч дуже важлива, оскільки вона вкотре підтверджує, що США є нашим стратегічним партнером. Особливо зараз, у дуже напружений імовірною ескалацією з боку Росії час», – сказав Володимир Зеленський.

За його словами, на тимчасово окупованих територіях та вздовж українського кордону нині спостерігається концентрація російських військ. Також уздовж кордонів України та в окупованому Криму Росія збільшила кількість літаків і військової техніки.

«Тобто Росія лише на словах декларує відведення своїх сил та виконання зобов’язань. Загалом відведено лише близько 10 тисяч військових», – зауважив Володимир Зеленський.

Глава держави також акцентував на тому, що на лінії розмежування наразі функціонує всього один новий контрольний пункт в’їзду/виїзду, решта так і не запрацювали через небажання іншої сторони.

Під час зустрічі з сенаторами відбулося відеовключення військового керівництва із зони проведення Операції об’єднаних сил на Донбасі, щоб, як зазначив Володимир Зеленський, всі сторони «були в одному інформаційному полі та могли з перших уст із місця подій почути про ситуацію, у якій зараз перебуває Україна».

Зокрема Головнокомандувач Збройних Сил України Руслан Хомчак під час включення з населеного пункту Оріхове Луганської області розповів про загальну ситуацію в районі проведення ООС та на окремих ділянках відповідальності українських підрозділів. Він нагадав, що на позиціях, де він перебуває, 27 травня снайпер убив українського військового.

«Керівництво Російської Федерації продовжує реалізацію своїх планів щодо агресії проти України. Противник утримує угруповання збройних сил РФ у прикордонних з Україною районах Воронезької, Білгородської, Ростовської областей та на території тимчасово окупованого Криму», – зазначив він.

Руслан Хомчак також наголосив, що противник, нехтуючи домовленостями ТКГ щодо припинення вогню, продовжує здійснювати обстріли українських позицій. Найбільша активність спостерігається на Маріупольському, Авдіївському та Торецькому напрямках.

Крім того, активно працюють снайпери, які прибувають з території РФ. Усього, з початку дії режиму тиші, зафіксовано 52 випадки застосування снайперської зброї російськими підрозділами, внаслідок чого загинуло 23 та дістали поранення 12 українських військовослужбовців, констатував Головнокомандувач ЗСУ.

Заступник керівника Офісу Президента України Роман Машовець, який перебуває в Пісках на Донеччині, проінформував про ситуацію поблизу цього населеного пункту.

Керівник української сторони Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін Сергій Салкуцан під час включення з міста Часів Яр Донецької області доповів про поточний стан безпекової складової та про випадки порушення режиму припинення вогню.

Президент подякував сенаторам за підтримку України та українського народу, а також за допомогу в забезпеченні територіальної цілісності й суверенітету нашої держави.

«Я дуже вдячний за двопартійну підтримку. Ми вдячні вам за військову допомогу», – сказав Володимир Зеленський, висловивши сподівання, що ця допомога збільшуватиметься для подальшої розбудови оборонної спроможності України, зокрема ВМС.

Він також наголосив на важливості продовження політики санкцій щодо Російської Федерації, допоки РФ не припинить агресивні дії.

«Нинішні санкції з боку ЄС та США на сьогодні вже не працюють – Росія звикла з цим жити, забираючи при цьому інші території та загрожуючи Європі. Весь цивілізований світ не може цього дозволяти. Тому я вважаю, що треба не просто тиснути, а вибудувати новий формат санкційної політики», – зазначив глава держави.

Жінн Шахін зауважила, що завдяки наданій інформації сенатори чітко розуміють, що відбувається на Донбасі, вони також отримали дані щодо концентрації російських військ біля кордонів України.

«Ми маємо надіслати дуже сильний сигнал Росії, що вона повинна відвести всіх своїх військових від кордонів з Україною», – наголосила вона.

Читайте нас в Telegram
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець

від 53000 до 120000 грн

Миргород

148 батальйон 116 ОБр Сил ТрО

Стрілець

від 20100 до 120000 грн

Запоріжжя

Сватівський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки

Технік РТБ, військовослужбовець

від 23500 до 53500 грн

Кам'янка-Бузька

Військова частина А4623

Електрик-дизеліст, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Водій

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

81 ОДШБ

Старший водій-гранатометник

від 25000 до 125000 грн

Мукачеве, Закарпатська область