ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Кулеба заявив, що Україна готова обговорити з ЄС шляхи посилення безпеки у Чорному морі

Новини світу та України
Прочитаєте за: 2 хв. 24 Червня 2021, 20:42

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна відкрита до обговорення з Європейським Союзом шляхів посилення безпеки в Чорному морі, й назвав регіон відкритою раною і небезпечним місцем.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це він заявив під час пресконференції у Брюсселі, організованій Фондом Конрада Аденауера.

На думку глави української дипломатії, дії РФ свідчать, що Чорне море стало небезпечним місцем.

«І це знову підтверджує, що Чорне море стало небезпечним місцем через незаконну анексію Криму Росією (Росія перетворила Крим на укріплену військову базу), бо Росія діє агресивно в Чорному морі, руйнуючи торгівлю і несе загрозу нашій безпеці. Тому ми дуже відкриті для обговорення з ЄС шляхів посилення безпеки в Чорноморському регіоні», – зазначив він.

Кулеба звернув увагу, що Україна зацікавлена в розвитку безпекового вектора Східного партнерства, згадавши як приклад переговори міністра оборони Андрія Тарана щодо участі у постійному структурованому співробітництві ЄС (PESCO).

«Без безпеки важко розвивати торгівлю, зв’язки і інші подібні речі. Це залишається абсолютно фундаментальним питанням. І ми сподіваємося, що ЄС конструктивно відповість на ці ініціативи», – наголосив глава МЗС.

Як повідомлялося, у середу Міноборони РФ заявило, що російські військові та прикордонники відкрили «попереджувальний» вогонь і провели «попереджувальні» бомбометання по курсу британського есмінця «Дефендер». Це сталося тоді, коли він проходив у Чорному морі біля берегів окупованого Росією Криму в районі мису Фіолент. У російському відомстві заявили, що британський корабель, нібито, «зайшов у територіальні води РФ», але не реагував на попередження.

У Міністерстві оборони Великої Британії спростували інформацію про відкриття попереджувального вогню по британському есмінцю «Дефендер» із боку російських військових біля берегів окупованого Росією українського Криму в середу, 23 червня.

У зв’язку з цим інцидентом міністр закордонних справ Дмитро Кулеба підкреслив необхідність якісно нової взаємодії НАТО з Україною в Чорному морі.

Читайте нас в Telegram
Речник ГУР розповів про втечу другого літака після знищення Ту-22МЗ

Речник ГУР розповів про втечу другого літака після знищення Ту-22МЗ

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов розповів, що після знищення російського бомбардувальника Ту-22М3 другий російський літак був змушений розвернутися.

Олаф Шольц закликав країни ЄС передати системи Patriot Україні якнайшвидше

Олаф Шольц закликав країни ЄС передати системи Patriot Україні якнайшвидше

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав країни ЄС посилити допомогу Україні, зокрема відправити більше систем ППО Patriot.

У МОУ розповіли про грошове забезпечення військових саперів

У МОУ розповіли про грошове забезпечення військових саперів

Начальник Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки Міністерства оборони України полковник Руслан Берегуля повідомив, що військові сапери матимуть страхування та додаткову щомісячну виплату в розмірі 30 тис. грн.

У ГУР розкрили подробиці знищення російського Ту-22МЗ

У ГУР розкрили подробиці знищення російського Ту-22МЗ

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що російський бомбардувальник Ту-22М3 було знищено тими ж засобами, якими раніше було уражено російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50.

Війська рф обстріляли Вовчанськ: поранений чоловік, пошкоджені будинки

Війська рф обстріляли Вовчанськ: поранений чоловік, пошкоджені будинки

російські війська протягом 18 квітня декілька разів обстріляли Вовчанськ на Харківщині, внаслідок чого поранений місцевий житель, а також пошкоджено 15 житлових будинків.

Польща піднімала в небо військову авіацію під час ударів рф по Україні

Польща піднімала в небо військову авіацію під час ударів рф по Україні

Польща піднімала в повітря військову авіацію для забезпечення безпеки свого повітряного простору під час атаки рф по Україні.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Навідник-оператор БМП

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 окремий батальйон 241 ОБр Сил ТрО

Лікар медичного пункту, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Бойовий медик взводу

від 21000 до 125000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Інспектор прикордонної служби

від 21000 до 51000 грн

Суми

Державна прикордонна служба України

Командир міномета, сержант

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Водій-кранівник

від 21000 до 51000 грн

Новомосковськ

Військова частина Т0940