ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Маємо об’єднати зусилля щодо пошуку фінансів на придбання житла ветеранам — Юлія Лапутіна

Армія і суспільство
Прочитаєте за: 2 хв. 23 Червня 2021, 11:33

Про це зазначила міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна під час зустрічі з представниками громадських організацій воїнів-ветеранів, які мають статус внутрішньо переміщених осіб і захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, повідомляє пресслужба Мінветеранів.

На зустрічі також були присутні перший заступник міністра Олександр Порхун і голова Громадської ради при Мінветеранів Дмитро Шатровський.

Захисники України звернулися по допомогу до Юлії Лапутіної у сприянні розв’язанню на рівні уряду та бюджетного комітету парламенту проблемного питання щодо фінансування постанови КМУ № 280 стосовно забезпечення житлом учасників бойових дій, які є внутрішньо переміщеними особами. Адже наразі виділяється недостатньо субвенцій з держбюджету місцевим бюджетам на ці цілі.

Очільниця Мінветеранів зазначила, що вона та представники міністерства вже провели численні зустрічі й переговори з урядовцями й парламентаріями щодо пошуку можливостей фінансування житлових програм для ветеранів.

— Проблема є дійсно великою. З таким рівнем фінансування, як зараз, потрібно близько 10 років на забезпечення житлом усіх захисників-переселенців, які його потребують. На своєму рівні ми постійно ведемо перемовини з Мінфіном. Також з народними депутатами України – учасниками міжфракційного депутатського об’єднання «За захист прав захисників України». На сьогодні ветеранська політика потребує підтримки в парламенті, і я впевнена, що разом з Мінфіном і депутатами ми зможемо докласти всіх зусиль, аби максимально ефективно напрацювати розв’язання цієї проблеми, — наголосила Юлія Лапутіна.

Вона також нагадала, що нещодавно уряд ухвалив підготовлене Мінветеранів розпорядження про виплату грошової компенсації на придбання житла для воїнів – внутрішньо переміщених осіб. І цього року 248 445,0 тис. гривень будуть спрямовані до обласних бюджетів і міського бюджету м. Києва, що дасть можливість виплатити компенсації за житло 190 учасникам бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок війни III групи.

Міністерка також відзначила, що вперше в бюджетну декларацію включено розділ «Державна політика у справах ветеранів». «Це закладе основи формування нового етапу державної політики й у цьому напрямку. Нам дуже важлива підтримка народних депутатів – ветеранів», — підкреслила вона.

Нагадаємо, у червні 2021 року Кабінет міністрів України ухвалив підготовлене Мінветеранів розпорядження про виплату грошової компенсації за житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Читайте нас в Telegram
На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій півдня, російська армія застосовує FPV-дрони та БПЛА різних типів.

Над розмінуванням території України працюють 347 саперних груп Міноборони

Над розмінуванням території України працюють 347 саперних груп Міноборони

347 груп розмінування підрозділів Міноборони продовжують очищення звільнених регіонів України від вибухонебезпечних залишків війни.

Державний оператор тилу частково змінив постачальників харчів для ЗСУ

Державний оператор тилу частково змінив постачальників харчів для ЗСУ

Обсяги тих фірм, які не справилися з виконанням договорів, були передані новим постачальникам.

Ворог здійснив сім штурмів у напрямку плацдарму біля Кринок

Ворог здійснив сім штурмів у напрямку плацдарму біля Кринок

В операційній зоні Сил оборони півдня українські захисники відбили пʼять штурмів російських вйськ на Оріхівському напрямку і сім — на лівобережжі Дніпра.

Наталія Калмикова підбила підсумки тижня: Є важливі рішення в секторі безпеки та оборони держави

Наталія Калмикова підбила підсумки тижня: Є важливі рішення в секторі безпеки та оборони держави

Запровадження ґендерно чутливої мови, розширення рекрутингу і його перші результати, зміни в системі реабілітації.

Злочини рф проти нацбезпеки України: зафіксовано понад 17 тисяч випадків

Злочини рф проти нацбезпеки України: зафіксовано понад 17 тисяч випадків

З початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну Офіс Генерального прокурора задокументував 17 107 злочинів проти національної безпеки. Також зареєстровано 130 442 воєнних злочини росії.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Військова служба в Збройних Силах України

від 21000 до 120000 грн

Одеса, Одеська область

Начальник циклової комісії (621 ОНБ)

до 24000 грн

Київ

Рекрутинговий центр Сил ТрО ЗСУ

Розвідник

від 21000 до 121000 грн

Костянтинівка

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Водій-слюсар, військовослужбовець

від 21000 до 51000 грн

Харків

Харківський зональний відділ ВСП

Майстер з ремонту та обслуговуванню безпілотних літальних апаратів

від 20000 до 120000 грн

Покровськ

107 ОБТРО м. Маріуполь

Військовослужбовець (Збройні Сили України) у Заліщики

від 20000 до 75000 грн

Житомир

4 відділ Чортківського РТЦК ТА СП ( м.Заліщики )