ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Велика Британія та Україна домовилися про передачу до складу ВМС України 2 протимінних кораблів, спільне будівництво 8 ракетних катерів та військово-морських баз на Азовському та Чорному морях

Важливо Новини
Прочитаєте за: 4 хв. 22 Червня 2021, 14:15

На борту есмінця HMS Defender міністр з питань оборонних закупівель Великої Британії Джеремі Квін та заступник Міністра оборони України Олександр Миронюк підписали Меморандум про реалізацію проєктів морського партнерства між консорціумом промисловості Сполученого Королівства та ВМС України.

Що передбачатиме Меморандум?

Передачу 2 протимінних кораблів – тральщиків класу Sandown, які наразі перебувають у складі Королівського флоту Великої Британії, спільне проєктування та будівництво військових кораблів, зокрема 8 ракетних катерів, в Україні та Великій Британії, та будівництво 2 баз ВМС України на Азовському та Чорному морях.

Реалізація усіх цих проєктів дозволить не лише посилити боєздатність національного військового флоту, а і сприятиме забезпеченню стабільності та зміцненню безпекової ситуації в Азово-Чорноморському регіоні.

У церемонії підписання Меморандуму взяли участь Секретар РНБО України Олексій Данілов, Перший Морський Лорд Великої Британії адмірал Тоні Радакін та Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс.

Міністр з питань оборонних закупівель Великої Британії Джеремі Квін зауважив, що для нього велика честь перебувати в Одесі, адже це ще один важливий крок вперед в питаннях розвитку взаємовідносин і поглиблення співробітництва між Україною та Великою Британією.

– Збройні Сили Великої Британії та України вже мають досвід проведення спільних навчань та тренувань. Меморандум включатиме в себе передачу мінних тральщиків та будівництво ракетних катерів. Це сприятиме розвитку військово-морських спроможностей України, – відзначив Джеремі Квін.

Перші контракти на будівництво ракетних катерів будуть підписані вже в серпні цього року

Заступник міністра оборони України Олександр Миронюк розповів, що відповідно до меморандуму буде побудовано 8 ракетних катерів, які  передадуть до складу ВМС України. Також, за його словами, передбачається передача технологій та будівництво цих катерів на території України із залученням українських підприємств.

– Передбачається, що перші контракти на будівництво ракетних катерів будуть підписані вже в серпні цього року. Фінансування буде з британської сторони. Наші ж підприємства забезпечуватимуть повний життєвий цикл цих катерів безпосередньо в Україні, – підкреслив Олександр Миронюк.

Командувач ВМС ЗС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа зазначив, що в цьому меморандумі прописані напрямки співпраці, чітко визначено графік робіт, який буде включати передачу до складу національних ВМС протимінних кораблів, будівництво ракетних катерів, дообладнання відповідною зброєю корабельно-катерних платформ, що є у складі ВМС, і будівництво військово-морських баз як на Азовському, так і на Чорному морі.

До складу ВМС України передадуть два тральщики класу Sandown

Українському флоту мають передати два протимінні кораблі  – тральщики класу Sandown, які наразі перебувають у складі Королівського флоту Великої Британії. Передбачається, що на них буде проведено повну ревізію, відповідне дооснащення, модернізацію та підготовку особового складу. Після цього вони надійдуть до ВМС України.

Варто зазначити, що тральщики класу Sandown стоять на озброєнні Великої Британії, Естонії та Саудівської Аравії. Перший корабель було введено у експлуатацію в 1989 році. Всі кораблі класу Sandown планувалося вивести зі складу британського флоту протягом 2020 років.

Корпус корабля зроблений з армованого скловолокна. Кораблі не мають обладнання для тралення мін. Що важливо, пошук та знищення мін здійснюється за допомогою дистанційно керованих пошукових апаратів. Інша функція, яку може виконувати корабель – це патрулювання визначених районів моря.

Технічні характеристики протимінних кораблів класу Sandown:

Водотоннажність: 450 тонн (повна)

Довжина: 52,6 метра

Ширина: 10,5 метра

Осадка: 2,4 метра

Швидкість:

  • до 13 вузлів на дизельній силовій установці
  • до 6,5 вузла на електричній

Екіпаж: 34 особи

Озброєння: 30-мм бойовий модуль та три кулемети калібром 12,7 мм

Спеціальне обладнання: автоматизована система управління протимінними діями Atlas Elektronik IMCMS.

8 ракетних катерів будуть побудовані за вимогами Військово-Морських Сил України

– 8 ракетних катерів будуть побудовані за вимогами Військово-Морських Сил України, вони вже мають відповідний дизайн. Два перші катери будуватимуться у Великій Британії, інші – на підприємствах України, які буде визначено англійською стороною, – відмітив контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

Також сплановано допомогу Великої Британії у розбудові військово-морських баз на Азовському та Чорному морі.

На борту есмінця HMS Defender учасникам заходу продемонстрували спільні навчання українських, британських та американських військових. Зведена група спецпризначенців здійснила штурмові дії та умовно захопила есмінець.

Нагадаємо, що ракетний есмінець Королівських ВМС Великої Британії Defender разом із ракетним фрегатом Королівських ВМС Нідерландів Evertsen  прибув із дружнім візитом до Одеси минулої п’ятниці.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кухар

від 20000 до 25000 грн

Львів

Військова частина А0583 (ВСП)

Фельдшер (військовий)

від 21000 до 24000 грн

Мукачево

Мукачівський прикордонний загін

Оператор-дешифрувальник (БпЛА)

від 20000 до 120000 грн

Покровськ

107 ОБТРО м. Маріуполь

Фельдшер

від 21000 до 24000 грн

Мукачівський прикордонний загін

Стрілець-санітар 155 батальйону територіальної оборони

від 21000 до 54000 грн

Степанівське, Сумська область

Юрист, головний спеціаліст юридичного відділу

від 9880 до 11362 грн

Кременчук

Кременчуцька районна військова адміністрація Полтавської області