ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Поблизу тимчасово окупованого Логвинового противник встановив 22 протитанкові міни

Прочитаєте за: 2 хв. 18 Червня 2021, 12:57

Українська сторона СЦКК повідомляє, що за даними звіту Спеціальної моніторингової Місії ОБСЄ від 16 червня № 138 російсько-окупаційні війська здійснюють мінування тимчасово окупованих територій України та систематично порушують режим припинення вогню, інформує пресслужба операції Об’єднаних сил.

 Крім того, у звіті повідомляється, що російські збройні формування продовжують обмежувати свободу пересування та перешкоджають виконанню мандата СММ ОБСЄ. Зокрема, у пункті пропуску поблизу населеного пункту Ізварине Луганської області на тимчасово непідконтрольній Україні території представник НЗФ РФ наказав команді Місії залишити район, пославшись на «необхідність попередньої координації».

Також ворог продовжує ставити перешкоди літальним апаратам СММ ОБСЄ за допомогою комплексів РЕБ російського виробництва як на підконтрольній українському уряду території, так і на тимчасово окупованій. Метою цих дій є дискредитація Збройних Сил України та приховування від міжнародних спостерігачів фактів своїх порушень.

Так, БПЛА Місії малого радіуса дії зазнавали впливу перешкод сигналу GPS, пролітаючи над населеними пунктами Донецької області, підконтрольними Україні, а саме: Лебединське, Черненко, Чермалик, Талаківка, Залізне, Південне, а також біля непідконтрольного урядові Петровського району Донецька та Старомихайлівка.

Через перешкоди сигналу GPS поблизу окупованих Петрівського району Донецька та Старомихайлівки команді Місії не вдалося підняти в повітря два БПЛА середнього радіуса дії.

Зазначимо, що в тимчасово окупованому населеному пункті Веселе Донецької області противник відкривав вогонь зі стрілецької зброї по БПЛА СММ малого радіуса дії, після чого Місія втратила просторовий контроль над літальним апаратом. Спостерігачі не змогли повернути БПЛА та залишили цей район.

У звіті також повідомляється, що збройні формування РФ продовжують мінування тимчасово окупованих територій України. Так, 11 червня в полі поблизу тимчасово окупованого Логвинового, західніше автошляху М03, БПЛА СММ середнього радіуса дії зафіксував 22 нещодавно встановлені протитанкові міни.  

Українська сторона СЦКК вважає неприпустимими подібні дії ЗФ РФ та їх найманців, які призводять до ескалації напруги у районі лінії розмежування та погіршують гуманітарну ситуацію в регіоні.

Укотре наголошуємо, що підрозділи Збройних Сил України знаходяться на позиціях і неухильно дотримуються зобов’язань щодо всеосяжного режиму припинення вогню, досягнутих в рамках ТКГ 22 липня 2020 року.

Читайте нас у Facebook
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Бойовий медик

від 20000 до 20000 грн

Біла Церква

Військова частина А7298

Старший навідник гармати

від 20400 до 120400 грн

Луцьк, Волинська область

Кулеметник

від 50000 до 100000 грн

Дніпро

Військова частина А7408

Оператор комплексу радіоелектронної боротьби

від 21000 до 50000 грн

Одеса

Військова частина А2238

Водій-машиніст, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Лікар медичного пункту, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Богодухів

209 батальйон Сил ТрО