ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Місії Orbital в Україні: навчання з індивідуальної підготовки за новітніми методиками

Навчання та тренування Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 17 Червня 2021, 20:22

В окремій мотопіхотній Маріупольській бригаді триває курс з індивідуальної підготовки особового складу за новітніми методиками. Навчання здійснює тренувальна група від Місії Orbital.

За словами одного з коучів, лейтенанта британської армії Кокса, базовий курс індивідуальної підготовки піхотинців відбувається за кількома напрямками: вогнева підготовка, підготовка сержантського корпусу, підготовка розвідпідрозділів, курс протидії снайперам, тактична медицина, саперна справа.

Кореспондентці АрміяInform вдалося відвідати заняття, які проводили британські військові.

На кожній навчальній точці працює кілька іноземних інструкторів разом із перекладачами. Офіцер Кокс каже, що тепер, коли минула вже половина курсу — а це три тижні, майже не відчувається мовного бар’єра — українські військові вивчили команди англійською, іноземці почали освоювати українську мову.

На першій локації триває заняття з вогневої підготовки — тут піхотинців навчають головним принципам прицільної стрільби з автомата Калашникова. Тут же, на місці, методики викладання навчається і сержантський склад бригади.

Удосконалення навиків курсантів у стрільбі відбувається спочатку через теорію, яку закріплюють практичними стрільбами під контролем іноземних коучів.  І хоча британці ніколи не стріляли з АК, це не викликає труднощів у навчанні.

— Принципи стрільби та поводження зі зброєю всюди однакові, — розповідає британський офіцер.

У напівзруйнованій будівлі неподалік польового тиру триває викладання теорії із саперної справи, поки до практичної частини занять готують «мінне поле». Інструктори Orbital діляться з піхотинцями базовими знаннями з виявлення демаскуючих ознак замінованої місцевості, а також навчають, як діяти, якщо військовий опиниться в безпосередній близькості від саморобного вибухового виробу. Зі слів інструктора, солдата британської армії Маркхема, місія навчає основам використання ручних металодетекторів, спеціальних щупів, а також, як за допомогою спеціального обладнання можна виявити точне місцезнаходження прихованої міни.

Практичне заняття з основ надання першої медичної допомоги відбувається в умовах, наближених до реальних. Поки навколо «триває бій» — вибухають шумові гранати та лунає стрільба холостими патронами, група військових повинна знайти «пораненого» побратима, визначити характер його «травми», надати необхідну допомогу та евакуювати з поля бою.

— Цей курс триває тиждень. Більшу частину часу ми відводимо саме для відпрацювання практичних навиків — накладання пов’язок, зупинка кровотечі, відновлювання дихання, методи евакуації. Ми даємо ту кількість інформації в рамках міжнародного протоколу ТССС for All Combatants, яка необхідна, щоб зменшити кількість смертей від поранень на полі бою, коли є всі шанси вижити,  — розповідає інструктор-парамедик Річарс.

Також співробітники Місії Orbital, які проводили подібні навчання для збройних формувань у країнах Африки та Європи, відзначили «фантастичний» рівень підготовки українських піхотинців. А також розповіли, що взяли від них багато військових лайфхаків, напрацьованих під час виконання бойових завдань у районі ООС,  для подальшого використання в службі та навчаннях

.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Юрисконсульт

від 25000 до 30000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Начальник медичного пункту

від 20100 до 50000 грн

Краматорськ

Донецький зональний відділ ВСП

Сапер, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Пожежник

від 20000 до 20000 грн

Васищеве

Військова частина 3075 НГУ

Начальник майстерні, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Інженер-радіотехнік

від 16000 до 19000 грн

Львів

4762 військове представництво МОУ