ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Начальник Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Корнійчук: Збройні Сили підвищують вимоги до підготовки офіцерів

Вишкіл Новини Події
Прочитаєте за: 2 хв. 16 Червня 2021, 13:15

У Збройних Силах України приділяють значну увагу підвищенню рівня підготовки офіцерів. Один із критеріїв такої підготовки – сумісність процедур планування й ухвалення військових рішень в органах військового управління ЗСУ з аналогічними стандартами армій країн-членів НАТО. Про це в ексклюзивному коментарі АрміяInform повідомив начальник Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Корнійчук.

– Сучасна підготовка у ЗСУ має забезпечувати зміни у ментальності військовослужбовців, розвиток аналітичного, критичного та системного мислення, навичок в ухваленні ефективних управлінських рішень, готовності до впровадження нових підходів у службовій діяльності. Лише так зможемо остаточно позбутися давно застарілої радянської спадщини. Один із практичних шляхів досягнення цієї мети – запровадження L-курсів для офіцерів. Це курси професійної військової освіти різних рівнів, від L-1 для військовослужбовців командного тактичного до L-4 для вищого керівного складу стратегічного рівня, – сказав він.

L-курси запроваджені для підготовки військових фахівців тактичного, оперативного і стратегічного рівня у межах трансформації військової освіти в Україні. Програми курсів за змістом і спрямованістю цілком відповідають вимогам до підготовки офіцерських кадрів у системах військової освіти країн-членів НАТО. У найближчій перспективі така система має замінити нинішню підготовку військових фахівців оперативно-стратегічного рівня у Національному університеті оборони України.

– Курси професійної військової освіти започатковані 2019 року і продемонстрували високу ефективність. Надалі це дасть можливість створити єдину уніфіковану систему підготовки персоналу Збройних Сил, – переконаний Сергій Корнійчук.

Днями у Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського відбулося оцінювання кандидатів для навчання на курсах вищого керівного складу стратегічного рівня L-4. Начальник Генерального штабу особисто очолив комісію з оцінки знань претендентів.

– Справді, на подальше навчання на курсах вищого керівного складу стратегічного рівня претендували понад 40 офіцерів. Усі вони планують просуватися по службі на посадах стратегічного рівня або були раніше призначені на такі посади за своїми морально-діловими якостями, але не мають відповідної освіти. Тобто, це ті посадові особи, яким належить продовжити процес трансформації й розвитку війська. Цілком логічно, що це мають бути найпідготовленіші фахівці, тому і вимоги до майбутніх генералів мають бути високими. У підсумку відбір не пройшли 9 осіб, – повідомив Сергій Корнійчук.

Наразі у ЗС України проходять підготовку на L-курсах тактичного, оперативного і стратегічного рівня близько 300 офіцерів. Загалом, з початку запровадження лідерських курсів за стандартами НАТО, підготовку пройшли понад 500 військовослужбовців.

Читайте нас в Telegram
В Херсоні рятувальники потрапили під повторний обстріл росіян

В Херсоні рятувальники потрапили під повторний обстріл росіян

Рятувальники допомагали цивільним громадянам, які постраждали після удару FPV-дрона, коли ворог атакував знову.

Сили оборони на півдні знищили понад 30 одиниць озброєння та техніки ворога

Сили оборони на півдні знищили понад 30 одиниць озброєння та техніки ворога

Упродовж минулої доби українські військові на півдні знищили 103 російських окупанти та 32 одиниці озброєння та військової техніки.

Генсек НАТО вперше політав на винищувачі Eurofighter і подякував Німеччині за підтримку України

Генсек НАТО вперше політав на винищувачі Eurofighter і подякував Німеччині за підтримку України

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter Військово-повітряних сил Німеччини.

На півдні України ворог активно застосовує FPV-дрони — за добу понад сто атак

На півдні України ворог активно застосовує FPV-дрони — за добу понад сто атак

У прифронтових регіонах на півдні України російські окупанти продовжують тероризувати мирне населення, використовуючи FPV-дрони.

На Бахмутському напрямку спалили бронетехніку ворога

На Бахмутському напрямку спалили бронетехніку ворога

Воїни 5-ї Окремої штурмової Київської бригади завдали ударів по танках і БМП росіян, які намагалися наступати.

Українська військово-медична академія розпочала навчання для слухачів «Офіцерського курсу»

Українська військово-медична академія розпочала навчання для слухачів «Офіцерського курсу»

Українська військово-медична академія Медичних сил Збройних Сил України розпочала навчання для слухачів програми «Навчальний взвод резерву офіцерського складу».

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Електрик-моторист, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Зв’язківець

від 20000 до 120000 грн

Херсон

126 ОБр Сил ТрО

Інспектор прикордонної служби

від 20000 до 25000 грн

Бориспіль

Окремий контрольно-пропускний пункт Київ, ДПСУ

Служба в ТрО Харківщини

від 20100 до 120000 грн

Степова, Харківська область

Водій-механік

Львів

Військова частина А2678

Радіотелефоніст, військовослужбовець в 126 ОБр ТРО

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область