ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

До вінницьких ветеранів завітав відомий письменник Сергій Жадан

MilitaryArt
Прочитаєте за: 2 хв. 16 Червня 2021, 13:40

У вінницькому Veteran Hub відбулась зустріч учасників російсько-української війни із Сергієм Жаданом. На ветеранському книжковому клубі обговорювали його роман «Інтернат».

– Ідея написати роман про події російсько-української війни виникла ще влітку 2014-го, – розповів відомий письменник. – Тоді мій знайомий, який живе під Луганськом, писав мені листи, де розповідав про все, що відбувалось у той гарячий період. Так зародилося бажання взяти такого «негероїчного» героя і показати війну його очима.

Події роману відбуваються на Донбасі, коли відступає українська армія. Головному героєві – вчителю української мови Павлу – доведеться потрапити у тимчасово окуповане містечко та забрати з інтернату свого племінника. Він за три дні здійснює тривалу подорож, перетинаючи лінію фронту, минаючи блокпости української армії та проросійських найманців. Завдяки Павлу читач отримує можливість побачити війну не з позиції активного учасника подій, військового, і не з позиції журналіста, а очима цивільного, що потерпає як від дій, так і від бездіяльності.

– Паша – типовий представник тих, кому байдуже. Байдуже на все, на людей, на країну, на події, що відбуваються навколо. Він живе у ситуації, коли не може називати речі своїми іменами, зайняти конкретну позицію щодо того, що відбувається. Таких людей на Донбасі багато, як і в інших куточках України, – зазначив Сергій Жадан.

Долаючи шлях туди і назад, головний герой врешті-решт починає знаходити в собі сили, щоб змінитися. Ця трансформація відбувається, зокрема, й завдяки дитині – племіннику Павла.

– Образ дитини в романі невипадковий. Племінник Сашко виявляється в чомусь мудрішим за дорослого і символізує майбутнє України. Для мене взагалі російська-українська війна – це війна за майбутнє. І діти – це наше майбутнє. Я постійно відвідую дитячі садочки, школи, інтернати на Донеччині й Луганщині та спілкуюсь з юними громадянами України і бачу: нам є за кого боротися, – завершив Сергій Жадан.

Присутні на книжковому клубі гості, а це ветерани, військовослужбовці, переселенці, жваво обговорювали як саму книгу Сергія Жадана, так і ситуацію на сході України, ділячись власним досвідом та думками. Зачепили і проблему патріотичного виховання дітей та молоді.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Військовослужбовець Військової служби правопорядку

від 22000 до 60000 грн

Одеса

Південне територіальне управління Військової служби правопорядку

Водій (кат. С, СЕ), військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Львів

216 окремий батальйон 125 ОБр Сил ТрО

Оператор БПЛА

від 20000 до 120000 грн

Київ

120 Окрема Бригада ТрО ЗСУ

Стаpший механік, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область